BaCH

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
koko

Re: BaCH

Příspěvek od koko »

Ahoj, taky jsem zakoupil. Je teda tezka jako krava (5kg) ale jinak spokojenost.
Přílohy
SAM_2835.JPG
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam uz par mesicu "strata" od Bacha -
Obrázek
Puvodne mel radobyperletovy pickguard, ale ten se mi nelibil, takze pri vymene snimacu za RM tam sel cerny. Drevo (pry olse s platkem javoru), prazce (po zabrouseni) i mechanika zatim vypada dobre, zacina zlobit prepinac snimacu, takze asi budu muset koupit nejaky trosku znackovejsi nez tu low-end chinu co tam je (coz me trochu s**e, protoze na korejskem Sharkovi mi funguje podobny prepinac uz vic nez 12let, ale nemuzu si dovolit na koncerte najednou kvedlat prepinacem 10s nez se vzapmatuje).
Hraju výhradně na šrot.
countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Ledacos už jsem v pracce držel za posledních 30 let a jediné co mohu potvrdit je prostý fakt, že je absolutně jedno, jakou čínskou kytaru si koupíte (Fokus, Bach, Behringer, Squier, ty nejlevnější Ibanezy made in China...), nehraje pořádně ani jedna a mechanicky to taky dlouho nevydrží, i když to vypadá vizuelně naprosto cool. Pokud se vám dokonce i zdá, že to hraje dobře, tak nejspíš to bude jen do té doby, než si vezmete do ruky nástroj určený do zkušebny nebo na cvičení, abyste si zbytečně neničili svůj hlavní nástroj (Fender Mexico, Ibanezy střední třídy made in Korea, Epiphone Korea apod). A opět kdo tvrdí, že tyto nástroje, tedy např. že Fender Mexico (i nějaký speciální, třeba Classic řada) hraje líp než originál USA, změní svoje tvrzení většinou ihned, jak si zahraje na slušný americký originál. A taky není pravda, že staré kusy ze 70. nebo 80. let hrajou líp než nové, i nové kusy Fender v ceně od cca 50 tis nahoru hrají perfektně a uspokojí každého prefesionála, minimálně stejně tak jako starý kousek z poloviny 70. let, zvukově (takový ten zemní dřevitý syrový sound) i hratelností. Třeba to někomu pomůže při rozhodování, ahoj.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No az budu tak dobrej (coz uz asi do smrti nestihnu), ze budu pro svou produkci schopen vyuzit vyhody nastroje za 50tis, tak si na nej usetrim. Zatim mi staci siditka 5-10x levnejsi. A neni to tim ze bych nikdy nemel v ruce zadny original, jen je mi jasny, ze ve zvuku amaterske kapely, kde je spousta dalsich problemu a kompromisu, (at uz hracskych nebo technickych) se rozdil mezi china stratem, mexiko stratem a usa stratem jen velmi tezko rozezna. Nejspis to pozna pocitove sam hrac, posluchac v sale uz sotva.
Hraju výhradně na šrot.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

. Třeba to někomu pomůže při rozhodování, ahoj.[/quote]
taky je to dost o penezich,veku,zkusenostech,stylu hudby ...atd.
cloveka,kterej hraje roky pres kvalitni aparat, na dobrej nastroj a prahne po "krasnym tonu" asi tezko uspokoji nejaka chinska low produkce.
a udelat rozhodnuti, jakej nastroj si poridit dnes ,za rok,za pet je stejne jenom v "ušich" a penezence kazdyho z nas.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

countrymetalman píše:Ledacos už jsem v pracce držel za posledních 30 let a jediné co mohu potvrdit je prostý fakt, že je absolutně jedno, jakou čínskou kytaru si koupíte (Fokus, Bach, Behringer, Squier, ty nejlevnější Ibanezy made in China...) ...
nevim kde se fokusy vyráběj teď, ale eště pár let nazpět to byla korea. uznávám že letitý zkušenosti se nedaj shrnout do pár vět, ale tvoje zobecnění se mi zdá přehnaný a chvílema porovnáváš hrušky s jabkama nebo jak to říct. například LP nebo SG od squieru neexistuje, čiliž neni možný zahrnout squier do porovnávání ohledně těhle tipů kytar.
další věc je že chca nechca kytara bude dycky trochu (například současná produkce gibsonu v rozmezí 20 - 30 tisíc, má takový výkyvy že bych na jejich místě některý kytary ani nepustil z fabriky [zkoumaný vzorek 4 kusy, před pár týdny]) kus od kusu jak jistě víš.

v jakym časovym horizontu se pohybuje dle tvých zkušeností úmrtnost mechanik na číský kytaře?

sorry za OT.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

to shmootik :sry za ot
muzes napsat jakej to byl vzorek.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nevím, jestli to sem moc patří, ale koupil jsem si od bacha krk na strata. Co se týče zpracování, nemám téměř co vytknout (samozřejmě si nedělám iluze, že to je nějaká extra kvalita, ale na tu cenu velmi příjemně překvapil).
shmootik

Příspěvek od shmootik »

arcilucifer: dva LP faded, jedno LP studio, a SG standard.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Zdravíčko pánové, jsem tady nový, po roce se vracím k muzice a chtěl bych trošku poradit, resp. zhodnotit můj výběr. Dřív jsem měl asi 3 roky strata od Staggu, kombo Roland Cube 30X. Kombo sice bylo super, ale ten Stagg...to byl asi kámen úrazu. Nicméně se mi to podařilo prodat, a teďkom chci koupit něco...nadupanějšího.
Jako zásadní věc bych chtěl jednoznačně nějakého Les Paula. S kombem mám tak trošku rozvahy, zatím mám vybranýho VOXe VT80 Plus, ještě jsem přemýšlel nad Marshallem ze série MG nebo Fenderem 212 DSP, nicméně nejvíce se přikláním k tomu VOXáčovi. Kytaru už mám zajištěnou, bude to BaCH PL-03SHB (bazar).
Chtěl bych poradit, jestli ten vox a bach je dobrá volba. Zatím díky :-)
pajdoš
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
Pikus

Příspěvek od Pikus »

pajdos1 píše:Zdravíčko pánové, jsem tady nový, po roce se vracím k muzice a chtěl bych trošku poradit, resp. zhodnotit můj výběr. Dřív jsem měl asi 3 roky strata od Staggu, kombo Roland Cube 30X. Kombo sice bylo super, ale ten Stagg...to byl asi kámen úrazu. Nicméně se mi to podařilo prodat, a teďkom chci koupit něco...nadupanějšího.
Jako zásadní věc bych chtěl jednoznačně nějakého Les Paula. S kombem mám tak trošku rozvahy, zatím mám vybranýho VOXe VT80 Plus, ještě jsem přemýšlel nad Marshallem ze série MG nebo Fenderem 212 DSP, nicméně nejvíce se přikláním k tomu VOXáčovi. Kytaru už mám zajištěnou, bude to BaCH PL-03SHB (bazar).
Chtěl bych poradit, jestli ten vox a bach je dobrá volba. Zatím díky :-)
pajdoš
no, za ty prachy bych se koukal asi po nějakým lampáčkovi... pročti si sekci/komba-zesilovace-reproboxy/

jinak, když si kytaru vyzkoušíš a bude v pohodě, tak by nemusala být špatná.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Komba tu neřeš, tohle je thread o kytarách Bach a sekce o elektrických kytarách. Komba probírej v sekci aparatur.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Já se tedy taky pochlubím. Mám ji asi 2 měsíce, je strašně pohodlná, jenom mám pocit, že vrchni pražce už jsou trošku "ojeté", protože když hraju nějaké Slashovo sólo, tak mi to jakkdyž přeskakuje. Ale nevím, jestli je to zapříčiněné tím, anebo špatnou technikou vytahování strun (dělá mi to problém na 17. a 20. pražci na vrchním Ečku). Přikládám video pro orientaci - čas 0:28 (není moje) http://www.youtube.com/watch?v=pD-i7O_jCCI
Přílohy
DSC03344.jpg
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

pajdos1 píše:... jenom mám pocit, že vrchni pražce už jsou trošku "ojeté", protože když hraju nějaké Slashovo sólo, tak mi to jakkdyž přeskakuje.
Tak to může bejt tim, že kdy to vytáhneš moc, tak ti to už chytá o vyšší pražce... Zkontroluj jestli to vzniká tam - a jestli jo, tak buď lehce zvedni dohmat, nebo uprav prohnutí krku... nebo zkontroluj jestli nemáš moc vysoko snímače a nechytá ti to o ty šroubky :wink:
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

nbs píše:
pajdos1 píše:... jenom mám pocit, že vrchni pražce už jsou trošku "ojeté", protože když hraju nějaké Slashovo sólo, tak mi to jakkdyž přeskakuje.
Tak to může bejt tim, že kdy to vytáhneš moc, tak ti to už chytá o vyšší pražce... Zkontroluj jestli to vzniká tam - a jestli jo, tak buď lehce zvedni dohmat, nebo uprav prohnutí krku... nebo zkontroluj jestli nemáš moc vysoko snímače a nechytá ti to o ty šroubky :wink:
snímače jsou okey, to už jsem kontroloval. Ty pražce mě nenapadly, zkontroluju a uvidím. Díky moc ;-)
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Tak jo, zvedl jsem dohmat, rupl jsem strunu, koupil jsem devítky a je to OK :-)
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Devítky na Les Paula? To musí být solidní bláto, když už na stratovské menzuře mi to dnes jako bláto příjde..
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Prejdák píše:Devítky na Les Paula? To musí být solidní bláto, když už na stratovské menzuře mi to dnes jako bláto příjde..
Taky si to radši ani nepředstavuju
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

jakub.kubaaa píše:
Prejdák píše:Devítky na Les Paula? To musí být solidní bláto, když už na stratovské menzuře mi to dnes jako bláto příjde..
Taky si to radši ani nepředstavuju
Počkej, až se někdy fakt domluvíme a vyrazíme do hudebnin ;)
Taky "prasím" LP devítkama :twisted:
"Lots of people talk and few of them know..."
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

No jo, vy totiž nejspíš nevíte jak zní LP s pořádnými strunami. To je parádní tlustý zvuk s vyrovnaným sustainem. S tenkými nitěmi mi zvuk LP vždycky přišel takový jakoby chudokrevný. Ale pohodlí je pohodlí, a jestli hodně zkreslujete, asi ten ostřejší zvuk má něco do sebe.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“