Kytary Schecter

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Re: Kytary Schecter

Příspěvek od wikxzen »

Já bych se na sustain už raději vykašlal a začal kytaře protahovat pérka (rozuměj hrát)!

K první technické - sustain to rozhodně neovlivní.
K druhé technické - možné je všechno a třeba já tohle vůbec neřeším - důležité je ladění, jestli drží a to nejen u těch dvou E a H + správně nastavené oktávy. A zda nedochází k drnčení struny o pražce!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

speed8 píše:Tak jsem se spletl. Sustainu to má docela dost, ale na LP to nemá :)
Po nějakém home seřízení kytara hraje pěkně, docela z ní uchcávám. Jen dvě technické...
Kytara je nalakována nějakým jemným lakem, je to barva walnut matná a myslím, že se lehce ošoupe (+).
Druhá technická: Je možné, že na Ečku mám kratší sustain než na Hčku?
Struny máš, ještě z hudebnin? Pokud přestruníš, tak je možné, že se ti sustain srovná, ale rozdíly jsou většinou u vinutých a hladkých.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tak jsem tam natáhl nové struny (GHS), zatím Ečko je ktarší jako Hčko.
Kytara dostává docela na p***l :twisted: ale zatím jen mnou, takže nic moc :)
Stimpiman
Bandzone: https://bandzone.cz/nouzovyrezim

Rozdíl

Příspěvek od Stimpiman »

Ahoj, dnedka jedu mrknout na tuhle krásku

Hellraiser Special C-1 FR
http://www.schecterguitars.com/Products ... -1-FR.aspx#

a jak tak brouzdám po netu zjistil jsem že je to levnější sestřička téhle ... pořád mi to nějak neštymoval ten cenovej rozdíl u různých prodejců ... vim sem blesk :)

Hellraiser C-1 FR
http://www.schecterguitars.com/Products ... -1-FR.aspx

Zajímalo by mne jestli někdo z vás měl možnost porovnat, nebo "odhadnout" jak velkej rozdíl ve zvuku a v funkci by to mohlo znamenat. Jestli se vyplatí levnějšího speciál, nebo radši přitlačit a jít do o cca 10t dražšího modelu. Případně jinej s FR ... myslím že se tu mluvilo o Damien

Co vim (dle výrobce), jsou tam jiný ladící mechaniky, jinak stavěnej krk a asi jiný tremolo (na speciálu je asi nějaká licencovaná replika FR, ne origo) a asi i jiný snímače. Eshopy se v tomhle bohužel dost různěj...

Dík moc za rady a názory
Sti
Jolana Diamant(NBE),Schecter Hellreiser C-1 FR Special, Fokus Strat KA, Jolana Diamant, Jolana Syrinx
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Jediný rozdíly který vidim jsou ladící mechaniky,snímače(ten klasickej hellraiser má kobyly EMG 89), tremolo a pak inlaye a binding těla(special nemá ten hnusnej perloidní). Ale imho řek bych že tim speciálem nic nezkazíš a kvalitou bude o kus dál než damien
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
lunchie

Příspěvek od lunchie »

hellriser c-1 by mel byt oproti special kvalitnejsi (lepsi tremolo, ladici mechaniky) + vychytavky jako perlovy binding atd.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

lunchie píše:hellriser c-1 by mel byt oproti special kvalitnejsi (lepsi tremolo, ladici mechaniky) + vychytavky jako perlovy binding atd.
Jak může mít lepší ladící mechaniky, když Damien Speciál má Grover.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Stimpiman se ptal na hellriser a hellriser special, jestli jsem to dobre pochopil (special je cca o 300 babek levnejsi nez nespecial) - ten special ma schecter ladici mechaninky ... hellriser ma groover ...
Stimpiman

Příspěvek od Stimpiman »

jj, lunchie má recht jde mi o Hellraisery ... jednoduše řečeno "vyplatí se vypláznout o 10 000 víc za lepšího Hellraisera nebo se spíš vyplatí ten speciál - ušetřím 10t a budu mít podobný výsledek"

Jinak zatím díky za odpovědi, dnes jsem to nestihl, ale už na mě čeká na prubnutí :)
Jolana Diamant(NBE),Schecter Hellreiser C-1 FR Special, Fokus Strat KA, Jolana Diamant, Jolana Syrinx
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pak poreferuj, docela by me zajimalo, jestli tam mezi nima ucitis nejaky rozdil a-la 'ten special je cheaparna oproti hellriser'. Jinak asi ani z jednim neudelas chybu, pokud ti sedne do ruky schecter krk.
Stimpiman

Příspěvek od Stimpiman »

tak jsem tu plnej dojmů. předem upozorňuju, že kytaru s floidem jsem ještě neměl, tudíš to byl celkově pro mě dost nezvyk a moc kytar mi obecně neprošlo rukama tudíš jen postřehy.

porovnával jsem s Damienem a s Ibanezou myslim RG 1570 s dražším Hellraiserem jsem to neporovnával, protože byl k dispozici jen s pevnou kobilou, tudíš zvuk bude jinde a tvar maj stejnej.

Musím říct, že ten hellraiser mi docela pad do oka a následně i do ruky a ucha, oproti Damienoj byl zvuk někde jinde a i třeba dohmat a u ibanezy mi nesednul tak dobře krk do ruky - byl pložsí a myslim že i struny byly dál od sebe - zvuk neporovnávám protože Iba byla s pasivákama.

Co jsem se bavil, tak i prodavaš si není jistej jestly ty rozdíly mezi normálním a speciálem stojej za 10t, ale spíš ne.

Vim moc info jsem nedal ale jsem z týhle kytárky docela nadšenej a jsem pro ni rozhodnutej.
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Kdyby si to bral bez tremola tak vlastně můžeš hodit ladící mechaniky gotoh kdyby ti ty stock nestačily a co jsem koukal tak snímače tam jsou parádní na tom speciálu. Myslim že těch 10K za to co má ten normal hellraiser to asi nestojí pokud se ti to zvukově líbilo
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Stimpiman

Příspěvek od Stimpiman »

jj, líbí se moc a brzo bude doma :) otázka jak moc by byly ty ladící mechaniky platný, když tam jsou stejně zámky, ale to jde vždycky vyměnit ... jediný co nejde předělat je krk, u speciálu je asi jinej materiál, všechno ostatní lze případně břebouchat
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
PEKEN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PEKEN »

Měl sem hellraisera (klasickýho) a naprosto pohoda. Pokud ti padnul do ruky, tak neni co řešit. Spoustě lidem neseděl kvůli tomu silnějšímu krku. Rozdíl mezi Damienem a Hellraiserem je markantní. Jestli jít do speciála, nebo klasickýho je podle mě spíš na prachách. Pokud chceš fakt super tremolo, tak di do toho dražšího, protože má origoš FR. Já na něm prakticky neladil, protože to drželo jak prase. Až sem tomu sám nechtěl věřit. Ale druhá věc byla, že sem ho prostě nevyužil a šel sem do pevný kobyly se strunama skrz tělo. A tady byl obrovskej rozdíl. Samozřejmě ve prospěch pevný. Já bych se toho levnějšího nebál. Mam teď Schecter C-7 Black Jack (ten starší model) a totální blaženost. Věci jako to, že mam mechaniky od Scheteru a ne od Groveru jako sem měl na tom Hellraiserovi vůbec nepoznam (a zámky nemam). To že má ten dražší snímače rozepínatelný na singly mu dává spoustu zvukovejch možností, ale opět další věc, kterou sem naprosto nevyužil v muzice, co hraju. Myslim si, že i ten levnější model bude určitě stát za něco a velice dobře poslouží. Je to na tobě... :mrgreen:
Schecter C-7 Black Jack (7 str., SD Active Blackouts), Yamaha SE 312 ->Bugera 333 XL -> Marshall 1960A ...a pak takový ty drobnosti kolem
Stimpiman

Příspěvek od Stimpiman »

...OuKej, dík za radu...
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

PEKEN píše: Věci jako to, že mam mechaniky od Scheteru a ne od Groveru jako sem měl na tom Hellraiserovi vůbec nepoznam (a zámky nemam).
oni ty mechaniky se všeobecně dost přeceňujou - na kramerovi mam schallery, na cremoně staggy, na gaxce grovery a na stratu nějaký noname a všechno funguje +- stejně (všechno jsou samozřejmě olejovky)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mám na Žluté noname (Behringer) otevřené, na déčku noname olejovky a zbytek má okénkové hlavy s prehistorickými otevřenými mechanikami československé výroby. A půjčená Jolana má pořád původní. Ani u jedné nemám problém s laděním, na Žluté strašně prasím s pákou a ani se to nehne.
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Věděli jste, že se dělá i Véčko Hellraisera? Já teda ne..sice nemám rád Véčka, ale tento se mi líbí.

Aktivní EMG 81TW + 89 za 13klacků v jednom eshopu ve výprodeji..wow.
Obrázek
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Na červené Schecterácké Véčka s tímto osazením hráli už dávno (to jest před lety) tuším Raunchy. Valí na ně v klipu "The warriors" myslím.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Hele lidi, co je tohle za kytaru?
Hellraiser C-1?
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/3/3647 ... G_4830.jpg

EDIT: TAk podle poťáků damien, ale furt by mě to zajímalo blíže :)
Děkuji
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“