VOX AC30VR

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mich75

VOX AC30VR

Příspěvek od mich75 »

Dobrý den. Uvažuji o koupi tohoto aparátu. Má s ním někdo zkušenost, se kterou by se mohl podělit?
qwer
Odborník

Re: VOX AC30VR

Příspěvek od qwer »

A proč si za podobné peníze nekoupíš pravou (lampovou) věc, např. AC15C1?
mich75

Příspěvek od mich75 »

Nevím, myslím si, že bude mít větší výkon. Chtěl bych s tím hrát ve zkušebně, i v malých sálech.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

vetsi vykon jo, ale jen teoreticky, AC15 uz utahne i saly...a na uplne jiny urovni zvuku...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mich75 píše:Nevím, myslím si, že bude mít větší výkon. Chtěl bych s tím hrát ve zkušebně, i v malých sálech.
Tak si o tom výkonu něco přečti, třeba zde - komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... 20315.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Faja

Příspěvek od Faja »

Nevím jestli je tahle definice uplne přesná ale borec v hudebninách mi říkal že když chci vedet jaky vykon ma celolampa v meřitku tranzistoru tak to mám vynasobit 5x :) .... Např. lampa 5W´= tranzistor 25w .... :D
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Faja píše:Nevím jestli je tahle definice uplne přesná ale borec v hudebninách mi říkal že když chci vedet jaky vykon ma celolampa v meřitku tranzistoru tak to mám vynasobit 5x :) .... Např. lampa 5W´= tranzistor 25w .... :D
Tak to asi takový borec nebude ;) ... o porovnávání hlasitosti lamp a tranzistorů je toho tady fakt moc, tak stačí hledat.
"Lots of people talk and few of them know..."
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Faja píše:Nevím jestli je tahle definice uplne přesná ale borec v hudebninách mi říkal že když chci vedet jaky vykon ma celolampa v meřitku tranzistoru tak to mám vynasobit 5x :) .... Např. lampa 5W´= tranzistor 25w .... :D
Blbost.
Faja

Příspěvek od Faja »

Jen jsme ho citoval ... tkay mi to přislo divné :D kazdopadne to ze jsou lampy hlasitejsi je jasne :-)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Faja píše:Jen jsme ho citoval ... tkay mi to přislo divné :D kazdopadne to ze jsou lampy hlasitejsi je jasne :-)
Není. Když přes slušný tranďák s ochranou měkkým limiterem pustíš signál podobně komprimovaný jako u lampáče, a vyvedeš to do stejného repráku, bude řvát úplně stejně. Jde jen o to, že elektronkové kytarové zesilovače většinou ukrutně komprimují, zatímco tranďáky bývají stavěné jako čisté. Mluvím o koncáku, ale u čistého preampu to funguje stejně.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Taky jde o to, že do tranďáku za 4t. asi nedají dva Celestiony po 2 tisících, že... Polovina úspěchu v hlasitosti je dobré repro a to něco stojí. V traňďácích se v dnešní době dobré repro nevyskytuje až tak často, proto taky opravdu někdy levné 65w tranďáky hrají stejně nahlas jako slušné 15w lampové kombo.

Ten prodavač tě sice mystifikoval, ale to neznamená, že o tom nic neví - spíš to tak nějak shrnul pro úplného laika. Já bych taky 40x za den nechtěl vysvětlovat rozdíl mezi lampáčem a tranďákem zákazníkovi, že kterého mě plyne potencionální procento z mařže v hodnotě asi tak třiceti korun :)
Jacklivehere

Příspěvek od Jacklivehere »

Jsem z toho trochu zmatený, chtěl bych koupit něco do zkušebny a váhám zda mám jít do AC30VR a nebo zde vyzdvihovaným AC15C1 nechápu jak může hrát více kombo s jedním 12" než kombo se dvěma 12" je skutečně takový rozdíl mezi plnou lampou a platí u AC30VR, že je tam lampa jen pro okrasu ? Zkoušeli jste někdo na ten AC30VR hrát ? Nějak mi nedokáže žádná prodejna včetně kytar nechat ani jeden z aparátů vyzkoušet :-( Měl jsem do teď CRATE FW15R a nedostal jsem z něj takový zvuk abych přes bicí byl dobře slyšet. Navíc kdyby jsme se dostali ze zkušebny ven tak bych nerad kupoval zas něco jiného.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

AC15C1 i AC30VR jsou snad k vyzkoušení v Audioteku.

Nejsem žádný jejich PR, ale nedávno jsem tam na AC15C1 hrál a vedle stála AC30VR.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jacklivehere píše:Jsem z toho trochu zmatený, chtěl bych koupit něco do zkušebny a váhám zda mám jít do AC30VR a nebo zde vyzdvihovaným AC15C1 nechápu jak může hrát více kombo s jedním 12" než kombo se dvěma 12" je skutečně takový rozdíl mezi plnou lampou a platí u AC30VR, že je tam lampa jen pro okrasu ? Zkoušeli jste někdo na ten AC30VR hrát ? Nějak mi nedokáže žádná prodejna včetně kytar nechat ani jeden z aparátů vyzkoušet :-( Měl jsem do teď CRATE FW15R a nedostal jsem z něj takový zvuk abych přes bicí byl dobře slyšet. Navíc kdyby jsme se dostali ze zkušebny ven tak bych nerad kupoval zas něco jiného.
AC15C1 je lampa, tzn. že pocitově zní mnohem hlasitěji než hybridní AC30VR. No a úplně pomíjím kvalitu zvuku...

Ta lampa u VR je opravdu spíš pro krásu... A z 15W trandáčku opravdu zvuk na přetlačení bicích nedostaneš. To těžko i z nějaké třicítky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jacklivehere

Díky moc za reakci pomohla.
Naposledy upravil(a) Jacklivehere dne 28.02.2011 15:35, celkem upraveno 1 x.
Jacklivehere

Slimy píše:AC15C1 i AC30VR jsou snad k vyzkoušení v Audioteku.

Nejsem žádný jejich PR, ale nedávno jsem tam na AC15C1 hrál a vedle stála AC30VR.
Jedu tam díky moc.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

No podívej se jestli to tam mají. A jestli i na stejné pobočce - je to napsané pod dostupností.
Už se mi to 2x stalo, že na netu to měli dostupné, tak jsem se vydal do Prahy a tam to nebylo, bylo to na prodejně v Brně. Má chyba - nečetl jsem, kde to mají.
Jacklivehere

Slimy píše:No podívej se jestli to tam mají. A jestli i na stejné pobočce - je to napsané pod dostupností.
Už se mi to 2x stalo, že na netu to měli dostupné, tak jsem se vydal do Prahy a tam to nebylo, bylo to na prodejně v Brně. Má chyba - nečetl jsem, kde to mají.
No neměli, co si o jeho zvuku myslíš ty ?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Jacklivehere píše:Jsem z toho trochu zmatený, chtěl bych koupit něco do zkušebny a váhám zda mám jít do AC30VR a nebo zde vyzdvihovaným AC15C1 nechápu jak může hrát více kombo s jedním 12" než kombo se dvěma 12" je skutečně takový rozdíl mezi plnou lampou a platí u AC30VR, že je tam lampa jen pro okrasu ? Zkoušeli jste někdo na ten AC30VR hrát ? Nějak mi nedokáže žádná prodejna včetně kytar nechat ani jeden z aparátů vyzkoušet :-( Měl jsem do teď CRATE FW15R a nedostal jsem z něj takový zvuk abych přes bicí byl dobře slyšet. Navíc kdyby jsme se dostali ze zkušebny ven tak bych nerad kupoval zas něco jiného.
Zkus si určitě zahrát na oboje, třeba ti bude víc vyhovovat tranďák, třeba bude víc vyhovovat lampa. Pokud bych já řešil Voxe, tak bez rozmyslu kupuju tu AC30CC1 z bazaru, borcovi bych dal 14t. a nazdar, větší hodnotu ten aparát až tak nemá. Když se v něm časem vymění repro a popř. se trochu pořeší lampy, tak má za fantastické peníze člověk dobrý lampový aparát s lampovým rectifierem.

K tomu Valve Reactor - kdysi jsem měl jejich starší Valve Ractor kombo, ta lampa tam není úplně na okrasu, ale samozřejmě že to kombo je spíš z 95% tranďák a z 5% ta lampa. Prostě je to s lampou naprosto nesrovnatelné. A jedna schopná dvanáctka reprák může udělat víc muziky než dvě levné dvanáctky pravděpodobně nevalné kvality - což bude případ toho AC30VR.

Když už jsme u toho požadavku na alespoň nějaký výkon za dobrou cenu... Třeba takový 40w H&K Statesman Quad jde sehnat nový za nějakých 14-15t., je to jednoduchý dvoukanál s pěkným čistým a pěkným zkresleným zvukem, má smyčku, reverb, obojí přepínatelné footswitchem. Kdybych měl omezný rozpočet a věděl, že chci něco hodně univerzálního na dobrý čistý a zkreslený zvuk starého charakteru, chtěl kombo s co největší výbavou a nechtěl investovat už do žádných krabiček atd., tak rozhodně neváhám a jdu do toho Statesmana...
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Jacklivehere píše:No neměli, co si o jeho zvuku myslíš ty ?
Tak to se omlouvám.
Jinak můj názer je shodný s qwerovým - pokud ty peníze máš, tak vem z bazaru tu AC30CC1.
Jinak mezi AC30VR a AC15C1 bych bral nejspíš lampu. Ovšem mám jiné požadavky, ale hlavně si chci pořídit Roy/starou AC30/AC30H2 na hraní a zkušebnu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“