Zpěvníky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Pít

Re: Zpěvníky

Příspěvek od Pít »

nevím zda je to tu ještě živé nebo jestli to tu už někdo říkal (upřímě nechci si to celý pročítat) ale doporučil bych knížku foklkaři (třeba tady http://www.beletrie.eu/knihy/folkari.html první odkaz co sem našel) není tam mnoho interpretů ale moje nároky to uspokojuje (možná jsem nenáročnej, stačí mi i Já písnička, nejsem žádnej virtuoz :lol: )
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

A ta kniha je i zpěvník? Dle popisu to spíše vypadá na životopisy zmíněných pánů folkařů...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Atkins píše:I v "já písnička" jsou tóniny a akordy z dobrých 40 procent špatně.
Nejlepší je naposlouchat a napsat si to sám.

To mě dost překvapuje. Jak hodnotíte weby na netu, jako třeba http://www.supermusic.sk/ ?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Namátkou jsem se tam podíval, je to asi lepší ale chybky jsem našel.
Není nad uši a youtube.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Supermusic je v pohodě, líbí se mi, že ty známější věci maj vždycky víc verzí tabů/akordů/not takže je z čeho vybírat.
Pít

Příspěvek od Pít »

pokud se 2 knížky nemenujou stejně tak je to i zpěvník
upraveno: tak teď už vážně neím, jestli je to ta knížka protože třeba tady to tak nevypadá http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/ ... ional-info
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Jo, já odtud hraju Závišovy sprosťárny a taky jsem rád, že je víc verzí :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Pít

Příspěvek od Pít »

ono se řekne odposlouchat, jsem možná sám (ale pochybuju o tom) ale tohle vážně nezvládnu, dělá mi problém odposlouchat občas jen rytmus :oops:
proto se chci zeptat zda nejsou nějaký další knížky jako já písnička (s doporučeným rytmem, vykreslenejma akordama, ...) pro mě(nás) méně zdatné, ale rády hrající i to málo, klidně s chybama
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Pít píše:ono se řekne odposlouchat, jsem možná sám (ale pochybuju o tom) ale tohle vážně nezvládnu, dělá mi problém odposlouchat občas jen rytmus :oops:
proto se chci zeptat zda nejsou nějaký další knížky jako já písnička (s doporučeným rytmem, vykreslenejma akordama, ...) pro mě(nás) méně zdatné, ale rády hrající i to málo, klidně s chybama
Kdysi jako úplný začátečník jsem to také řešil...a hledal zpěvníky, kde by byly nejen akordy, ale i rytmy, tedy "strumming patterns" - zobrazení, jak hrát úhozy přes struny... V české verzi je to podle mne jen Já písnička, v zahraničí je toho vícero... Koukni na vydavatelství jako Mel Bay, Hal Leonard, Alfred Publishing atd.

Výborným zdrojem jsou i některé video lekce - mně se nejvíc líbl http://www.justinguitar.com/...a pak samozřejmě Youtube...

A když nejsi schopen odposlechnout rytmus, tak si ho zkoušej... Klidně si zkus song zahrát napřed v 3/4 taktu, pak 4/4, případně 2/4, a to poznáš, co k písničce víc sedne...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pít píše:ono se řekne odposlouchat, jsem možná sám (ale pochybuju o tom) ale tohle vážně nezvládnu, dělá mi problém odposlouchat občas jen rytmus :oops:
Poslouchat, poslouchat, poslouchat, čučet na youtube, poslouchat, chodit na pivo s jinýma muzikantama, poslouchat a zase poslouchat a znovu chodit na pivo s muzikantama :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jastud

Příspěvek od jastud »

Nero píše:[

Poslouchat, poslouchat, poslouchat, čučet na youtube, poslouchat, chodit na pivo s jinýma muzikantama, poslouchat a zase poslouchat a znovu chodit na pivo s muzikantama :wink:
A hlavně furt, všude a s každým hrát :wink:
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Taky se ho ptali jen na seznam... Jestli chceš něco konkrétního, tak si to budeš muset koupit, toto fórum není určeno pro šíření materiálů chráněných autorským právem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Trošku odbočím - nevíte, jestli existuje nějaký šikovný zpěvník třeba pro iPad? Nemyslím hotový, ale takový, ve kterém si můžu sám vytvářet písničky a seznamy skladeb. Šlo by to v pdf, spíš mi ale jde o něco specializovaného.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Nero píše:Taky se ho ptali jen na seznam... Jestli chceš něco konkrétního, tak si to budeš muset koupit, toto fórum není určeno pro šíření materiálů chráněných autorským právem.
To mě je jasný, ale co je to za zpěvník?????
Abych se měl po čem dívat v krámě. :roll:
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

woro90-1 píše: Nejlepší je si zpěvník psát sám, vyhneš se tak nesmyslům. Jen je pak nepříjemnější když ti do něj někdo vyleje pivo, protože nemáš možnost další den koupit ten samý.
To sem vyřešil snadno - do wordu jsem si naházel mnoho a mnoho písniček co jsem chtěl a vytisknul to na lesklý tvrdý fotopapír na laserové kopírce, takže odpadá strach z polití, protože se to do toho nevsákne a ani nerozpije
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

kiki2 píše:
Nero píše:Taky se ho ptali jen na seznam... Jestli chceš něco konkrétního, tak si to budeš muset koupit, toto fórum není určeno pro šíření materiálů chráněných autorským právem.
To mě je jasný, ale co je to za zpěvník?????
Abych se měl po čem dívat v krámě. :roll:
Viz první post threadu - http://www.suprshop.cz/shop_item.php?ac ... &id=939587

PetrPeter 1975 - 2008
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Nečetl jsem všechny předchozí komentáře, tak mně neukamenujte kdyžtak. Na rockových kurzech mně zaujal zpěvník jednoho kurzára - Vytvořil ho v programu zpěvníkátor (6 asi), do kterého je možno nahrát knihovny, z nich si vybrat písničky, udělat seznam (rejstřík), vytisknout a udělat si z toho zpěvník jak je libo.. Je to levnější způsob, než si koupit zpěvník z krámu - snad jen papír a barva něco stojí..
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

John M. William píše:Nečetl jsem všechny předchozí komentáře, tak mně neukamenujte kdyžtak. Na rockových kurzech mně zaujal zpěvník jednoho kurzára - Vytvořil ho v programu zpěvníkátor (6 asi), do kterého je možno nahrát knihovny, z nich si vybrat písničky, udělat seznam (rejstřík), vytisknout a udělat si z toho zpěvník jak je libo.. Je to levnější způsob, než si koupit zpěvník z krámu - snad jen papír a barva něco stojí..
Zpěvníkátor
http://www.instaluj.cz/zpevnikator
jsem zkoušel nějakou rannou verzi a nějak mi to nešlo tisknout.
Kdo máte nějaké lepší zkušenosti?
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
John M. William

Příspěvek od John M. William »

kiki2 píše:
John M. William píše:Nečetl jsem všechny předchozí komentáře, tak mně neukamenujte kdyžtak. Na rockových kurzech mně zaujal zpěvník jednoho kurzára - Vytvořil ho v programu zpěvníkátor (6 asi), do kterého je možno nahrát knihovny, z nich si vybrat písničky, udělat seznam (rejstřík), vytisknout a udělat si z toho zpěvník jak je libo.. Je to levnější způsob, než si koupit zpěvník z krámu - snad jen papír a barva něco stojí..
Zpěvníkátor
http://www.instaluj.cz/zpevnikator
jsem zkoušel nějakou rannou verzi a nějak mi to nešlo tisknout.
Kdo máte nějaké lepší zkušenosti?
Já zatím ne, nějak jsem se k tomu nedokopal ještě :cry: ..
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“