Díky
Vytažený tón nezní,ztrácí na síle
Pravidla fóra
Vytažený tón nezní,ztrácí na síle
Zdravím,můj dotaz spočívá v tom,že když vytáhnu jakýkoliv tón,tak ztrácí na síle a intenzitě a odezní hrozně brzo.Je to snímačema nebo potřebuju nějaký efekt?Mám cortku evl Z4.
Díky
Díky
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vytažený tón nezní,ztrácí na síle
Sustain struny se samozrejme zkrati cim vic ji napnes (a naopak). Nicmene, aby vytahnuti zpusobilo silnej ubytek sustainu se mi dost nezda. Snimac nebo efekt ti v tomhle sice castecne pomoct muze, ale pokud se to zkrati fakt hodne, tak ti nepomuze vubec (kdyz nezni nic, tezko se z toho niceho domysli neco)...
Takze - zkontroluj jestli tu strunu nejak netlumis prstem nebo necim jinym. Kdyz to dela vsude, tak to tezko bude kytarou...
Takze - zkontroluj jestli tu strunu nejak netlumis prstem nebo necim jinym. Kdyz to dela vsude, tak to tezko bude kytarou...
Hodně budem někde...
Ne netlumím ji ničím,co takhle hodně gainu,když ho uberu,je to lepší.Ale právě már rád gain na max.
A ještě jeden dotak,mám zálusk na aktivní emg,docílil bych nějakému zlepšení/ted mám pasivní emg/
A ještě jeden dotak,mám zálusk na aktivní emg,docílil bych nějakému zlepšení/ted mám pasivní emg/
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Prosím tě, co máš za aparát, že tam dáváš gain na max?
Může to být i způsobeno tím, že je kytara špatně seřízená, nebo má na h***o pražce. Napiš jakou máš kytaru a apec.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Cort evl Z 4 a Peavey Bandita USA 100W
A co takhle struny???Mám natažený Elixíry 10.tooomasu píše:Cort evl Z 4 a Peavey Bandita USA 100W
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Fade: v serizeni, prazcich a podobne bych to nevidel, kdyz tak hraje po celym hmatniku a jen ve chvili, kdy benduje....
Hodně budem někde...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to nahrát? At se odfiltruje jestli je to třeba technikou hraní (neudržuješ to vibrátem) nebo jestli je nějaká chyba v kytaře nebo v cestě která osekává sustain (šumová brána to může dělat..) Je to čistě kytara - kombo nebo nějaký mulťák atd. jiné efekty atd ?
1. vypni noise gate jestli náhodou neni, nebo sniž nastavení
2. vytaženej ton udržuj lehkym vibrátem
3. trocha kompresoru neuškodí
jinak ta cortka ma myslim celkem silny snimace a sustain by tam měl být minimálně průměrný, za tu cenu kytary
1. vypni noise gate jestli náhodou neni, nebo sniž nastavení
2. vytaženej ton udržuj lehkym vibrátem
3. trocha kompresoru neuškodí
jinak ta cortka ma myslim celkem silny snimace a sustain by tam měl být minimálně průměrný, za tu cenu kytary
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
A umíš vytáhnout tón?když vidím ty řeči o gainu na max,tak by mi přesně sedlo to,že neumíš bendovat.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Chce si to pohrát s tónem, lehké vibráto by mělo pomoct. Chce to cvik, ale pak to půjde.
Tipoval bych to na ruce, ne na aparaturu ci kytaru. 
Jo pánové,všichni máte převážně pravdu,že to bude i těma rukama,hraju necelý rok,takže začátečník
Samozřejmě když si pomůžu vibrátem,tak to je lepší.
Teď jsem zkusil bendovat na všech pražcích a NENÍ to všude stejné.!
Samozřejmě když si pomůžu vibrátem,tak to je lepší.
Teď jsem zkusil bendovat na všech pražcích a NENÍ to všude stejné.!
-
Teorge
Já měl stejný problém, když jsem se vytahování učil a bylo to špatnou technikou vytahování. Prostě jsem ho vytáhl a ten tón se po chvíli strašně rychle ztlumil,jako kdybych tu strunu utlumil rukou.
Bude to rukama. Taky mi to dřív nešlo a neznělo to.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
To je tak,když se rok drtěj jen powerchordy na tři struny a k tomu tuna gainu,kde se všechny chyby ztratěj.Takže čistej tón a cvičit bendy,pomalu a pořádně.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Pánové díky za názory a rady,je to všechno asi jenom o cviku.Každopádně jste mě pomohli 
Jo,jo,máš naprostou pravdupanedge píše:To je tak,když se rok drtěj jen powerchordy na tři struny a k tomu tuna gainu,kde se všechny chyby ztratěj.Takže čistej tón a cvičit bendy,pomalu a pořádně.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi jel hned ze startu stupnice a bluesové postupy?panedge píše:To je tak,když se rok drtěj jen powerchordy na tři struny a k tomu tuna gainu,kde se všechny chyby ztratěj.Takže čistej tón a cvičit bendy,pomalu a pořádně.
Skervesen 4AP Custom Shop
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Fade píše:Ty jsi jel hned ze startu stupnice a bluesové postupy?panedge píše:To je tak,když se rok drtěj jen powerchordy na tři struny a k tomu tuna gainu,kde se všechny chyby ztratěj.Takže čistej tón a cvičit bendy,pomalu a pořádně.S tím gainem chyby ani neschováš, pokud už umíš hrát. Ze začátku bych to ale nedoporučoval. Mi se zdá, že stejně schovává chyby zvuk ala Edge, kde se kytara začne překrývat sama přes sebe.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Zopakuje, ale může je také i skrýt.