Vysoké pisklavé tóny na klarinetu
Pravidla fóra
Vysoké pisklavé tóny na klarinetu
Na klarinetu se mi nad H2 ozývají pisklavější tóny, jak moc je to normální? Na youtube jsem zhlédl pár videí a tam to těm hráčům také pískalo, ale jak dobří hráči to jsou se už nedozvím, takže nevím, zda-li je to věrohodné. Není to takový ten zvuk, jako když třeba nejsem rozehraný a občas mi to pískne, je to tou výškou. Děkuji za odpovědi.
Re: Vysoké pisklavé tóny na klarinetu
Pískavé tóny?Myslíš tzv.,,kanáry,,?Na dálku bez poslechu přesně nevím, co si mám ,,pískotem,, představit.
Hagstrom Isabella, Prudencio Saez Mod 2
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
Jestli se tomu říká kanáry fakt nevím
Ale vypadá to tak, že to tam patří, tónově to navazuje na tóny předešlé, které znějí ještě celkem normálně. Jenom si nějak nedokážu představit, jak se to u hry dá využít...
nevím přesně jak to zní, ale podlě to může být, že ještě nemáš tak pevný nátisk, a čím výš tím je to horší. já jsem to po 7 letech schopen ,i když už nehraji tak často, to vytáhnout po G3
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
No, to by mě upřímně zajímalo, jak s bravurou hrát tóny od cis3 do g3, zejména když to není v plynulé sekvenci, nýbrž se jimi začíná po pauze, například. Třeba v Janáčkově Sinfoniettě je taková dost ošklivě flažoletová pasáž...
Ostatně, kvalita vyšších tónů ( a jejich ,,ozev,, ) je především také ovlivněna tvrdostí plátku- ale to zde jistě všichni víme 
Hagstrom Isabella, Prudencio Saez Mod 2
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
nevím ale já hraji na 2,5 a v pohode zahraju g3 samostatne
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
mne to zase napískne obcas pri vyssich tónoch, a neviem preco zahram nejaky ton vo vyssej oktave, a obcas pri rychlejsich alebo zlozitejsich prehmatoch mi to pískne o pat lebo sest tónov vyššie ako je ten tón...neviem čim to presne je, ale mam dojem, že plátok asi dobre nezajížďááám... alebo mám slabý nátisk..fakt neviem...
nevím co je nezajížďáám
ale je to tím že mačkáš moc, kdyby si mačkal málo tak to nezahraješ, takže být tebou spíše bych si koupil tvrdší plátky
ale je to tím že mačkáš moc, kdyby si mačkal málo tak to nezahraješ, takže být tebou spíše bych si koupil tvrdší plátky
nezajížďáám, teda po našom...je to že každy platok treba vraj zajazdiť...neviem presne ako ale viem že treba hrat prvy den iba 10min na nich a potom sa ten cas pridááva, mám aj tvrdsie vandorenky a tie to robia obcas tiez..
to ja na ne na hral prvni den treba hodinu a dalsi den zase hodinu atakdále a hrály normálněale viem že treba hrat prvy den iba 10min na nich a potom sa ten cas pridááva
jo vím že hraje jinak ojetý plátek a nový ale nevidím důvod proč bych měl mít nějaký rozdílný přístup k hraní na nich