lampový efekt podobný rectifieru

Pedály, multiefekty, procesory, ...
mlíko

lampový efekt podobný rectifieru

Příspěvek od mlíko »

Ahoj celkem mě už omrzela moje mt-2 a chtěl bych nákej lampovej efekt/předzesilovač s podobnym zvukem mesy cena by byla nejlepší někde kolem 4-5k ale klidně radte i s dražšíma třeba na ně nešetřim zatim nák nechvátám. :)
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: lampoví efekt podobný rectifieru

Příspěvek od McKozias »

mesa v-twin
Obrázek
uplne recto tam asi nenakroutis, ale podobna prasarna by ztoho mohla jit..cena..sem videl tady na bazaru kolem 6k... tusim ze ho mel Nero, tak s eho poptej
Teorge

Re: lampoví efekt podobný rectifieru

Příspěvek od Teorge »

Zkus mrknout na Dr. Boogie.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: lampový efekt podobný rectifieru

Příspěvek od Nero »

Recto z twina nedostane, spíš tak nějaký zvuk ala Caliber trochu řízlý Markem. Ostatně - viz moje recenze recenze-vasi-vybavy-f55/mesa-boogie-v-t ... 15381.html

Ale pokud jde o napodobení zvuku Mesy, tak V-Twin je jasná volba - už proto, že to Mesa je :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lunchie

Příspěvek od lunchie »

recto to asi nebude a ani to neni lampovy, ale tech21 california ma moc peknej 'mesa' zvuk. Nebo jejich sansamp ma slusny 'california' zvuk. Za vyzkouseni urcite stoji
subroofer

Příspěvek od subroofer »

lunchie píše:recto to asi nebude a ani to neni lampovy, ale tech21 california ma moc peknej 'mesa' zvuk. Nebo jejich sansamp ma slusny 'california' zvuk. Za vyzkouseni urcite stoji
Bacha na ty TECH21, měl sem SansAmp Classic a ParaDriver a OK, ale vubec do nejde dokupy s lampovejma aparatama...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To často nejdou ani některé lampové zkreslovače, výsledek může být horší než s polovodičovými.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja si myslim ze v-twin je dost kram, nekonkretni mazlava krabka. pro me nejhorsi vec co kdy mesa vyrobila. zkusil bych sans-amp, ten patri imho v tech krabickovych premapech k tem nejslusnejsim (a surovy zvuky umi pekne). kamarad sansamp ma (classic co si pamatuju) a s lampovym kombem to hralo vzdycky dobre :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nebo leda balckstara, ale to neni moc mesa, ikdyz se tam da nakroutit docela pekna prasecina
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mno, o "rectifierovském" lampovém kreslítku jsem se zatím nikde nedočetl. Simulace (SansAmp) by byla asi nejschůdnější cesta. A pokud globálněji pojaté kreslítka tak, Soldano G.T.O. Supercharger(?), Bad Cat X-Treme Tone, Blackstary (asi nejdostupnější...), nebo něco od T.Miranda (GTD-1...), anebo od slovenského výrobce Gerhata atd.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 7.03.2011 14:37, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

asi bych se vykašlal na lampy a šel po Wampler Triple Wreck
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

McKozias píše:nebo leda balckstara, ale to neni moc mesa, ikdyz se tam da nakroutit docela pekna prasecina
S tím souhlasím... Takový HT-Dual nebo HT-DistX zvládnout dost...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nero píše:
McKozias píše:nebo leda balckstara, ale to neni moc mesa, ikdyz se tam da nakroutit docela pekna prasecina
pokud mu ovšem jde vyloženě o ten mesácký charakter, tak to asi nebude to pravé, jinak to zkreslení má opravdu hodně
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja mam hodne rad recto zvuk a stim co mi leze z blackstara jsem vice nez spokojen..tkze tak :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dark Axel píše:
Nero píše:
pokud mu ovšem jde vyloženě o ten mesácký charakter, tak to asi nebude to pravé, jinak to zkreslení má opravdu hodně
Realita je taková, že pokud chce opravdu 100% recto charakter, tak si bude muset koupit to recto. Nicméně vzhledem k tomu, že má v kapse asi 4 nebo 5 tisíc, tak to je o tom hledat něco, co mu nabídne podobné vlastnosti. A to podle mě HT umí.

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

McKozias píše:ja mam hodne rad recto zvuk a stim co mi leze z blackstara jsem vice nez spokojen..tkze tak :)
Tak to jsem ještě zvědavější :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
mlíko

Příspěvek od mlíko »

OK díky za recenze popravdě nespěchám na to ale MT mě už prostě omrzelo a těch věcí co ste tu psali je celkem dost, ale poměrně nedostupnejch takže se asi kouknu na toho blackstara a náký ty tech21 kdyby vás ještě cokoliv napadlo tak sem stim.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ještě Rocktron má docela brutální kreslítka. Bohužel jsem měl možnost je slyšet pouze na YT.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

VHRelief 666 = messssa :twisted:
Naposledy upravil(a) Lachim dne 14.03.2011 20:28, celkem upraveno 1 x.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sakra, proč pořád tolik lídí píšou Messa? To nikdy neviděli logo toho výrobce? :mrgreen:

Obrázek

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“