asi jo. su nasranej, nasrala me postupne matka, pak otec, marka.. mel bych se ted ozirat a slavit a misto toho tady pro ni a jeji diplomku prekladam naky debilni odborny anglicky texty o coklech a socialni praci a vztekam se u fora.. serem na to. asi nejsi eklektik, (to si te asi pletu s wocasama a spol) hluchej mozna trochu jo, ale to je fuk, ja taky neslysim melodie v tech chinaski (jesi tam naky sou).Bummer píše:Heh, já ti dám eklektika. Asi by ses fakt potřeboval prospat.
Metalový efekt
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Metalový efekt
HM-2 zatím ještě vlastním, mám ho už spoustu let. Ano, je to "zvláštní bzučák", v osmdesátých letech jsme byli šťastný, že vůbec byl (než přišel TurboOverDrive), ale na některý zvuky, si myslím, je nenahraditelný. Jak na severskou death a kdoví co ještě metalovou éru před dalším zkreslením z lampáčem, tak i na docela zajímavý sólový zvuk (pro někoho). Třeba Gilmore ho taky pár let používal.
Ale nastavit na něm něco zajímavého je taky umění
-
dr.MENGELE
ale tak umeni nastavit-bud vsetko doprava alebo za basy výšky za 10minut 2 alebo 2hod 10min.ak rozumieš.myslím že zappa vraj povedal že cely problem s gitarovým zvukom je nastavenie ekvalizera.niečo na tom budekrasty píše:HM-2 zatím ještě vlastním, mám ho už spoustu let. Ano, je to "zvláštní bzučák", v osmdesátých letech jsme byli šťastný, že vůbec byl (než přišel TurboOverDrive), ale na některý zvuky, si myslím, je nenahraditelný. Jak na severskou death a kdoví co ještě metalovou éru před dalším zkreslením z lampáčem, tak i na docela zajímavý sólový zvuk (pro někoho). Třeba Gilmore ho taky pár let používal.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Ahojte ....taktiež vlastním gitarový efekt Boss MT2...chcel by som sa spýtať,ako máte nastavené korekcie na ňom a ako na aparáte....niekedy mi zvuk príde trošku moc pískový,nebo řezavý .....aparát mám quad kustom 200HD....viete mi poradiť ako s tým pracovať?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
To je normalni, on se ten efekt primo vyznacuje tenkou motorovou pilou.Zkus se podivat do manualu k nemu, obvykle tam pisou nejaky tovarni nastaveni ktery nejsou tak blby a da se od nich neco odvodit.Shocker píše:Ahojte ....taktiež vlastním gitarový efekt Boss MT2...chcel by som sa spýtať,ako máte nastavené korekcie na ňom a ako na aparáte....niekedy mi zvuk príde trošku moc pískový,nebo řezavý .....aparát mám quad kustom 200HD....viete mi poradiť ako s tým pracovať?
Pořiď si nějaký ovedrive, který pustíš do zkresleného kanálu. Případně tohle, ale nevím, jak si to rozumí se zkresleným kanálem. Ale každopádně je to fajn krabička, to ti tady dost lidí potvrdí a za 2500,- je to celkem hezká cena. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=
ja tú krabičku MT2 púšťam cez čistý kanál,pretože so skresleným sa dosť bije....ďakujem za rady,musím sa s tým viacej pohrať.....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dávat MT2 do zkresleného kanálu může jen blázen - na to ta distorze vůbec není stavěná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já bych docela na oldschool metal doporučil Red Distortion od Mad Professor. Ve spojení kytary s HB (PRS) plus Vox (!) z toho leze krásný starý metal. Hrozně mě tahle kombinace baví. Se singlama si to moc nerozumí, ale kdo by tady taky metal se singlama hrál, že (to není náhra na flame). Koupit se to dá, když si pospíšíte, za něco málo přes 3000Kč. Myslím samozřejmě verzi CB.
Z toho YT to hraje hrozně, tady je to lepší: http://proguitarshop.com/store/effects- ... -cb-p-2274
Z toho YT to hraje hrozně, tady je to lepší: http://proguitarshop.com/store/effects- ... -cb-p-2274
Na cem to poslouchas?Jester píše:Z toho YT to hrahe hrozně, tady je to lepší: http://proguitarshop.com/store/effects- ... -cb-p-2274
Protoze ja at se snazim jak chci, tak tam rozdily neslysim
Ano na starem YT to byvalo pekne zprasene, ale tyhle novejsi uploady hrajou uplne v klidu.
jinak kolega metalista se nad Mighty Redem rozplyval, takze rozhodne doporucuje.
a dalsi recenze - http://music-store.cz/textypdf/MS-8-201 ... fessor.pdf
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Na nějakých obyčejných bedničkách k PC za pětikilo. Ten zvuk mi přijde fakt dost rozdílnej.hyenik píše: Na cem to poslouchas?
Protoze ja at se snazim jak chci, tak tam rozdily neslysim![]()
nedalo mi to, protoze mam rad v techto mojo vecech jasno.
Ja slysim miniaturni rozdil (kdyz se na to soustredim a okamzite prepinam) na Sennheiserech HD 555, ale nedokazu rict co je lepsi/horsi.
Poslal jsem na konzultaci kolegu zvukarovi, ktery dospel k uplne stejnemu zaveru na Adamech P22A.
na bednickach za petikilo rozdil muze vzniknout jedine tim ze nerealisticky zvyraznuji/potlacuji nejake frekvence (coz je vic nez jiste).
Zajimalo me to taky proto, ze na PGS se ty mi ty videa obcas dlouho nacitaji (jak neustale stridam pripojeni) a na YT je to rychlejsi.
Zaver: U novych ukazek neni nutne poslouchat je ve "vyssi" kvalite na webu PGS (prestoze se to casto doporucuje) protoze rozdil mezi YT "ne"kvalitou je zanedbatelny a tezko identifikovatelny i na vybornem studiovem poslechu.
Ja slysim miniaturni rozdil (kdyz se na to soustredim a okamzite prepinam) na Sennheiserech HD 555, ale nedokazu rict co je lepsi/horsi.
Poslal jsem na konzultaci kolegu zvukarovi, ktery dospel k uplne stejnemu zaveru na Adamech P22A.
na bednickach za petikilo rozdil muze vzniknout jedine tim ze nerealisticky zvyraznuji/potlacuji nejake frekvence (coz je vic nez jiste).
Zajimalo me to taky proto, ze na PGS se ty mi ty videa obcas dlouho nacitaji (jak neustale stridam pripojeni) a na YT je to rychlejsi.
Zaver: U novych ukazek neni nutne poslouchat je ve "vyssi" kvalite na webu PGS (prestoze se to casto doporucuje) protoze rozdil mezi YT "ne"kvalitou je zanedbatelny a tezko identifikovatelny i na vybornem studiovem poslechu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
No díky za zhodnocení. Psychoakustika je sviňa. Jestli neslyšíš rozdíl na Sennech HD555, tak tam asi fakt není. Já bohužel takové možnosti poslechu z PC nemám.
Možná kdyby se vyjádřili i jiní, jak to slyší a na čem poslouchají. Fakt by mě zajímalo, jestli jsem opravdu hluchej.
Edit: Tak ještě jeden poslech. Fakt mi přijde YT zahuhlanější, jakoby míň konkrétní. Ale možná to je opravdu jenom psychoakustika.
Možná kdyby se vyjádřili i jiní, jak to slyší a na čem poslouchají. Fakt by mě zajímalo, jestli jsem opravdu hluchej.
Edit: Tak ještě jeden poslech. Fakt mi přijde YT zahuhlanější, jakoby míň konkrétní. Ale možná to je opravdu jenom psychoakustika.
Mám počítač propojený se starším zesilovačem a bednám JVC a rozdíly mezi PGS a YTB jsou slyšet, nepatrné, ale jsou. Ovšem jen pokud to silněji zesílím nad úroveň mnou snesitelné hlasitosti. Nevím jestli to o něčem má vypovídat z tohoto vyhodnocení. Ale na YTB si na různé nekvality ve zvuku stěžuje kde kdo. 
Nechtěl sem kvůli tomu zakládat novej toppic, lae původně sem se chtěl zeptat na krabku pro metal k jednokanálový lampě, kterou sem teď získal. Ale nějak mi docvaklo udělat celkem slušnou "prasárnu", protože se mi tady válí spousta ideálních elektronek hi-gain zkreslení, tak mě postavit si vlastní krabičku a hnát zvuk komplet elektronkama co vy na to?
Zkus mrknout sem: ostatni-f73/ 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Jo tam se mrknu, jestli někdo nepřišel s něčím zajímavým, ale jinak nemám problém to vymyslet a odzkoušet. Pár dní práce podle nálady.
-
dr.MENGELE
lampová krabička do lampového apar. neni žiaden zázrak.dost sa to bije alebo co.raz som mal lampový overdrive chandler a to vtedy stala asi 10000 a do lampy mi hral lepšie ten hm2 aspon na moj zvrátený vkusSantuS01 píše:Nechtěl sem kvůli tomu zakládat novej toppic, lae původně sem se chtěl zeptat na krabku pro metal k jednokanálový lampě, kterou sem teď získal. Ale nějak mi docvaklo udělat celkem slušnou "prasárnu", protože se mi tady válí spousta ideálních elektronek hi-gain zkreslení, tak mě postavit si vlastní krabičku a hnát zvuk komplet elektronkama co vy na to?
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
-
dr.MENGELE
celkom dobrýJester píše:Já bych docela na oldschool metal doporučil Red Distortion od Mad Professor. Ve spojení kytary s HB (PRS) plus Vox (!) z toho leze krásný starý metal. Hrozně mě tahle kombinace baví. Se singlama si to moc nerozumí, ale kdo by tady taky metal se singlama hrál, že (to není náhra na flame). Koupit se to dá, když si pospíšíte, za něco málo přes 3000Kč. Myslím samozřejmě verzi CB.
To se nedá tvrdit takto obecně.dr.MENGELE píše: lampová krabička do lampového apar. neni žiaden zázrak.dost sa to bije alebo co.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410