kde domov můj...
Pravidla fóra
kde domov můj...
kytaráci máte někdo tabulatury na zahrání české národní hymny? asi trochu zvláštní přání ae i tak bych to rád uměl zahrát...děkuju. Prowler
-
John M. William
Re: kde domov můj...
Kde domov můj není nic těžkýho, abys to nedokázal s přehledem odposlouchat - pokud myslíš "zpěv".

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Noty se na to seženou snadno, akordy taktéž, co víc by člověk chtěl? Tabulatura je jen technická záležitost; pochybuju, že je někde vyvěšená, ale udělej si sám.
Zpěv - no, trochu moduluje, takže triviální úplně není, ale ...
Zpěv - no, trochu moduluje, takže triviální úplně není, ale ...
dík za radu - ta proklatá lenost 
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
stahni si midi národní hymny a hoď ji do Guitar Pro či Power Tab 
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou jsem ji jednou přepisoval od někud do TABu tak ji sem hodím
až příjdu na to jak...
EDIT: Už to mám: http://www.edisk.cz/stahni/91572/kde_do ... .36KB.html
EDIT: Už to mám: http://www.edisk.cz/stahni/91572/kde_do ... .36KB.html
Podle not jsem si to nataboval už před dlouhou dobou
http://durin.cz/?file=Kde-domov-muj-1129237511.gp5
http://durin.cz/?file=Kde-domov-muj-1129237511.gp5
a nechtěl by to sem někdo zkopčit do toho textovýho editoru? páč Guitar Pro nemam a pls neposílejte mi linky na stažení...muj komp by to chroustal půl dne a pak by to vzdal...díkec za ochotu...Prowler
Šlo by to i takhle: http://www.uloz.to/8209770/hymna-gp5
http://studynka.rajce.idnes.cz/Ruzne/#Kdedomovmuj_1.jpg
http://studynka.rajce.idnes.cz/Ruzne/#Kdedomovmuj_1.jpg
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Uf
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
njn, netvrdím, že je to nějaký dílo, ale je to jedna z možností. (i když Škroup by se asi divil)
Jistě by se Škroup taky divil, že je píseň nadepsaná Kde Domov Můj (chyba pisatele) a že tam je to Words by a Music by (neměnné nastavení GTP).
Jinak to jsou opravdu rudimentární přepisy, v těch jpg, jen technická předpomůcka k něčemu poslouchatelnějšímu. Ale ani tak mi to nepřijde praktické, třeba ten první, používání prázdných strun je dost nevýhodné, složitěji se to tlumí a tak. Hrál bych to úplně v jiné poloze, a navíc o oktávu výše (zdalipajk víte, pánové, že se kytara píše o oktávu výš, než zní).
Jinak to jsou opravdu rudimentární přepisy, v těch jpg, jen technická předpomůcka k něčemu poslouchatelnějšímu. Ale ani tak mi to nepřijde praktické, třeba ten první, používání prázdných strun je dost nevýhodné, složitěji se to tlumí a tak. Hrál bych to úplně v jiné poloze, a navíc o oktávu výše (zdalipajk víte, pánové, že se kytara píše o oktávu výš, než zní).
Spousta autorů, kteří jsou už trochu déle po smrti – budiž jim země lehká – by se nejspíš divili, jak je jejich hudba dnes prezentována. Například pochybuji, že by se Mozartovi líbily nějaký DnB remixy jeho symfonií apod.lei píše:Jistě by se Škroup taky divil, že je píseň nadepsaná Kde Domov Můj (chyba pisatele) a že tam je to Words by a Music by (neměnné nastavení GTP).
-
woro90-1
Myslím že Bach by byl elektronickou hudbou potěšenDurin píše:Spousta autorů, kteří jsou už trochu déle po smrti – budiž jim země lehká – by se nejspíš divili, jak je jejich hudba dnes prezentována. Například pochybuji, že by se Mozartovi líbily nějaký DnB remixy jeho symfonií apod.lei píše:Jistě by se Škroup taky divil, že je píseň nadepsaná Kde Domov Můj (chyba pisatele) a že tam je to Words by a Music by (neměnné nastavení GTP).
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
A taky myslim že Smetanu by potěšila Vltava nahraná Wolfem Hoffmannemworo90-1 píše:Myslím že Bach by byl elektronickou hudbou potěšenDurin píše:Spousta autorů, kteří jsou už trochu déle po smrti – budiž jim země lehká – by se nejspíš divili, jak je jejich hudba dnes prezentována. Například pochybuji, že by se Mozartovi líbily nějaký DnB remixy jeho symfonií apod.lei píše:Jistě by se Škroup taky divil, že je píseň nadepsaná Kde Domov Můj (chyba pisatele) a že tam je to Words by a Music by (neměnné nastavení GTP).
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Faaaaktže se kytara píše o oktávu výš, než zní).
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Já proti vkusným předělávkám nic nemám, i když mám radši, když je to uděláno poctivě v zásadě do poslední noty, jak třeba neuvěřitelně hraje na akustiku jeden chlapík - teď jsem líný to dohledávat - symfonické skladby, například Novosvětskou. Neuvěřitelné, jak hraje briskně melodii, a do toho dalšími prsty děsivě rychlým tremolem vystihuje akordický podklad. I ta Vltava je moc pěkná, akorát mě mrzí, že to není Vltava, ale prakticky jen vypreparované to hlavní téma. Samotná Vltava má přitom několik stejně zajímavých dílů (vedle různých variant toku Hon, Vesnickou svatbu, Rej nymf ve svitu měsíce, Svatojánské proudy a Vyšehrad). To mi přijde trochu nedůstojné.
No ale tady se bavíme o humpoláckých převedeních melodie hymny do tabů...
Atkins: No, schválně, odhadni procento místních, kteří to vědí. Schválně. Tipuju tak 1/10, he.
No ale tady se bavíme o humpoláckých převedeních melodie hymny do tabů...
Atkins: No, schválně, odhadni procento místních, kteří to vědí. Schválně. Tipuju tak 1/10, he.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To je v pořádku - není každému dáno a na "jede traktor, jede do hor", to fáááákt nepotřebuje...

Pánové Atkinsi a lei: co takhle napsat pěknou, vkusnou aranž hymny pro jednu kytaru, kterou zahraje i mírně pokročilý? Budete mít nesmrtelné zásluhy za vlast, místo canců pomůžete a ocení to nejen pár uživatelů fóra.