Problém s volume a vyčištěním zvuku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s volume a vyčištěním zvuku

Příspěvek od Fade »

Asi to zkusím propájet. Nebo respektive to radši nechám propájet, protože moje pájení stojí za starou belu. Nenapadá mě nic jiného co by to způsobovalo. Jinak ty snímače mi pocitově připadají silnější než EMG. Alespoň zkreslení jsem musel ubrat asi o 2 stupně aby to hrálo stejně.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Připadá mi to pořád jako problém impedancí... prostě jsi tam měl nizkou impedance u aktivů a teď máš vysoký, protože pasiv, takže se ti to pod rukou chová jinak... Rockwella s pasivama znám, tam problém není, bohužel neposkytuješ nahrávku, ze který by to bylo patrný. Domnívám se ale, že rada s bleed capem je dobrá rada a že ti to tohle řeší. Velikost kondíku se dá měnit dle chuti, aby ti to sedlo do ruky. Předpokládám - nemaje nahrávku - že to není až tak úbytek hlasitosti (to si neumím představit, protože kreslíš zesikem), ale nemaje po pootočení knoflíkem v signálu dostatek vyšších středů ti to připadá bez těch koulí mrtvý, neživý, nejde to za rukou. Když tak mi to přibliž...
Propájení se IMHO ztráta času. Jestě to teď s pasivama může být citlivější na kvalitu kabelu a jeho nežádoucí kapacitu, což by při proměnných hodnotách RC článku pak mohlo taky dělat víc bordelu (=> zkus nějaký jiný/kratší/zamilión).

Ale osobně se domnívám, že řešení je v absenci bright kondiku v kejtře (=bleed cap).
Kdybys byl někde poblíž, mohli bychom to zkusit doladit...
Obrázek
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak se ozývám po delší době. Prohodil jsem snímače v obou kytarách, takže Ibanez má DiMarzio a LTD má EMG. Kamrád, který mi to přepojoval se divil, že ty DM byly nějak divně zapojené. Neptejte se mě co přesně, protože elektru moc nerozumím. :) Přepojili jsme to podle mých představ, takže mám na obou kytarách dva volume poty a 3cestný switch. Tónová clona šla do háje.
Včera mi vrátili kluci z The Cornflakes aparát, který jsem jim půjčoval na koncert a tak jsem to rychle vyzkoušel. Neměl jsem to tak nahlas jako na zkušebně, ale problém vymizel. U LTD s EMG je to stejné, jako když byly v Ibanez a u Ibanez s DM vše funguje jak má. Krkový snímač jde rozepnout a i na ten singl reaguje v pohodě. Takže asi to bylo nějak špatně napájené. :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
hazi
Nový uživatel

Nastavení hlasitosti na kytaře

Příspěvek od hazi »

Ahoj,

jsem naprostý začátečník a chtěl bych vás poprosit o radu.
Na kytaře mám dva potenciometry - hlasitost a clonu. Potřebuji vysvětlit, jakým způsobem se pracuje s nastavením hlasitosti přímo na kytaře. Potýkám se s problémem, kdy při zkresleném kanálu a hlasitosti na kytaře na max nejsem schopný vybrnkávat tóny bez šíleného brumu strun. Struny v takovém případě reagují velice citlivě (stačí na ně fouknout a už docela dost znějí), struny zatlumím, pustím a zase je slyším... Je toto standardní? Měl jsem pocit, že kytarista vždy otočí knoflík na max a hraje, že volume nějak nešteluje. Abych byl schopný se zkreslením brnkat, musím volume dost stáhnout, pak struny tak citlivě nereagují jsem i schopný je pěkně utlumit.

Mate mě to i pro to, že bez zkreslení to zase chce téměř max volume, aby byl signál do komba dostatečný...

Díky moc za vysvětlení.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Předně bych viděl problém v nastavení zesilovače či zkreslovacího efektu, pokud nějaký používáš. Je třeba Gain nastavit tak, aby byl zvuk kytary použitelný i při maximálním volume na kytaře. Postupným ubíráním volume na kytaře pak dojde k pročištění zvuku.
Za druhé, pokud chceš vybrnkávat, pak použij clean kanál na zesilovači, ne zkreslený, volume na kytaře pak samozřejmě na max, resp. dle požadované hlasitosti.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, lépe pochopit jak je to se závislostí zkreslení a napěťových úrovní od snímače až po výstup ze zesilovače by Ti mohlo pomoci následující video:
https://www.youtube.com/watch?v=b871FRjDWAs
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
MIran

Příspěvek od MIran »

Hendrek píše:Předně bych viděl problém v nastavení zesilovače či zkreslovacího efektu, pokud nějaký používáš. Je třeba Gain nastavit tak, aby byl zvuk kytary použitelný i při maximálním volume na kytaře. Postupným ubíráním volume na kytaře pak dojde k pročištění zvuku.
Za druhé, pokud chceš vybrnkávat, pak použij clean kanál na zesilovači, ne zkreslený, volume na kytaře pak samozřejmě na max, resp. dle požadované hlasitosti.

Svatá pravda . Ještě dodám.....chce to i odlehčit pravačku. Měl jsem stejný problém a dostal jsem radu cvičt na velké zkreslení tak aby to bylo "čitelné" i tak . Ze začátku dost práce ale jde to . Stejně tak i s beglajtem ...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“