Rickenbacker 480 - Kde sehnat

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Burimen

Rickenbacker 480 - Kde sehnat

Příspěvek od Burimen »

Zdar, chtěl bych se zeptat kde bych dneska sehnal takovou krásku : http://rickenbacker.us/vintage-1976-ric ... uitar/1311 Znám jednoho kytaráře který by ji mozná vyrobil ale to by asi bylo velice nákladné. Nevíte která značka vyrábí co nejpřesnější kopie alespon ? :-) Díky
Tonda

Re: Rickenbacker 480 - Kde sehnat

Příspěvek od Tonda »

Nevím, že by někdo (jako výrobce) dělal kopie Rick-ů, teda možná Čína - pokud se jim to vyplatí, tzn bylo by dost zájemců.
A jestli to, co vyrobí kytarář bude znít stejně, no nevím .. Třeba už jen jak bude lakovat palisandr hmatníku - což maj všechny Ricky kromě těch starejch z 50.let. Jsou to prostě dost specifický kytary.

Teď zrovna nedávno bylo něco na bazaru, právě od kytaráře.
I´m wheels... movin´wheels
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nejlepší je podle mě koupit originál... 480 asi tak jednoduše neseženeš, ale třeba 620, 330 nebo 360 jde sehnat s přehledem do 30t., když se člověk trochu snaží (samozřejmě jeté a z ciziny). Kytarář ti asi jen tak přesnou kopii nepostaví, díly na Ricka jsou dost mastné a pokud nebudeš chtít vlastnit nějakou frašku s tvarem Ricka a nějakou Fender kobylkou a Gibson humbáčema, tak se těm origo Rick dílům nevyhneš (jen tak mimochodem - nejsou tak úplně snadno k sehnání, kdysi jsem pro jednoho člověka sháněl kombylku na Ricka a nebyla to zrovna sranda, třeba ani na ofiko Rickenbacker eshopu se se mnou moc nebavili protože jsem byl prostě z ČR a to se nepočítá...).

Doporučuju si nějaký Rickenbacker nejdřív zkusit, já koupil 620 jetglo, protože jsem byl do té kytary strašně zmilovaný, ale když mě dorazila, tak jsem na ní krom vonícího laku nenašel ani jednu pozitivní věc, prostě bych asi radši hrál na Squiera za 3t. než na ten Rickenbacker, ta kytara měla strašně moc - a krom toho vonícího laku a hezkého vzhledu vlastně žádné +, samozřejmě pro mě, že, ostatní to mají jinak, proto radím vyzkoušet, pokud má člověk tu možnost, já ji tehdá neměl.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

jj... dobrá doba na nákup Rickanbackerů byla kdysi v éře metalu, to se prodávaly tak za 7000 a to ještě problematicky a dlouho... Ale vždycky vypadá bezvadně frontmanovi na krku (třeba u Per Gessla to byl hezkej šperk - ženský si na krk věšej cetky, my aspoň kus pořádnýho dřeva)
Díly na Rickenbackery samozřejmě se daj koupit přímo u nich, pokud by někdo chtěl došperkovávat nějaký čínský fake: http://www.rickenbacker.com/cart.asp?category=Pickups
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Cybermuff píše: Díly na Rickenbackery samozřejmě se daj koupit přímo u nich, pokud by někdo chtěl došperkovávat nějaký čínský fake: http://www.rickenbacker.com/cart.asp?category=Pickups
No přesně tady jsem se snažil nakoupit, bohužel ale není v nabídce zemí pro výpočet pošty ČR (alespoň tehdá nebyla) a když jsem jim napsal, kolik stojí pošta do ČR, tak se mě už nikdo neozval...
stoupaa

Příspěvek od stoupaa »

myslim že v US to neni neobvykle, před 14 dny jsem psal do phantomguitarworks, zda mi pošlou jednu ze svých kytar, protože na strankach obchcodu maj napsané že pokud nekdo žádá poslat přez moře, že to ma řešit mailem, nikdo se neozval, Nakonec jsem si ji koupil od jakehosi překupnika v nemecku kterej ma tu cenu pekne nadsazenou, a v popisku napsano že je velice težke dostat tyto kytary do evropy. S těma ricama je to uplně stejné.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Rickenbackery se dají za slušné peníze sehnat z Anglie, není tam kolem nich takový hype "ach náš božský americký nástroj", pěkný kousek jde sehnat i kolem 800-1100 liber + pošta z UK, když je člověk trpělivý. Sice si člověk nástroj nevyzkouší, ale co z těchto raritek si u nás člověk může vyzkoušet, že...
FenderStrat

Příspěvek od FenderStrat »

Našel jsem obchod, který prodává kytary značky Rickenbacker :) http://www.pmuzik.cz/found.php
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“