ŠIKMÉ SNÍMAČE NA JOLANĚ ALTRO
ŠIKMÉ SNÍMAČE NA JOLANĚ ALTRO
Zdravím. Mám takový dotaz. Dostala se mi do ruky jolana altro a rozhodl jsem se ji přestavět. Nevím si rady se snímačema, které jsou původně namontovány šikmě. Když tam budu chtít dát nové mám je tam opět zasadit stejně? Jaky to bude mít vliv na zvuk?.....Nebo mám kytaru trochu vydlábnout a dát je tam klasicky svisle?...děkuji za rady 
- Přílohy
-
- altro.jpg (3.93 KiB) Zobrazeno 2432 x
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: ŠIKMÉ SNÍMAČE NA JOLANĚ ALTRO
Ano, zvuk se změní a navíc je škoda do takové kytary dloubat, za pár let budou tyhle nástroje velmi dobře ceněny. Snaž se abys na nástroji dělal jenom změny vratné tzn. aby se kytara dala uvést do původního stavu.
Pokud ale chceš současný design, raději kytaru prodej a za ztržený peníz si kup nějakého Squiera.
Pokud ale chceš současný design, raději kytaru prodej a za ztržený peníz si kup nějakého Squiera.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
no kytaru už kdosi předemnou natřes nějakým akrylem na žluto...a to na původní lak. Takže se obávám že tohle již zvratné není. A myslíš že tam ty jiné snímače, když je dám stejně na šikmo, budou mít negativní vliv na zvuk? První to samozřejmě vyzkouším s původními...ale uvidím
Navíc jsem po sundání laku zjistil, že tělo je vlastně jolana iris, páč je tam ten lub (co má iris a altro ne). Akorát je vyplněn nějakým dřevem. Tak nevím jestli výrobci třeba měli přebytek irisek a udělali z nich nový model altro
...
Ne, to původní majitel zatmelil, protože předtím byly k dostání jen lubovky a prkno byla machrovinka - tak to tvrdí rockeři tmelili, aby to nepřipomínalo lubovku, která není zdaleka tak hustopřísná. Dnes je situace opačná, lubovky se nadají sehnat, zato levných prken je všude víc než dost. Pokud bys ji chtěl předělávat nějak nevratně, je výhodnější se obrátit na mě a vyměnit ji za něco lepšíhofanfan píše:Navíc jsem po sundání laku zjistil, že tělo je vlastně jolana iris, páč je tam ten lub (co má iris a altro ne). Akorát je vyplněn nějakým dřevem. Tak nevím jestli výrobci třeba měli přebytek irisek a udělali z nich nový model altro...
A Iris to není, je to Vikomt předělaný Altro, na dva snímače a pozdější kobylku. Iris má vibratový struník, který jde docela hluboko do těla, ta díra by byla vidět.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
dik za info...myslim stejně že je to iris, protože je tam pravě i vražené dřevo po tom tremolu...Jinač bych ji vyměnil,ale bohužel nemužu, protože je to první kytara co měl jeden kamoš a ten říkel "dělej s tim co chceš, ale neprodavej to a at to zustane ve formě kytary.
" Třeba bych nějak vyškrábat ten tmel(nějak na těsno tam není), protože ty luby se mi docela líbí. Ale asi nic nezvratného na te kejtře dělat nebudu. Ten snímač tam možna vleze rovně i do te šikmé díry...nebo ho tam dám šikmě? zajímalo by mě jak se to na tom zvuku podepíše. Jestli někoho napadne něco zajímavého co s tim tak sem s tim....dik moc
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pro ten zvuk bude dobré, když zůstanou, tak jak byly.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ešte jeden hloupý dotaz. Liší se něčim ty kobylkové snímače zasazené v tom železe na telecasteru od těch co se dávají svisle? Mají nějaké zvláštní specifika?
A co kdybych tam tak dal singly z jaguara. Chtěl bych takový surf zvonivý a zároven tvrdý zvuk. Když se zahraje takové to jak se volně drží struny, ale nemačkají a zahraje se tak přes struny...takový ten tlumený zvuk(nevím jak se ta technika jmenuje)(asi něco jak palmuting ale tlumí se pravou rukou na hmatníku).Tak aby byl hodně výrazný a silný.To asi ovlivnuje sila vystupu že? Omlouvám se za kostrbatost a polopatost a děkuji za rady a doporučení 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
V zásadě se neliší (veelmi zjednodušeně) ale ten jejich sklon vytváří určitý charakter, snímače z jaguára by mohly být zajímavé. A proč nehraješ na jaguára - určitě je lepší než tohle. 
Irisky nebyly lubovky, ten "lub" byl asi jen 2 cm hluboký, pod tím bylo pořád ještě poměrně tlustý prkno. Takže na zvuk to nemělo vůbec žádný vliv, akorát to vypadalo blbě
takže jsme to tmelili asi všichni
- představa že odstraněním toho sajrajtu z toho uděláš lubovku je nesmyslná .
Uvádět to do původního stavu je prostě zbytečná námaha, navíc tyhle kytary nejsou žádný sběratelský kusy.
- představa že odstraněním toho sajrajtu z toho uděláš lubovku je nesmyslná .
Uvádět to do původního stavu je prostě zbytečná námaha, navíc tyhle kytary nejsou žádný sběratelský kusy.
I´m wheels... movin´wheels
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
jak jolany iris tak altra tak i vikmontky nejsou a eště delší dobu nebudou sběratelské kusy.Prostě jich ještě dost koluje mezi lidmi a každý kdo ji má si uvědomuje jak to jednou bude ceněno....proto žádné velké zásahy do jolan nepodporuji.Je sice pravda že je docela námaha to uvést do původního stavu ale když sem mu do toho chce?proč ne.....eště snad poslední věc pokud bys cokoliv z hardwaru chtěl rpodat ozvi se
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Zdarec.Nemáte někdo skušenosti s novýma kytarama Jolana LP? Cena nové je 21 tisíc.Není lepší přišetřit cca 5000kč a koupit nějakého Gibsona LP studio?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem v ruce jednu - byla mizerná.
Ale nic to nevypovídá.
Ale nic to nevypovídá.