Chytání radia v kombu - neverite???? verte!!

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

verite tomu???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Chytání radia v kombu - neverite???? verte!!

Příspěvek od Ivan.ps »

To s tým volume pedálom v slučke ale bude fungovať iba pri sériovej slučke. Ale pokiaľ viem, tak prevažná väčšina gitaristov používa paralalenú slučku, teda v tomto prípade by si volume pedálom iba stíšil efekty na nulu, ale signál z gitary by zostal neporušený.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Nero píše:Protože to rádio nechytáš na kytaru, ale na kabel, který dělá velkou anténu.
Tým by som si nebol taký istý, pokiaľ je kábel zapojený v ampe bez gitary, tak rádio počuť nie je. Rádio začína až keď je rpipojená aj gitara.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ivan.ps píše:
Nero píše:Protože to rádio nechytáš na kytaru, ale na kabel, který dělá velkou anténu.
Tým by som si nebol taký istý, pokiaľ je kábel zapojený v ampe bez gitary, tak rádio počuť nie je. Rádio začína až keď je rpipojená aj gitara.
Zažil jsem i rádio chycené jen na kabel (6 metrů dlouhý a dost low-end). Jen ho to chtělo trochu zvednout do vzduchu... :wink:
Ivan.ps píše:To s tým volume pedálom v slučke ale bude fungovať iba pri sériovej slučke. Ale pokiaľ viem, tak prevažná väčšina gitaristov používa paralalenú slučku, teda v tomto prípade by si volume pedálom iba stíšil efekty na nulu, ale signál z gitary by zostal neporušený.
Samozřejmě že to bude fungovat jen při sériovém zapojení - nenapadlo mě to zdůrazňovat. Případně to účel z větší části splní i u smyček, kde lze nastavovat poměr signálu dry/wet, pokud se použije nastavení dejme tomu 75% a více signálu v efektové smyčce. Ozkoušeno na M/B F-50.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
elien

Příspěvek od elien »

Mne sa nieco podobne stalo s Notebookom. Raz som ho vypol a akurat som chcel vypnut aj repra ked som nieco zacul, bolo to nejake radio ktore sa vyplo ked som vytiahol LAN k netu. Mozno to bola TV ktora je zapojena do rovnakej krabicky ako Net ktory potom ide do modemu. (neviem ci uz som mal v tedy wifi router)
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Doufám že měl zaplacený poplatky :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Zrovna včera na zkoušce chytal kolega nějaký maďarský radio na duala xD Zas tako neobyčejné to asi nebude teda :)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

No minule jsme chytli naprosto čistě nějaké ruskáky na galiena RB100 plus peavey 1*18 :D slušné intra do válů :D:D jinak máme staré rozvody a vše na jednu zásuvku takže rádio šlape jak hodinky :D:D
Liopleurodon

Příspěvek od Liopleurodon »

to já no kobo nic nechytam ale repráky od počítače docela často bzučí jak kdyby tam byl mobil přitom tam mobil vůbec není... vůbec nevím co stim, asi taky nějaký rádio nebo co...
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nevýhoda civilizovaného světa - elektromagnetický smog je skoro všude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
strup

Příspěvek od strup »

Nas kytarista mel zezacatku taky komplet Ibanez asi za 6000. 10W kombo. Mozna ten stejnej. Jenom kabel byl koupenej, uz si nevzpomenu na znacku. Akorat nam tam kecali rusky.
R.I.P. Ronnie James Dio
breakmark
Bandzone: http://www.bandzone.cz/thecolorblinds
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breakmark »

Bratr chytá nemecky radio na basovy kombo od Huges and Ketter :D :D
Marek z The Colorblinds
Gibson Les Paul, ESP custom, Laney TT50H, Orange PPC212, Laney TT50H, Orange PPC212, Dunlop Crybaby, Electro harmonix memory boy, Marshall Rg-1, Boss Tu-3, trsátka sharp 0,88mm, struny JOHN PIERCE
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Tak já to teď s těma věcma co mam chytám taky, normální nějáký český rádio, pokud zapnu obě overdrive krabky najednou (což dělám docela často).) Pokud se to ještě pěkně zesílí na aparátu, uberou basy, přidá presence, jde to i docela poslouchat:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Co myslíte, kdy začnou výrobci osazovat zesíky kolečkem "tuning"? :D
elektrikar

Příspěvek od elektrikar »

to dělájí kabely(blbé uzemnění), dělají to všechny zesilovače s blbým uzemněním! Takže věřím
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

axi12 píše:Teď ve čtvrtek, hrál a najednou se tam ozvala znělka Radia Beat :D A teď to šlo i přes PA do beden, to bylo najednou zděšení :D :lol: :twisted:
To je divny ne? Beat hraje na FM....
Hodně budem někde...
Amid

Příspěvek od Amid »

Lol, dnes jsem na svem prditku chytl nejakou ruskou radiovou stanici :lol:
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Me staci stahnout volume na minimum a chyta to radio. Obcas se to teda rozrezonuje ale jinak dobry :)
Hodně budem někde...
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

taky přidám svoji trošku do mlína, s klukama z kapely pravidelně chytáme rakušáky a rusáky... dycky když máme pauzu a chvíli nehrajem tak posloucháme co se děje v zahraničí :-D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Krom rádií ve zkušebně na Slovanské třídě taky chytám jak brzdí a rozjíždějí se tramvaje. Brácha zas doma chytá pračku. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
loos

Příspěvek od loos »

občas na svym Hughesovi chytám doma němce, ale jen pokud běží pračka! :mrgreen: A dělá to jen kombo...A jednou se mi stalo, že jsem chytal na blbě uzemněnou kytaru, když jsem navlíkl nové struny a čouhaly mi volně do vzduchu. Tak čistě jsem rádio ještě nechytl :mrgreen: Pak jsem je uštípl a bylo po problému, akorát mi pak kytara jednou dala ránu, ale za to mohl ten prasák co přepojoval snímače (já) :mrgreen:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“