Chyba zapojení out of phase

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Chyba zapojení out of phase

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Dobý den, na mém Gretschi jsem chtěl vyzkoušet zapojit snímače mimo fázi. Zvolil jsem způsob s push/pull.
Vyskytl se tu šak problém. Po instalaci kytara nehraje.

klasickéí zapojení kytary je takto
GretschWiringSchematic.jpg

já jsem push/pull dal na master volume a vzniklo mi z toho toto:
chyba.jpg

Nevíte, kde muze být chyba?
(Woro?)
Fořt

Re: Chyba zapojení out of phase

Příspěvek od Fořt »

Zřejmě jsi to zkratoval. Gretsch má nejspíš kovové kryty snímačů, takže jeden z vodičů je propojen s ním a uzemněním (stíněním). Po přehození fáze se signál dostane na zem. Budeš asi muset ve snímači vyrobit zvlášť uzemnění, podobně, jako se to dělá u krkového snímače u Telecastera:
http://www.deaf-eddie.net/drawings/unground-tele.pdf
Ale možná se pletu, doufám, že ti ještě někdo poradí.
60'Rock_N'_Roll

je fakt ze mi ze snímače vedou kabely 3. jeden signál a 2 země
60'Rock_N'_Roll

zapojení jsem dělal klasicky tímto schématem ze seymour duncan stránek
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... ing_for_hb

snímač jsem jako první vedl do push/pul, tam jsem napájel !out of phase" a z pushpull jsem pokračoval napáje néím dvou kabelů tak, jak byla kytara pájena pred tím, prišlo mi to logické, ale jak se zdá, někde je problém..

kdyby alespon nehrál jen ten kobylový snímač, tak si reknu fajn, ale nehraje ani ten krkový.
60'Rock_N'_Roll

zázrak :shock: :shock:
kytara hraje...

problém byl zdrejmě v tom, ze kdyz jsem to večer zkoušel, tak se povolené struny dotýkaly kvových krytů snímače. a jen sem zkoušel kontakty propípávat šroubovákem.

ted, kdyz jsem struny oddálil, kytara uz vydává zvuky.. :P

to jsem ale idiot :lol:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To znamená, že máš signál na krytu snímače, což není nic moc. Ten druhý drát ze snímače, který je teď zemněný, bys měl odzemnit, a polaritu přepínat jen mezi tímto drátem a signálovým drátem, a to ještě před volume potem, nebo zase odzemnit nožku potu, která je spojená s krytem potu. Jasné, primitivní, ne?
Prostě vždy je lepší mít oddělenou signálovou zem a stínící zem, a spojit je v jednom místě, třeba až na out jacku.
Pokud ten třetí drát ze snímače je coil tap, je všechno jinak.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

kmensik píše:To znamená, že máš signál na krytu snímače, což není nic moc. Ten druhý drát ze snímače, který je teď zemněný, bys měl odzemnit, a polaritu přepínat jen mezi tímto drátem a signálovým drátem, a to ještě před volume potem, nebo zase odzemnit nožku potu, která je spojená s krytem potu. Jasné, primitivní, ne?
Prostě vždy je lepší mít oddělenou signálovou zem a stínící zem, a spojit je v jednom místě, třeba až na out jacku.
Pokud ten třetí drát ze snímače je coil tap, je všechno jinak.
Tak tak, oddělit signálovou zem a stínění. Proměř si, kam je co připojené (mulťák ti někdo určitě půjčí, nebo se dá nějaký číňan sehnat i za kilo). Pak dej vědět, zda má stínění snímače samostatný drát nebo je na společném vývodu se "zemí" cívky.
60'Rock_N'_Roll

tak, všechno je jinak.. :)

push/pull byl rozbitý, proto to nehrálo a pak to zase hrálo proto, ze jsem na něj nějak hoodně pritlačil a hrál.

napájel jsem nový, neroubitý a zjistil jsem, ze ikdyz jsem dělal zapojení tak jak bylo na SD stránkách, mám zapojení obráceně...vypnutý push-pull je "out of phase" a zapnutý je klasicky dva snímače v mezipoloze...ne, ze by mi to vadilo, ale...

krkový nebrumí, to je dobré znamení, prostě sama o sobě nebrumí...
brumí ale, kdyz se dotknu kobylového snímače..kdyz se ho nedotýkám, tak je v pohodě, ale kdyz ano, tak brumí..změna nastává, kdyz se snímač doistane do mezipolohy s krkovým, to zase nebrumí. kdyz jsou snímače mimo fázi, opět pri dotknutí pláště kobylového snímače kytara brumí...brumí i na samotné kobylové poloze

multimetr ani nevím jak vypadá a uz vůbec nevím jak se s ním pracuje...to je pro mě hi-level technika....já si ziju se svojí pájkou a páječkou z dětskýho elektrikáre od čínana....ani účel kalafuny jsem nepochopil... jsrm pájista amatér,co zije v domění, ze tomu rozumí... :?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“