Slabší signál po výměně přepínače na Stratu
Pravidla fóra
Slabší signál po výměně přepínače na Stratu
Čau hej nevíte někdo co můžu mít s kytarou když jsem vyměnil na stratocasteru starej přepínač za originál fender a mám teď slabší signál?? Jde to poznat hlavně na humbuckeru u kobylky kterej teď ztratil výšky a hraje to asi jako když stáhnu volume na kytaře tak o 3/4...
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 1.03.2011 9:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přejmenováno + přesunuto
Důvod: Přejmenováno + přesunuto
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: slabej signál
A měnil jsi jen přepínač?
Jinak první co mě napadá je špatně zapojený humbucker, máš ten se dvěma vývody, nebo se čtyřmi?
Jinak první co mě napadá je špatně zapojený humbucker, máš ten se dvěma vývody, nebo se čtyřmi?
jo jenom přepínač...myslíš kolik drátků leze z toho velkýho? 
taky ten volume poťák je dost vyježděnej ale u ostatních to nedělá takže to je asi blbost že?
Studenej spoj? (resp. vlahej
:D )
ja právě nevím kde by ten studenej spoj byl
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No tak se nepouštěj do přepájení kytary když nevíš proč je tam moc drátů a kde by mohl být studeňák 
to dělal známej ale teď nebude mět hned tak čas takže kdybych věděl co s tím může být tak to dám někomu kdo to spraví.....já s takovejma věcma neumím
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No v tvym okolí se najde určitě někdo kdo trošku rozumí elektronice a pájení, nemusí to být ani kytarista, stačí aby na to mrknul a on už najde v čem je problém.Walker píše:to dělal známej ale teď nebude mět hned tak čas takže kdybych věděl co s tím může být tak to dám někomu kdo to spraví.....já s takovejma věcma neumím
a on známej říkal že jsou tam nějaký teplocitlivý cosi
a že třeba starou pájkou se to nemůže a tak to je pravda?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Známej si asi starou pájku plete se svářečkou...Walker píše:a on známej říkal že jsou tam nějaký teplocitlivý cosia že třeba starou pájkou se to nemůže a tak to je pravda?
No potenciometry sou citlivý na vysoký teploty a neni radno na nich pájet dlouho, a určitě je to bezpečnější mikropájkou.. Já to v kytaře pro jistotu nepájel vůbec, jenom sem to omotal aby se to nehlo.jakub.kubaaa píše:Známej si asi starou pájku plete se svářečkou...Walker píše:a on známej říkal že jsou tam nějaký teplocitlivý cosia že třeba starou pájkou se to nemůže a tak to je pravda?
Re: Slabší signál po výměně přepínače na Stratu
No to je pěkná blbost. Jak byste pak chtěli pájet aktivní součástky jako diody, tranzistory. Na poťáky můžeš klidně vzít i trafopájku, pokud si spoj dobře očistíš a používáš kalafunu, tak to nemušíš pájkou trápit ani 3 s. Na poťáku je dost tepelně vodivýho materiálu, který přebytečný teplo odvede, případně lze při pájení přicvaknout vedle třeba vlásenku, prostě něco, co teplo ještě víc odvede.
Pokud k tomu takhle tvůj kámoš, co to dělal, přistupoval, tak tam snadno studeňák mohl vyrobit.
Jinak jakub.kubaa se tě ptal, kolik vývodů má ten humbucker, protože pokud 4, bylo by možný, že tam ten odborník něco popletl, třeba propojil cívky paralelně místo sériově. To by samozřejmě signál zeslabilo.
Pokud k tomu takhle tvůj kámoš, co to dělal, přistupoval, tak tam snadno studeňák mohl vyrobit.
Jinak jakub.kubaa se tě ptal, kolik vývodů má ten humbucker, protože pokud 4, bylo by možný, že tam ten odborník něco popletl, třeba propojil cívky paralelně místo sériově. To by samozřejmě signál zeslabilo.
-
woro90-1
Větší citlivé součástky NIKDY mikropáječkou, pokud je tam dost místa! Pokud nechcete vystavit součástku teplu, musíte použít VĚTŠÍ páječku, aby se to prohřálo rychle a nestihlo tolik tepla prostoupit z pájecí packy dovnitř součástky. U velkých pacek, např. u reproduktorů nebo právě u poťáků, mikropáječka znamená zbytečné dlouhé prohřívání, protože při styku se studenou packou a studenou pájkou, které musí roztavit dostatečné množství, se výrazně ochladí a její malý výkon nestačí na rychlé zahřátí zpět na dostatečnou teplotu, takže několik (mnoho) sekund čekáte, než to vůbec začne trochu chytat. Trafačka s tlustým okem je na to daleko vhodnější, ta sice nemá takovou tepelnou kapacitu jako hrotovka s pořádně velkým hrotem, ale zase má velký výkon, který umožňuje to teplo rychle dodat.
Kde je Abu? Hodilo by se vyjádření člověka zběhlého v pájení akumulátorových packů, jaká šílená páječka se na to používá
nbs: Počkej až se ti to během koncertu podělá. Znám experta, co bez pájení takhle omotával několik prodlužovacích kabelů k jednotlivým reprákům v pokoji, některé kabely měl i čtyřikrát nastavované, a byla to ohromná sranda, když hledal, proč to nehraje.
Kde je Abu? Hodilo by se vyjádření člověka zběhlého v pájení akumulátorových packů, jaká šílená páječka se na to používá
nbs: Počkej až se ti to během koncertu podělá. Znám experta, co bez pájení takhle omotával několik prodlužovacích kabelů k jednotlivým reprákům v pokoji, některé kabely měl i čtyřikrát nastavované, a byla to ohromná sranda, když hledal, proč to nehraje.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jsem tu
Ale ja pajim jako prase, vetsinou trafopajkou (jen pokud je to nejaka prtava smd vec, tak to vezmu klukum do prace, co maj kvalitni mikropajku a lepsi oci nez ja).
Jinak s pajenim baterek a podobnejch "velkejch" veci ma Woro pravdu, to chce co nejvetsi pajku, nejlepe takovou tu klempirskou 150W, proste poradnej kus zeleza co se rozehreje. (ono staci pajet treba takovej tlustsi medenej kabel, prurez 2.5mm2 uz se prohriva i trafopajkou hodne blbe).
Na potenciometry nebo prepinace snimacu je to ale nesmysl. Trafopajka vpohode, kvalitni cin a kalafunu a staci to prohrivat 1-2 vteriny.
Ale ja pajim jako prase, vetsinou trafopajkou (jen pokud je to nejaka prtava smd vec, tak to vezmu klukum do prace, co maj kvalitni mikropajku a lepsi oci nez ja).
Jinak s pajenim baterek a podobnejch "velkejch" veci ma Woro pravdu, to chce co nejvetsi pajku, nejlepe takovou tu klempirskou 150W, proste poradnej kus zeleza co se rozehreje. (ono staci pajet treba takovej tlustsi medenej kabel, prurez 2.5mm2 uz se prohriva i trafopajkou hodne blbe).
Na potenciometry nebo prepinace snimacu je to ale nesmysl. Trafopajka vpohode, kvalitni cin a kalafunu a staci to prohrivat 1-2 vteriny.
Hraju výhradně na šrot.
Oukej omlouvám sa, beru zpět, kamarád "elektrikář" co mi s tim pomáhal je zjevně expert
Ačkoliv věřim že se to jen tak neuvolní, je to nafest dotažený pod tim poťákem. Ale jinak máš samozřejmě pravdu 
no neboj.. nepodělá, můj frankenexp bude dělat rokenrol před lidma až po renovaciworo90-1 píše: nbs: Počkej až se ti to během koncertu podělá...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Pro jistotu nepájel vůbec? Co je to za nesmyslnbs píše:No potenciometry sou citlivý na vysoký teploty a neni radno na nich pájet dlouho, a určitě je to bezpečnější mikropájkou.. Já to v kytaře pro jistotu nepájel vůbec, jenom sem to omotal aby se to nehlo.jakub.kubaaa píše:Známej si asi starou pájku plete se svářečkou...Walker píše:a on známej říkal že jsou tam nějaký teplocitlivý cosia že třeba starou pájkou se to nemůže a tak to je pravda?