EMG HZ vs. Epiphone snímače

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
cerninek

EMG HZ vs. Epiphone snímače

Příspěvek od cerninek »

zdravím, mám na kytaře http://kytary.cz/epiphone-1958-korina-e ... /HN071707/ základní snímače epiphonu a mám možnost je vyměnit za EMG HZ, co myslíte mám používat ty epiphone nebo tam radši dát ty EMGčka? (mám rád pískání, tvrdší i měkčí styly takže jsou schválené obě možnosti akorát mě zajímá názor druhých tak prosím nepište: vyzkoušej to)
Naposledy upravil(a) cerninek dne 25.02.2011 16:27, celkem upraveno 3 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: EMG HZ vs. Epiphone snímače

Příspěvek od Bummer »

Záleží na tom, za kolik je kupuješ. Pokud by to bylo víc jak 500 Kč/ks, skoro bych investoval jinam.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
cerninek

Příspěvek od cerninek »

já ty EMG HZ už mám,dřív sem je používal na Ibanezce a ted jí prodávám a mám tu korinu

akorát se ted rozhoduju jestli tam napájet ty EMGčka nebo nechat ty epiphone
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak to zkus a porovnej, ne? Nebo myslíš, že ti někdo řekne, co se ti bude víc líbit?
cerninek

Příspěvek od cerninek »

už jsem psal nahoře že chci znát názory jiných, ne aby mi tu někdo radil co se mi líbí ...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

EMG jsou víc metal, takže budeš větší tvrďák, když je tam dáš.
loos

Příspěvek od loos »

já bych se v tom nevrtal...Epi snímače nejsou super, ale EMG HZ si nepomůžeš :idea: Jiný by to bylo kdyby z toho lezlo něco opravdu hroznýho a byli třeba částečně nefunkční ty snímače, ale jestli ne tak je to z bláta do louže... To radši jestli si mysliš, že potřebuješ lepší zvuk, našetři aspoň na RMka
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Z bláta do louže, leda že ty HZ jsou větší metalový bzučáky. Vyzkoušej a uvidíš - teda uslyšíš.

Spíš bych ti doporučil HZ i epi snímače za pár stovek střelit nějakému kutilovi a pořídit si RM.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cerninek

Příspěvek od cerninek »

děkuju za rady akorát, který RM? hraju rád tvrdší styly např.. metallica ale nejvíc se skupinou hrajeme kabáty,nirvana (smells like teen spirit), liquido narcotic, ewa farna měls mě vubec rád,volbeat - i only wanna be with you a občas hraju i čistý kanal (marshall AVT 50W), který ty RMka by se na to hodili?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Moje volba by byla asi Custom nebo F1 ke kobyle, ke krku například Colour Sound, Classic Neck, případně F2N. Ale je to jen můj názor, neber to jako dogma.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Smazán zbytečný flame - na to tu nikdo není zvědavý.

PetrPeter 1975 - 2008
cerninek

Příspěvek od cerninek »

Nero píše:Smazán zbytečný flame - na to tu nikdo není zvědavý.
děkuju, topic již splnil svuj účel tak můžete LOCK
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Lockovat nebudu, třeba téma poslouží i někomu dalšímu v budoucnu.

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Lockovat nebudu, třeba téma poslouží i někomu dalšímu v budoucnu.
K zasmání.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nevím, jaké máš ty EMG.HZ, ale určitě budou silnější, dravější, ostřejší než Epi classic alnico. Taky navrhuju vyzkoušet, možná sednou, možná ne. V případě téhle kytary bych se ohlížel i na vzhled.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Nevím jestli jste to někdy porovnávali ale rozdíl mezi HZ a epi alnico je podle mě propastný hlavně co se metalu týče. ony zas ty hztka nestojí 1500 úplně nadarmo. Měl jsem možnost srovnání a oproti epi (aspoň co se metalu týče) jsou HZ několika násobně lepší.
1 z epi se při gainu těsně před polovinou hrnul šílený pískot. (hz snesou mnohem víc)
2 zkreslený ton epi snímačů při vysokém gainu byl dost kentusný absolutně nekonkrétní a řvalo to tak, že člověk musel mít furt volume dole... prostě bez noise supressoru to bylo na metal absolutně nepoužitelné. Hz jsou mnohem líp odstíněné. Sice mají trochu zbytečně přebasovaný ton, ale jsou mnohem konkrétnější a na metal prostě lepší. Dle mého názoru.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“