kytara + kombo

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Sadam.S

Re: kytara + kombo

Příspěvek od Sadam.S »

Já nevidím problém začínat třeba na žárovkách od OSRAMu, pokud se mi bude líbit jejich zvuk... a ta citace tam je, a ten příspěvek explozivně zněl ("To je blbost jak barák..." ;) )
(Ohledně EL84 - viz můj podpis :D)

Ale stejně tak bych radši začínal na fx tranďáku, protože ač všechno bude umět špatně, představa se z toho udělat dá - ne, že ne... ideálně ho koupit za litra z bazaru a radši přihodit do tý kytary :idea: (Můj názor...)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Sadam.S píše:Já nevidím problém začínat třeba na žárovkách od OSRAMu, pokud se mi bude líbit jejich zvuk... a ta citace tam je, a ten příspěvek explozivně zněl ("To je blbost jak barák..." ;) )
Pokud se dopustíš dogmatu, se kterými se tu snažím cíleně bojovat, tak jinou větu, než že je to blbost jak barák nedostaneš. :idea:

Nesnáším muzikantská dogmata a pokud se týkají věci jako paušalizování aparátů, tak to už je vůbec něco, co nesnáším.

Trand je prostě kontraproduktivní, to už rovnou může používat guitar rig, aby si vyzkoušel všechny ty "super" chemické simulace.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ty jsi vážně nepostřehnul, že to s těma flaškama psal Flajtr a veškerý "konkrétní" návrhy, který jsem napsal já, jsem uvedl taky se spojením "podle mého názoru", takže to jako dogma nemůžeš brát ani kdybys jel na LSD?
Jinak... končím se spamem, protože k tématu už asi nemám co říct ;)

EDIT: Guitar rig... proč ne? Aspoň pak tu lampu ucítí víc, až si k ní čuchne ;)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Lampu ocení, ten jehož nároky k ní směřují. Pokud má začínající kytarista uši a chce slyšet i chyby a ne jen krabiciózní hučení levného trandu za 1000,-Kčs, tak zváží jako možnost malou lampu.

nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

whisoure píše:
nbs píše:elektrika je v porovnání s akustikou docela věda
tak úplně nesouhlasím pokud jde o výběr nástroje
já to myslel právě v tom smyslu výběru, u akustiky vybíráš hlavně kytaru, u elektriky hraje (hlavně ve zvuku) roli spousta dalších věcí...
Sadam.S píše: A já bych zase radši dražší a příjemněji hratelnou kytaru, s vyhlídkou na výměnu komba...
snad je všeobecná pravda, že dražší kytara nemusí bejt automaticky příjemnějc hratelná... Jenom že za tyhle peníze hraje prim ve zvuku právě ten aparát, nějakej sustain a barva dřeva/snímače se snadno (kort u nějakýho digi modelingovýho komba) ztratí...

Šel bych do co nejpovedenějšího kousku co nejprimitivnější kytary (za mě třeba Cort M-série, nebo Cort Superstraty z X-série bez tremola - měl sem X-5ku a byla zlatá...) s co nelepší hratelností, kde se daj výměnou snímačů dělat zázraky.

Jinak ta X-11 je fajn nástroj, pokud si budeš vědět rady s tremolem a budeš ho chtít využívat :wink:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Bulle, nevyšiluješ trochu zbytečně? Jeho příspěvek neměl podle mě nic společného s EL34 nebo EL84, elka je výraz pro jakoukoli flašku. Elka = zkráceně elektronka. Zase půl stránky agresivních kydů.

A že se ti digitály nelíbí, to ti neberu. Ale mít hned ze začátku malý lampáč bez pořádných korekcí a s dost charakteristickým zvukem mi nepřijde zrovna ideální. A ten Mustang není špatný, rozhodně by měl stačit do té doby, než si najde svůj zvuk, na který si pořídí pořádný aparát. Já třeba doteď nemám jasno, jestli fenderovské zkreslení nebo spíš něco jako Supro, National a podobné.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Sadam.S píše:Ale stejně tak bych radši začínal na fx tranďáku, protože ač všechno bude umět špatně, představa se z toho udělat dá - ne, že ne... ideálně ho koupit za litra z bazaru a radši přihodit do tý kytary :idea: (Můj názor...)
+1
woro90-1 píše: Ale mít hned ze začátku malý lampáč bez pořádných korekcí a s dost charakteristickým zvukem mi nepřijde zrovna ideální. A ten Mustang není špatný, rozhodně by měl stačit do té doby, než si najde svůj zvuk, na který si pořídí pořádný aparát. Já třeba doteď nemám jasno, jestli fenderovské zkreslení nebo spíš něco jako Supro, National a podobné.
+1
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

woro90-1 píše: elka je výraz pro jakoukoli flašku. Elka = zkráceně elektronka.
Jo tak TADY je zakopanej pes... :idea:
A já si říkal, proč si připadám, že jsem se přestěhoval do číny... :|

Fascinující, že jsem to za celou dobu nepostřeh - svoje "elky" jsem bral jako elektronky a 'jejich' "ELky" jako [é elky]... jsem pako :oops: :roll:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak teda já jsem výraz Elka nikdy nepoužíval a hned v první mé reakci jsem psal o lampách EL - takže spíše jazykové neporozumění.

Jde o to jaké malé lampy jsou ve výběru a na jaký styl hudby. Ano lampa jen s volume potem není to nejvhodnější pro začátečníka, protože to vyžaduje práci s tone potenciometrem. Pokud by ovšem dosáhl na malou lampu s klasickým eq, tak já (podotýkám, že to je individuální) volil klidně lampu, kdyby se mi líbila.

Otázka zní - zvuk nebo univerzálnost?

Mé první kombo Dimavery umělo výborně chrčet čistý + zkreslený - stejně vybavené a s podstatně lepším zvukem umí malé lampy dnes totéž.

Ale podotýkám pro sichr ještě jednou - je to dost individuální, chce to zkusit, a nebo si alespoň ujasnit co přesně od toho komba chci.

vahnax

Příspěvek od vahnax »

ještě bych se chtěl zeptat jak je na tom EPIPHONE G-400...četl jsem o ní a lidi si jí docela chválí
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Není špatná, ale přijde mi trochu předražená. Bazarová za slušnou cenu by po výměně snímačů mohla být dobrá.
vahnax

Příspěvek od vahnax »

vybral jsem tady pár kytar o kterých jsem si něco přečetl nebo jak jste mi radily... vim že je to individuální ale zajímalo by mě co byste si vybrali podle kvality a spolehlivosti
já osobně bych bral G 400 od EPIPHONE

EPIPHONE Faded G-400
http://kytary.cz/epiphone-faded-g-400/HN099086/

CORT X-11
http://kytary.cz/cort-x-11/HN102674/

CORT M600
http://kytary.cz/cort-m600-bcs/HN103305/

CORT X-5
http://kytary.cz/cort-x-5/HN103221/
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Rozhodoval bych se mezi G-400 a m600.Obě jsou povedený...Já bych bral g-400(mám s ní dobré zkušenosti), ale to je fakt individualni.
Jo a vybodni se na Faded...jsou dražší a horší než normální
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Já bych zrovna tu G400 nedoporučil, koukám že šla cenově nahoru a neuchvátila mě ani zpracováním, ani zvukem... Působilo to na mě trošku jako hračka... Ale je to "SGčko", zní dost jinak než ty ostatní..

X-11 je supr nástroj, dobře vypadá, dobře se na něj hraje, možná bych ho kvůli tomu tremolu vynechal, ale chyba to určitě nebude :wink:

M600 je provařená klasika, hrál sem na M200 a za předpokladu že vyšší čísla sou opravdu kvalitnější, tak to bude pro tebe do začátku ideální.. (chovám k ní tajnou lásku :lol: )

X-5 sem měl rok, je to luxusní nástroj, zpracování bylo skvělý, hrálo se na to krásně, skvěle se mi na tom učily základy... Pravda, hardware (hlavně kobylka) šel časem do kytek, ale u který kytary za tyhle peníze ne...

Za mě M600/X-5ka :)
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Mně právě ta g-400 dost sedla.Možná to byl jen dobrej kousek, ale já s ní mám fajn zkušenosti.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

J.Page píše:Mně právě ta g-400 dost sedla.Možná to byl jen dobrej kousek, ale já s ní mám fajn zkušenosti.
každá série má dobrý i špatný kousky :mrgreen:
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

M600 je neskutečně fajn, na X-11 jsem nehrál, ta Epi - nevadí ti, že faded je škaredá?
X-5 je brak, nechápu, jak může člověk, co nesnáší GRG říct, že je luxusní, protože 170ka (když zrovna nemá křivý krk) je proti tomu bůh...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

mycountry píše:X-5 je brak, nechápu, jak může člověk, co nesnáší GRG říct, že je luxusní, protože 170ka (když zrovna nemá křivý krk) je proti tomu bůh...
Sorry, ale i v porovnání s X-1kou mi přišly GRGčka jak záchodový prkno :shock:
A neřek sem zrovna že je nesnášim, já mam rád všechny kytary.. Ale za ty prachy je to šit :x
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“