Hlava + bedna (zapojení)
Pravidla fóra
Hlava + bedna (zapojení)
Poridil jsem si tuhle hlavu http://www.behringer.com/EN/Products/BX3000T.aspx a tuhle bednu http://www.behringer.com/EN/Products/BB210.aspx a nevim jak je spravne zapojit k sobě, abych neco neodpalil... Proto se obracim na vas zkusenejsi, diky 
Re: Hlava + bedna (zapojení)
Nevim no. Co koukám na tom webu, tak ze zadu je jack pro levý a pravý reprák. Vedl bych ze zesíku kabel z outputu pro levý reprák do levýho repráku na boxu a to samý s pravou stranou. Co víc řešit? 
Me prave matlo to, ze na zesiku je zezadu napsano INTO 1 x 4 OHMS or 2 x 8 OHMS... Tak asi 2 X 8 ohmu, kdyz bedna ma 8...Durin píše:Nevim no. Co koukám na tom webu, tak ze zadu je jack pro levý a pravý reprák. Vedl bych ze zesíku kabel z outputu pro levý reprák do levýho repráku na boxu a to samý s pravou stranou. Co víc řešit?
Tak to je logický. Buď máš 2x repro 8 ohmů nebo 1x repro 4 ohmy
Tady by vadilo, kdybys to zapojil tak, že by tam byl odpor menší, než je předepsanej. To by jsi to mohl zkratovat. Když ho budeš mít větší, nic se nestane, maximálně akorát ztratíš na výkonu.
Tady by vadilo, kdybys to zapojil tak, že by tam byl odpor menší, než je předepsanej. To by jsi to mohl zkratovat. Když ho budeš mít větší, nic se nestane, maximálně akorát ztratíš na výkonu.
Zkratu jsem se prave bal, tak se radsi ptamDurin píše:Tak to je logický. Buď máš 2x repro 8 ohmů nebo 1x repro 4 ohmy![]()
Házení aparátem o zem?
Já nevim, zrovna mě nic obávaně nebezpečnýho nenapadá. Když nebudeš dělat nic kontroverzního, tak by se nemělo nic stát
Já nevim, zrovna mě nic obávaně nebezpečnýho nenapadá. Když nebudeš dělat nic kontroverzního, tak by se nemělo nic stát
no já teda nechcu dělat mistra ale ty tři výstupy na zesu jsou komplet propojeny pokud se nemylim takže je jedno do jaký díry se trefíš
.buď můžeš propojit speakonem nebo popř. jack. a ještě snad nikdy sem neviděl na bedně vstup pro pravý a levý reprák zvlášť
sakra nejak mi nechce stránka od behru najet no co už.prostě zesák má impedanci 4 ohm.bedny se zapojují tak aby impedance byla buď stejná nebo vyšší než impedance zesilovače.např.můžeš k sobě zapojit paralelně dvě 8ohm bedny.ale nikdy nezapojuj dvě 4ohm pokud ti to zesilovač svým odporem neumožní(např.2ohm)většina zesů má prostě 4ohm.tato bedna je 8ohm takže ti to pohrne na polovinu až dvě třeetiny výkonu.ale ty vstupy na bedně vzadu nejsou na zapojení jednotlivých repro v bedně.to by byl behringer asi vyjimkou než ostatní výrobci
buďto si to zapoj speakonem nebo jackem já bych volil speakon .záleží jen na tobě.lze pak k tomu ještě připojit jednu 8ohm bednu.
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Jeslti si pamatuješ běžnou středoškolskou fyziku, tak to máš snadný.
Zesík má impedanci 4 ohm a ty máš 2 repro 8 ohm, tak to zapojíš paralelně a máš:
1/R = 1/R1 + 1/R2
tedy 1/R = 1/8 + 1/8
takže 1/R = 1/4 -> R = 4 ohm
a vychází ti to perfektně.
Kdybys měl zesík s impedancí třeba 16 ohm a stejný repro, tak bys ty repro musel dát sériově. Protože při sériovém zapojení je výsledný odpor R = R1 + R2
Tak snad jsem ti aslespoň trochu tímhle pomohl.
Zesík má impedanci 4 ohm a ty máš 2 repro 8 ohm, tak to zapojíš paralelně a máš:
1/R = 1/R1 + 1/R2
tedy 1/R = 1/8 + 1/8
takže 1/R = 1/4 -> R = 4 ohm
a vychází ti to perfektně.
Kdybys měl zesík s impedancí třeba 16 ohm a stejný repro, tak bys ty repro musel dát sériově. Protože při sériovém zapojení je výsledný odpor R = R1 + R2
Tak snad jsem ti aslespoň trochu tímhle pomohl.
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Hm... tak tomuhle fakt nerozumim

Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí