Ibanez SGT120e/ Epiphone DR200S

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Pouncer

Ibanez SGT120e/ Epiphone DR200S

Příspěvek od Pouncer »

Zdravím,
přemýšlím o koupi své vlastní kytary a nemůžu se rozhodnout mezi
Ibanez SGT120e http://kytary.cz/ibanez-akusticka-kytar ... /HN095847/
Epiphone DR200S http://kytary.cz/epiphone-dr200s-natural/HN073547/ .

Mnoho lidí píše, že masivní přední deska je lepší než překližka, na druhou stranu názory na akustiky od epiphone jsou spíše skeptické...
Kytary od ibanez jsou zase oblíbené a kvalitní, ale nevím, jestli bude v tomto případě lepší ten epiphone :D

Samozřejmě si je v obchodě vyzkouším atd., každopádně mě zajímá váš názor. ;)

Co se týče mě, jsem začátečník, ale zkušenosti s hraním na ostatní nástroje mám( 9 let klavíru) a v akordech, tóninách apod. se vyznám. Momentálně mám kytaru na nějakou dobu půjčenou od kamaráda, ale rád bych si koupil svoji vlastní :)

Předem dík za odpověď. :)
rocky77

Re: Ibanez SGT120e/ Epiphone DR200S

Příspěvek od rocky77 »

Pouncer píše:Mnoho lidí píše, že masivní přední deska je lepší než překližka, na druhou stranu názory na akustiky od epiphone jsou spíše skeptické...
Obojí je pravda, resp. já s tím souhlasím... :wink:

Chvíli jsem měl od Ibanez model SGT 130E - jumbo. Kytara to špatná nebyla, ale rozdíl oproti kytarám s masivní vrchní deskou tam byl, tak jsem ji rychle pustil dál...

Obligátní odpověď - koukni na Corty...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
fru

Příspěvek od fru »

Já měl polomasiv Epi 12ku a vcelku zvukově barevná i provedením bytelná kytara. Z těchto dvou bych volil Epiphone, ale je důležité je držet v ruce.
Teď je v akci Wash WD5

a když to musí být Ibanez třeba tuto
http://www.audiotek.cz/product-35805-ibanez-v-105sjp-nt
to z těch levných kytar, ale jsou lepší volby myslím
Washburn šestka a Epi dvanáctka
Pouncer

Příspěvek od Pouncer »

Nechce se mi kupovat kytaru už předem zabalenou a tak, bez možnosti sáhnutí před prodejem...:D Může tam být cokoliv... A ty Cort... vypadají pěkně, ale připadá mi, že by je měl každej, hlavně ten model earth 70... Ale to bude asi tím, že to jsou kvalitná kytary :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zkus nejakou z tech Washburnu, WD- 7 treba. Ja se sice furt nemuzu donutit zajet do kytar.cz a zahrat si na ni, ale brzy uz to ucinim... at mam zas co doporucovat :)
fru

Příspěvek od fru »

Pouncer píše:Nechce se mi kupovat kytaru už předem zabalenou a tak, bez možnosti sáhnutí před prodejem...:D Může tam být cokoliv... A ty Cort... vypadají pěkně, ale připadá mi, že by je měl každej, hlavně ten model earth 70... Ale to bude asi tím, že to jsou kvalitná kytary :)
Cort jsou levný a dobrý kytary, i zvuk není špatnej. Ale když sem hrál na 100vku, potom Yamahu Takamine Lag a Washburn, tak mi nesedla. Je to subjektivní samozřejmě. Všechny kytary v podobné cenové relaci 4 - 5t
Pouncer

Příspěvek od Pouncer »

A máte někdo zkušenosti s Washburnama? Kámoši říkaj, že akustiky od nich nepatří mezi ty nejlepší( co se týče ceny do 4000 Kč). Jde mi hlavně o to, aby kytara zněla dobře i při hraní jednoduchých songů a vydržela dýl než pár měsíců.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

...EDGE... píše:Zkus nejakou z tech Washburnu, WD- 7 treba. Ja se sice furt nemuzu donutit zajet do kytar.cz a zahrat si na ni, ale brzy uz to ucinim... at mam zas co doporucovat :)
Pouncer píše:A máte někdo zkušenosti s Washburnama? Kámoši říkaj, že akustiky od nich nepatří mezi ty nejlepší( co se týče ceny do 4000 Kč). Jde mi hlavně o to, aby kytara zněla dobře i při hraní jednoduchých songů a vydržela dýl než pár měsíců.
jak jsem již jinde psal, ta WD7 je opravdu dobrá kytara a řekl bych že se jen tak nerozpadne. Myslím, že rozhodně stojí za to připlatit si 500 a jít do ní, v té cenové kategorii v podstatě nemá konkurenci.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Pouncer

Příspěvek od Pouncer »

jakub.kubaaa píše:
...EDGE... píše:Zkus nejakou z tech Washburnu, WD- 7 treba. Ja se sice furt nemuzu donutit zajet do kytar.cz a zahrat si na ni, ale brzy uz to ucinim... at mam zas co doporucovat :)
Pouncer píše:A máte někdo zkušenosti s Washburnama? Kámoši říkaj, že akustiky od nich nepatří mezi ty nejlepší( co se týče ceny do 4000 Kč). Jde mi hlavně o to, aby kytara zněla dobře i při hraní jednoduchých songů a vydržela dýl než pár měsíců.
jak jsem již jinde psal, ta WD7 je opravdu dobrá kytara a řekl bych že se jen tak nerozpadne. Myslím, že rozhodně stojí za to připlatit si 500 a jít do ní, v té cenové kategorii v podstatě nemá konkurenci.
a co http://kytary.cz/washburn-wd5sb/HN113859/...?
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

můžu doporučit kytary Oscar schmidt (v té levnější kategorii) - toj e podznačka washburnu, takže to bude podobný, a v té vyšší třeba LAG (ta nejlevnější tuším za necelých 5)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Pouncer píše:
jakub.kubaaa píše:
a co http://kytary.cz/washburn-wd5sb/HN113859/...?
To popravdě nevím, tu jsem nezkoušel. Papírově to vypadá podobně jako ty WD7, netuším v čem bude rozdíl.
Obrázek
fru

Příspěvek od fru »

tak pokud jde o ceny do 4t má Washburn O. Schmidta. I kdybys koupil Oskara, tak Ti jistě vydrží dýl než několik měsíců, pokud s ní nebudeš zatloukat hřebíky. Co mě u O. Sch. malounko překvapilo bylo, že není šizený design..perleť atd. u levných modelů
Naposledy upravil(a) fru dne 6.03.2011 18:46, celkem upraveno 1 x.
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

Já jsem majitelem oscar schmidt og2ce, a nemůžu di jí vynachválit...zvuk, pohodlnost hraní, zpracování, vzhled, prostě super :) (ale známe to, kdo by si tu svojí kytaru nevychválil :-D )

nevím, co jsou zač ty dražší modely (třeba kolem 5tis.), to už budou možná lepší ty LAG...
Klešťo

Příspěvek od Klešťo »

Za mě bych vyzkoušel nějake kytary Dowina, sám vlastním jednu elektroakustickou a je skvělá. Dělají dost kytar, ktere vyjdou do necelých 5ti tisíc a zatím každá, kterou jsem zkoušel hrála dobře. Za mě určitě Dowina.
Dowina DCE 999s, Tenson D1, Squier Tele custom, Tenson strat pack, Ashton VP50, Boss DS-1, Behringer TU 300 a plno dalšího
fru

Příspěvek od fru »

každý bude doporučovat tu svoji :D značek je opravdu hodně.
Mezi levnými a drahými kytarami bude rozdíl u všech značek. Potom najít mezi levnějšími tu nej.

Asi nej volba je osvedčený starší masiv z bazu, nebo od někoho, koho znáš. Takovou kytaru sem měl a byla za ty prachy skvělá
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

fru píše:každý bude doporučovat tu svoji :D značek je opravdu hodně.
Mezi levnými a drahými kytarami bude rozdíl u všech značek. Potom najít mezi levnějšími tu nej.

Asi nej volba je osvedčený starší masiv z bazu, nebo od někoho, koho znáš. Takovou kytaru sem měl a byla za ty prachy skvělá
Osobně proti bazaru nic nemám, koupil bych tam cokoliv, ale u akustiky bych se hodně bál... Jelikož je náchylnější na všechno tak taky mohla projít peklem a může se po čase rozpadnout i když to na první pohled nebude poznat...
Obrázek
Pouncer

Příspěvek od Pouncer »

fru píše:každý bude doporučovat tu svoji :D značek je opravdu hodně.

Tak s tím se musí počítat, že každej chce doporučit tu svou vyvolenou...:D Přesto se na ně stejně rád kouknu...:D
No a kytary z bazaru.. nevim no, nerad si kupuju pouzity "zbozi", nikdy se nedozvim, co s tim predchozi majitel delal...:D A myslim, ze se to ani nechci dozvedet.xD
fru

Příspěvek od fru »

tak souhlas, ale to asi bude na ní už znát.
Já lituju 6e jsem ji prodal. Není nad to když ale známe historii. No rád bych si zašel pro Gibsna, či Martina za 50 hadrů a vic :D
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Pouncer píše:...:DNo a kytary z bazaru.. nevim no, nerad si kupuju pouzity "zbozi", nikdy se nedozvim, co s tim predchozi majitel delal...:D A myslim, ze se to ani nechci dozvedet.xD
Já v bazaru koupil všechno, nikdy jsem nevlastnil kytaru, koupenou přes pult v obchodě. Ono to chce jen pečlivě vybírat, s prodejcem se sejít, nechat si ukázat všechny papíry, nejdřív nechat zahrát jeho, pak si sednout a hrát sám... O ceně nikdy moc nediskutuju, raději se otočím na patě a mizím v prachu... Vždycky se nejdřív sejdu, prohlídnu kytaru a nekupuju, až při druhé schůzce. Dost mě zajímá, od koho kupuju, jestli nemá moc inzerátů atd. Reaguju pouze na inzeráty na nějakém specializovaném bazaru, nikdy ne nějaký obecný bazar, kde vedle kytary koupíte sekačku nebo plyšového medvěda. Určitě ne Annonce a :!: VARUJI :!: před Aukrem!
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
yommy

Příspěvek od yommy »

Nemůžu si pomoct, ale Cort mi pořád tak nějak příde jako Huynday. Hrajou dobře, vypadají dobře, ale když vytáhneš z kufru Washburn, tak je to prostě o něčem jiným.

U levných kytar Ibanez si dej velký pozor na zpracování. Když jsem si kdysi jednu kupoval, tak sem až po čase našel vady laku (v prodejně bylo šero asi schvlálně). Trošku s ní i zatřes. Nejen mě se stalu, že jsem v ní našel třísky z výstuh.

Ps. Občas mám pocit, že tohle forum bylo založeno firmou Cort.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“