Tvorba hudby - co vše je třeba?
Pravidla fóra
Tvorba hudby - co vše je třeba?
Zdravim, přišel jsem se poradit, co koupit na výtvor hudby. Zjišťoval jsem si pár věcí a taknějak sem si nějaký obrázek udělal, ale rád bych se poradil ať neudělám nějakou chybu. Můj rozpočet je 25 000. Chci nahrávat stylově Rock a bicí si chci dělat jen na počítači. Jinak chci nahrávat elektrickou kytaru, basu a klávesy a zpěv. Budu opravdu vděčný za vaše nápady a pomoc. Děkuju
Naposledy upravil(a) Nero dne 5.03.2011 12:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název
Důvod: Upraven název
Re: Výtvor hudby
zvukova karta s prislusnymy vstupy, mikrofon, prislusenstvi a software.
jaky veci uz sis zjistil? resp. jaky obrazek o tom zarizeni mas?
taky nepises co uz mas ... kytaru, basu, klavesy? co z toho mas?
a nerikej "vytvor", lepsi bude treba "tvorba".
edit: mimochodem, proc nepokracujes v puvodnim tematu? studio-a-recording/zrizuji-studio-t23957.html
jaky veci uz sis zjistil? resp. jaky obrazek o tom zarizeni mas?
taky nepises co uz mas ... kytaru, basu, klavesy? co z toho mas?
a nerikej "vytvor", lepsi bude treba "tvorba".
edit: mimochodem, proc nepokracujes v puvodnim tematu? studio-a-recording/zrizuji-studio-t23957.html
Dobře takže tvorba
mám jen kytaru, basu a to jsem zapomněl napsat klávesy nemám a mikrofon taky ne. Dobře dostal sem doporučení na zvukovou kartu - M - audio fast track Pro, klávesy Axiom Pro a mikrofony těch bylo víc.
ok. zastavme se nejdriv u toho Axiom PRO. tys linkoval tohle: http://kytary.cz/m-audio-axiom-pro-25/HN106904/
opravdu ti staci 25 klaves? k cemu to bude? co na tom budes hrat?
opravdu ti staci 25 klaves? k cemu to bude? co na tom budes hrat?
puvodne sem myslel tyhle ... ale rozhodl jsem se pro 49 to si myslim ze je prijatelny .... hlavne ty klavesy sou opravdu dobry ale vice klaves nevim jestli bych si mohl dovolit. Takze tech 49
jinak založil jsem jiné téma, protože používám kamarádův ucet a v hodne vecech to mame dost podobny - skoro teda ve vsech, ale ja se chtel zeptat nejdriv vas co byste mi do tech 25 000 doporucil
Re: Tvorba hudby - co vše je třeba?
Dalsi moznost je koupit si POD X3, pres kterej nahrajes basu, kytaru i zpev, k tomu nejaky ty mensi klavesky s USB a ses vysmatej. Zbytek penez investovat do kvalitnich monitoru.
BTW ten Axiom je zbytecnej overkill. Na bezny domaci nahravani ti staci jakakoli midi klaviatura, nejlevnejsi se prodavaji od 2 tisic:
http://www.audiotek.cz/product-43889-m- ... g-49-audio
http://www.audiotek.cz/product-24465-cme-m--key
Mimochodem kdybys trochu nasponoval rozpocet, tak muzu nabidnout paradni monitory Mackie HR824 za 18 tisic
BTW ten Axiom je zbytecnej overkill. Na bezny domaci nahravani ti staci jakakoli midi klaviatura, nejlevnejsi se prodavaji od 2 tisic:
http://www.audiotek.cz/product-43889-m- ... g-49-audio
http://www.audiotek.cz/product-24465-cme-m--key
Mimochodem kdybys trochu nasponoval rozpocet, tak muzu nabidnout paradni monitory Mackie HR824 za 18 tisic
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
dobře tak to bychom měli tuto část, ale co zvukovka a tak dále
jo jinak ty monitory nwm nwm no
je to docela palka ale urcite to stoji za to 
a hlavně se mi líbí že přes ten Axiom se dají dělat dobré zvuky a tak ... a já zkouším dělat takový mix zvuků takže by se mi docela hodili
No praveze ten POD X3 by ti celkem slusne zastal zvukovku, navic bys tam mel kopu simulaci aparatu a preampu, to se hodi. Ma to svoje pro a proti, jako vsechno.
Jestli to s hudbou myslis vazne, tak stejne budes muset nejaky monitory poridit. Ted na midi.cz byly KRK Rokit RP6, to jsou slusny bedynky do zacatku a prodava je tusim za 8 tisic.
Co se tyce Axiomu - ten v sobe zadne zvuky nema, je to jen kontroler.
Jestli to s hudbou myslis vazne, tak stejne budes muset nejaky monitory poridit. Ted na midi.cz byly KRK Rokit RP6, to jsou slusny bedynky do zacatku a prodava je tusim za 8 tisic.
Co se tyce Axiomu - ten v sobe zadne zvuky nema, je to jen kontroler.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Axiom ale nedela zadne zvuky....fiiiin píše:a hlavně se mi líbí že přes ten Axiom se dají dělat dobré zvuky a tak ...
Tak to už jsem jen obdržel špatné informace od toho, co mi ho doporučil (ten Axiom), jinak samozřejmě to beru vážně, proto bych se raději poradil se zkušenými než abych neudělal nějakou blbost
jinak ten Pod x3, myslíte tenhle http://kytary.cz/line6-pod-x3-pro/HN108052/- de - facto je to taky zvuková karta takže by to mělo být v pořádku ne ?
Ona by predevsim uplne stacila verze "ledvina" (non-pro) http://kytary.cz/line6-pod-x3/HN098456/ . Nicmene postacujici zvukovku koupis i za 5 tisic, nebudes tam ovsem mit ty simulace.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
to vypada docela na dobrou věc
je to jakoby multiefekt se zvukovkou dohromady de - facto ... dobre rozhodl jsem se pro ten jek jste mi ted posilal ... tu ,,ledvinu'' ... jen se musim rozhodnout pro ty monitory a tu midi klaviaturu - jen bych byl rad abych mohl nahravat i klavesy a bylo by to zvukove dobry
Jeste me napadla pro tebe mozna lepsi moznost. Vyuzit tady te akce:
http://www.audiotek.cz/s-45234-focusrit ... l-550551-r
Tim bys mel kompletne poreseno nahravani basy, kytary i zpevu. Staci dokoupit kabely a pop filtr, to uz jsou maly investice. K tomu nejakou klavituru (2K+) a mas plno penez do budoucna nebo na poradny monitory. Ma to tu vyhodu, ze je to flexibilnejsi nez ten POD, nevyhodou je, ze tam nebudes mit ty simulace. Ale podobne kvalitni se daji sehant i zdarma.
http://www.audiotek.cz/s-45234-focusrit ... l-550551-r
Tim bys mel kompletne poreseno nahravani basy, kytary i zpevu. Staci dokoupit kabely a pop filtr, to uz jsou maly investice. K tomu nejakou klavituru (2K+) a mas plno penez do budoucna nebo na poradny monitory. Ma to tu vyhodu, ze je to flexibilnejsi nez ten POD, nevyhodou je, ze tam nebudes mit ty simulace. Ale podobne kvalitni se daji sehant i zdarma.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no tak paráda moc děkuju
a ty simulace, kde bych je mohl pak sehnat ?
A další otázkou je jak dloho ty akce potrvají ... nebo možná je mají takhle furt
fiiiin: Jaký styl chceš skládat? VIděl jsem napsané Rock. Já mám ten axiom, kdyby něco ohledně klaviatury apod. tak se mě zeptej.
no ja sem slyšel že se přes to dají normálně dělat elektronický bici - jakoby
, jinak že by tam měla být i funkce zprohýbaní tonu - coz je i u vice klaves a hlavne jsem vdel jednoho kluka kterej na tom dokazal delat elektronickou hudbu - udelal to vse na tech klavesach a jiny nastroje ani nepouzival - kdyztak me muzete doplnit dekuju 
Záleží na softwaru co máš, tam si volíš nástroje včetně baskytary kytary apod. (baskytara ještě přes klávesy ujde, ale kytara, ta už zní moc uměle) ... bicí se dají nahrát na jakýchkoliv klávesách, ty pady gumové nahoře vpravo jen imitují tóny C,cis,D,dis,E,F,Fis,G ... a nebo si je přímo v tom programu naprogramuješ na nějakou funkci (umí každý lepší software na skládání hudby). zprohýbání tónu se nazývá pitch wheel a dnes už ho mají snad všechny klávesy.... a i ten pitch wheel jediné co dělá je to, že hýbe softwarovým pitch wheelem zabudovaným v programu... to, že to je midi kontroler znamená, že i kdybys měl klávesnici, na které nomrálně píšeš a písmenkům přiřadil funkce, tak to dělá to stejné jako ty klávesy, co si chceš koupit. Ale klávesy se kupují proto, protože tam je třeba dynamika stisku, onen pitch wheel, a když nahráváš přes ně, zní všechno živěji... ale myslím si, že ten axiom je zbytečná investice.. á je sice mám, jsem s něma spokojený, ale zdaleka nevyužívám všech funkcí, co mají... jediné, co používám je klaviatura, play, record, stop, rewind, ty drum pady, mod wheel, který si vždycky napojím třeba na knob filtru a točím s tím live a posouvání oktáv. a Taky pitch wheel hodně používám.