Dilema ! Sterling by music man JP vs PRS SE custom 22

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
James.v6

Dilema ! Sterling by music man JP vs PRS SE custom 22

Příspěvek od James.v6 »

Cenově dá se říct stejny. :D Obě sou ořezané sestry svých drahých pžibuzných :D PRS ma pevnou kobylu JP ne ale to nehraje až tak roli . 24 a 22 pražců také ne až tak ve vysokých polohách se nepohybuju . Nwm fakt nwm :D Obě sou to krásný kytary... nemůžu se rozhodnout !
Sterlinga sem v ruce měl a byl hodně příjemnej k PRS se nemám kde dostat ale kdyby byla možnost určitě jo...
Zajímám se o váš názor kterou by jste brali :?:
Ibanez Prestige RG 1570-----RP350------
mlíko

Re: Dilema ! Sterling by music man JP vs PRS SE custom 22

Příspěvek od mlíko »

Ani nevím proč ale radši bych si koupil PRS to je rada za všechny prachy :D
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
loos

Příspěvek od loos »

James.v6 píše:Cenově dá se říct stejny. :D Obě sou ořezané sestry svých drahých pžibuzných :D PRS ma pevnou kobylu JP ne ale to nehraje až tak roli . 24 a 22 pražců také ne až tak ve vysokých polohách se nepohybuju . Nwm fakt nwm :D Obě sou to krásný kytary... nemůžu se rozhodnout !
Sterlinga sem v ruce měl a byl hodně příjemnej k PRS se nemám kde dostat ale kdyby byla možnost určitě jo...
Zajímám se o váš názor kterou by jste brali :?:
Vim, že je těžký ti říct ať si to vyzkoušíš, ale jinak to nejde...n slepo nekupuj to nemá smysl a každá z těch kytar je dost jiná. Požitý materiály a snímače, prostě je to někde jinde, proto to musíš vyzkoušet :idea:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ono je hlavně třeba minimálně u těch PRS SE vybírat z více kusů - hráli jsme s Nerem v praze na jeden hodně dobrej, ale taky mi říkal, že tam potkal jeden výrazně horší, čili to chce vybrat si :-)

co se týče těc hSterlingů - ty jsem bohužel ještě nepotkal, ale syším na ně jen chválu

pokud bych to měl vzít po čistě designové stránce, vzal bych si PRS SE
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Jestli chceš PRS tak Paul Reed Smith SE Paul Allender hraje hodně dobře, a i přímo mám odkaz na ten kus na který jsem hrál, a fakt skvěle udělaná kytara , stojí nějákých 22,5 litru.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U těch SE to chce fakt hodně přebírat kusy a počítat s tím, že ta kytara potřebuje vyměnit snímače - což je u kytary za takovéto peníze poněkud škoda... Bohužel toho Sterlinga jsem pořád neměl možnost vyzkoušet, ale tipnul bych si, že kvalitativně to bude cca to samé jako SE.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Tý jo na těch 22 klacků se nevyšplhám ale koukal sem na ni a je to krásná kytara.. vůbec si mi to neměl ukazovat! :D
Právě... nikdo neměl možnost ty Sterlingy vyzkoušet a psal sem do rocksteru maila a měli by tam teď dostat ty nový modely http://www.sterlingbymusicman.com/jp-guitars a ty vypadaj dost chutně !
Jinak díky borci co sem chtěl slyšet sem slyšel.. teda kromě toho Allendera :D SEčka proberu až se k nim dostanu a pak to vypadá na štreku do Práglu do rocksteru na Sterlingy.

Čus !
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

no hlavne PRS SE by som nekupoval nove kedze v bazare sa da zohant custom 22 tak za 350-400e co sa uz fakt dost oplati
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Neni ten sterling náhodou baritonka? Protože to by byl taky dost zásadní rozdíl oproti tomu PRS pokud teda neplánuješ hrát v H. Jako ten sterling je parádní to se musí nechat když jsem ho zkoušel tak mi příjemně seděl ale co se pamatuju tak to byla skoro utčitě baritonka
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Baritonka to určitě není :) ...sem si jistej ! Ani ty jo ...když nad tím přemýšlím sem baritonku od Sterlinga neviděl neslyšel . Nesplet sis jí?
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Určitě ne pokud myslíš sterling JP 50(petrucciho signature). Petrucci music man je 100% baritonka a co se týhle týče tak myslim že je to stejný

EDIT: Aha tak neni. Vždycky jsem myslel že Petrucci hraje na baritonku ale asi má jen podladěnou šestku do Ais
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

AntaresX9 píše:Určitě ne pokud myslíš sterling JP 50(petrucciho signature). Petrucci music man je 100% baritonka a co se týhle týče tak myslim že je to stejný

EDIT: Aha tak neni. Vždycky jsem myslel že Petrucci hraje na baritonku ale asi má jen podladěnou šestku do Ais
hlavně má několik kytar od šestek po sedmičky, šestky barytonky a šestky podladěné

thalvní je, že Sterling JP je normální šestka :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já teď nevím, který Petrucci Music Man to byl, ale jednoho (modrofialová duhová barva + D-Sonic + jeho Custom HB + Piezzo) jsem měl v ruce a nějakou dobu jsem si s ním hrál. Můžu s klidem říct, že pohodlnější a lépe hrající kytaru jsem v ruce ještě neměl. Zvuk se krásně doplňoval s piezzem, různě se to míchalo atd. Krása. Vedle ní jsem měl moje LTD s naprosto stejnými snímači jako v JP MM (teď tam mám zase EMG a Petrucciho jsou v Ibanez mimochodem). Rozdíl byl poznat, opravdu slyšitelný. Jedna z kytar MM kounkurovala a to byl Gibson LP 1958 Reissue. Ani ten ale nehrál pro mě lépe než MM JP.
Jestli ten jeho levnější model hraje alespoň z poloviny tak jako ten, který jsem zkoušel já, tak za mě Music Man.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Petrucci těch svých podelů má plno ..baritonky téže.
Mylslím že aji double neck...na Score ji měl na Solitary Shell ve 12-ti strunce plus 6-tku v normal E .
Právě je potřeba odzkoušet ty Sterlingy hlavně ty nové v čr ještě nejsou ale jak budou tak neváhám čekám jenom jak se objeví na rocksteru ...myslím že to ale nebudou chtít pokazit když je to pod MM.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Akorát ten double-neck se narozdíl od těch ostatních modelů (6, 7, baryton) nedá koupit. Jinak má fakt ledacos - teď už mu chybí jen bezpražcovka :mrgreen:

Každopádně ten JP50 je na 100 % nástroj s normální menzurou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Ok já v tom měl trochu už hokej tak jsem se musel sám kouknout (to je tak když někdo má x různejch modelů tý samý kytary :D ). Ale jinak co jsem zkoušel v kytarách tu JP50 tak mi taky přišla strašně pohodlná hlavně kvůli malejm rozměrům kytary a výbornýmu technickýmu krku (jsem zvyklej na kulatější tvary takže pro fanoušky wizard krků asi nic moc). Takže za mě taky JP
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já si na PRS SE brnknul jen tak zběžně před nějakým tím rokem. Solidní kytara, ale co mě osobně vadilo, že tělo není klenuté. To prostě k těm nástrojům IMHO patří a když už je cenovka poměrně vysoká, tak bych čekal doopravdy technicky provedené PRS i když z levnějších materiálů a s horšími snímači.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tady podle mě šlo o to, aby SE byly jednoznačně a na první pohled rozeznatelné od amerických modelů - proto ta rovná deska.

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nero píše:Tady podle mě šlo o to, aby SE byly jednoznačně a na první pohled rozeznatelné od amerických modelů - proto ta rovná deska.
To je ale IMHO trochu cesta zpátky - já vím, že tak jednoduše odlišíme SE a CE, ale stejně ta rovná deska PRS nesluší.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nesluší - ale prostě je to jiný model, není to jen levnější kopie.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“