Tvorba hudby - co vše je třeba?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvorba hudby - co vše je třeba?

Příspěvek od Wohma »

Bici je pohodlnejsi naklikat v midi sekvenceru, kterej ma kazdej poradnej DAW. Jde to prekvapive snadno, udelal bych na to klidne tutorial, ale ja pouzivam placenej software a zrovna ohledne bicich se v tech zadarmo moc neorientuju, takze by to bylo asi dost o nicem.

Co se tyce te akce - ona muze byt klidne i dlouho, ale taky muze pristi tyden skoncit. Ja osobne si spis myslim, ze brzy skonci, takze doporucuju nakupovat, dokud to jde.

Co se tyce simulaci - viz napr. studio-a-recording/jak-z-pocitace-vytah ... 14123.html
Ale uplne staci postahovat pluginy od tohohle typka: http://lepouplugins.blogspot.com/
Stejne vetsinou posledni dobou pouzivam jen Le456 a LeGion (obe od nej).
Na basu je dobrej Helian, ale dnes uz se da blbe stahnout. Na druhou stranu na baskytaru to neni az tak potreba, tam se da dost udelat i s DI signalem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Janaj

Příspěvek od Janaj »

Promiň, ale musím reagovat na to, že bicí je pohodlnější naklikat v sequenceru... taky jsem si to kdysi myslel, dokonce i po koupení Axiom 49 jsem si to myslel, ale časem jsem si hrál a naučil jsem se na drum padech hrát... je to více kreativnější a lidské. dynamika, lidský faktor, ghost notes, ...
a k ostatním nástrojům bych ti doporučil Propellerheads Reason 5 (můžeš i 4) ... jsou tam věrohodně znějící nástroje. akorát to bud musíš koupit, nebo upirátit. Pokud to teda upirátíš, tak ty songy prosímtě neprodávej :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo tak na drum padech samozrejme jo, ale to nema zdaleka kazdej kontroler. Na druhou stranu jde vzdycky prikoupit tahleta sikovnost :) http://www.audiotek.cz/product-30856-korg-nano-pad
Somnus Aeternus
Janaj

Příspěvek od Janaj »

no, tohle jsem četl, a tyhle durm pady jsou prý nanic...
Jinak, nemusí to být drum pady, bohatě postačí i klávesy z kláves, které mají dynamiku stisku...
Drum pady jsem říkal proto, protože chce koupit axiom, který má velice povedené drum pady.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne osobne teda vzdycky prislo lepsi tukat do sekvenceru nez to delat pres klavesy :) Ale to je samozrejme vec vkusu.
Ono obecne ty nano serie nejsou kdovi co, ale za ty penize se neni cemu divit. Ale ucelu to poslouzi.
Somnus Aeternus
fiiiin

Příspěvek od fiiiin »

dostávám se opět do situace, kdy nwm co teda koupit :D není to prča no :) potřebuju využít zkušeností co nejvice lidi :)
Janaj

Příspěvek od Janaj »

takhle, pokud budeš skládat jen Rock, tak ten axiom nekupuj, pokud plánuješ skládat i jiné styly, kup ho, je to dobrá investice pokud ty funkce využiješ.

každopádně mám 49, stačí mi to na skládání, ale když si chci zahrát nějaké skladby, tak semtam ta oktáva chybí
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Zkušenosti co nejvíce lidí ti pomůžou jen k tomu, že se ti zamotá šiška ještě víc (už teď jsi zase víceméně na začátku, a to ti tu napsalo svoje názory jen pár lidí).

Jak tu zaznělo už několikrát, klíčové je CO chceš dělat za styl a JAK. Ta první půlka určí víceméně požadavky na nástroje, mikrofony, vstupy (takže i zvukovku) a ta druhá určí víceméně to dodatečné vybavení (MIDI kontroler/y apod.).

Já si osobně myslím, že zkušenosti lidí by si každý měl vykládat hlavně z obecného hlediska (spolehlivost hardware, nahrávací postupy apod.) - ale co koupit je už na člověku samotném. Stejně se s tím budeš muset "ztotožnit" a skoro na cokoli se dá najít někdo, kdo ti danou záležitost nějak "pohaní"; tímhle stylem zkejsneš nadosmrti na diskusi, kde budeš spolu s "co nejvíce lidmi" plkat vlastně pořád o ničem.

Máš rozpočet - super. Máš představu co točit/skládat - super. Máš představu o nástrojích a způsobu práce - super. Víc nepotřebuješ. Vyber HW dle doporučení kohokoli ze znalých zde, aby ses do rozpočtu vešel, a nauč se s tím pracovat. Pak budeš mít na nějakou dobu vystaráno.

Nikdo ti neporadí super sestavu, respektive "super" (ve smyslu "funkční") sestava bude pokaždé jiná - už jen podle preferencí toho kterého člověka.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“