Co to je-neco mezi nultakem a mechanikama :D

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
LukyTukySpeky

Co to je-neco mezi nultakem a mechanikama :D

Příspěvek od LukyTukySpeky »

U par kytaristu jsem videl takovou cernou potvoru-vypada to jak tenky kus molitanu- mezi nultakem a mechanikama. Je to videt např tady
Obrázek
Co to je a co to dela? Dik
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Co to je-neco mezi nultakem a mechanikama :D

Příspěvek od Kinx »

asi kus lepici pasky aby mu ty struny za nulakem nepreznivaly. to se obcas dela
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

takovej molitan jsem někdy dával k tune-o-matic kobylám, aby nepřeznívaly ty cinkací pazvuky
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A někteří normálně používají "gumičky" do vlasů. A čím chlupatější, tím lepší! :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:A někteří normálně používají "gumičky" do vlasů. A čím chlupatější, tím lepší! :mrgreen:
A nejlepší jsou růžové 8) Bratránek tam má nacpanou plyšovou myš v životní velikosti.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

jojo, gumičky mám n obou kytarách taky :lol:
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
DirX

Příspěvek od DirX »

Já tam peru třeba molitan-je to dobré třeba na tapping.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
woro90

Příspěvek od woro90 »

DirX píše:Já tam peru třeba molitan-je to dobré třeba na tapping.....
Na tapping? Nepleteš si náhodou tlumítko na struny vedoucí k mechanikám (což je tohle) a tlumítko na prázdné struny (které má často podobu gumičky nebo emo potítka)?
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ptal jsem se na Youtube Keitha Merrowa, který to na videu má. Neodpověděl.
Pochopím, proč si to za nulťák někdo dá, když má pevnou kobylku. Ano, asi nějaké vibrace ze strun přejdou přes ten otevřený nulťák a může to tam něco dělat a s tím molitanem je to lepší - OK.
Ale takhle? Má to za zámkama... Osobně jsem nikdy kytaru s Floyd Rose nevlastnil, ale co jsem ji tak držel v hudebninách a ty zámky viděl, tak ty kovové bloky zámků, co jsou na strunách jsou celkem masivní. Když to tedy zamknu, co sakra za vibrace může těmi zámky projít za nulťák? Dle mého nic relevantního. Proto nechápu, proč si někdo dává molitan i za zámky. Jestli to někdo ví, ať mi to prosím vysvětlí. :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Demilich píše:Ptal jsem se na Youtube Keitha Merrowa, který to na videu má. Neodpověděl.
Pochopím, proč si to za nulťák někdo dá, když má pevnou kobylku. Ano, asi nějaké vibrace ze strun přejdou přes ten otevřený nulťák a může to tam něco dělat a s tím molitanem je to lepší - OK.
Ale takhle? Má to za zámkama... Osobně jsem nikdy kytaru s Floyd Rose nevlastnil, ale co jsem ji tak držel v hudebninách a ty zámky viděl, tak ty kovové bloky zámků, co jsou na strunách jsou celkem masivní. Když to tedy zamknu, co sakra za vibrace může těmi zámky projít za nulťák? Dle mého nic relevantního. Proto nechápu, proč si někdo dává molitan i za zámky. Jestli to někdo ví, ať mi to prosím vysvětlí. :D
Měl jsem Ibenz S470 tremolo ZR zámky na nultém pražci - vibrace normálně projdou. Zvuk se šíří zvukem dřevem i kovem. Ty zámky jsou tam proto, aby se ti kytara nerozladila při používání tremola. Pokud to někomu vyhovuje to tam mít, tak ať to tam má, Ještě jsem, ale neměl kytaru, co by nějak výrazně přeznívala.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
woro90

Příspěvek od woro90 »

Red Bull píše:
Demilich píše:Ptal jsem se na Youtube Keitha Merrowa, který to na videu má. Neodpověděl.
Měl jsem Ibenz S470 tremolo ZR zámky na nultém pražci - vibrace normálně projdou. Zvuk se šíří zvukem dřevem i kovem. Ty zámky jsou tam proto, aby se ti kytara nerozladila při používání tremola. Pokud to někomu vyhovuje to tam mít, tak ať to tam má, Ještě jsem, ale neměl kytaru, co by nějak výrazně přeznívala.
Snad jediná kytara, která něčím podobným trochu trpí, je Jaguar/Jazzmaster - občas u nich přeznívají struny za kobylkou, zní to trochu jako reverb s HP filtrem nastaveným hodně vysoko. Občas je to slyšet na některých nahrávkách, kromě surf rocku, kde se obvykle používá tolik reverbu, že se o v tom ztratí. Je to takový zvláštní, kovový, vysoko položený dozvuk. To samé se mlže trochu ozývat u dozadu zahnutých hokejek bez srážečů, hlavně u obrácených. Bratránkova kytara (metalovka s obrácenou ibanezáckou hlavou) to také trochu dělala, když jsme na ni obuli ocelovky. Nikláče to nedělají.
michalac

Příspěvek od michalac »

Zdravim, mám ESP - LTD EC 1000, všimnul jsme si že mi to dělá taky ten dozvuk, ale vím, že před 3 měsíci kdy jsem si ji koupil to nedělala... zkusil jsme natáhnout nový struny a dělá to pořád, je to docela nepříjemný hlavně při hraná se zkreslením a to když říznu do strun a následně zatlumim. Má s tím někdo zkučenosti u této kytary? díky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je v pořádku nulťák?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
michalac

Příspěvek od michalac »

na pohled vypadá normál jako vždy, nevim co by s nim mohlo bejt...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jestli nedrnční v něm... To bys měl i slyšet.

PetrPeter 1975 - 2008
michalac

Příspěvek od michalac »

to asi ne...jsou to struny za nulťákem, když je něčim zatlumim (třeba jak tady píšou gomičkou nebo i rukou) tak je to lepší...docela mě to štve, dřív to nedělalo...(pořád mám stejnou značku strun)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

woro90 píše:A nejlepší jsou růžové 8)
Hahá. Vidíš, Nero ? :mrgreen:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

DL píše:
woro90 píše:A nejlepší jsou růžové 8)
Hahá. Vidíš, Nero ? :mrgreen:
Jestli to má být vyjádření nějakého světonázoru, tak klidně :P

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nero píše: Jestli to má být vyjádření nějakého světonázoru, tak klidně :P
RuUuZhOwOuCkAaA Ye nEyLePsHiIi ;-** ToKiO HoTeL RuLezZz!!!

Sry, za blbosti, mam radost, že už mám hotovo do školy :D
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Takhle mi trošku přeznívá E a H na homemadu (nemám tam vodítka na struny), ale já osobně to tedy slyším jen na sucho. Když hraju přes zesák tak nic takového nezaznamenávám.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“