Ještě můžeš zkusit GHS - taky dělají 85/15 a jsou k mání...woro90-1 píše:DM Vintage Bronze by mě také zajímaly, ale nevím kde je sehnat. Být u 85/15 odkázaný na prohnilé D'Addario mě docela štve.
Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Já už mám ty Dean Markley vintage bronze na 12strunku doma, cena 190 kč, na pohled vypadají jako normální bronzy. Zatím je ještě nemám na kytaře tak až natáhnu, poreferuju. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
POužíval sem La Bella, teď Dadáry fosfor bronz
Washburn šestka a Epi dvanáctka
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Jaké jsou ty La bellky na akustice? Já je používám na elektrice a nemůžú si je vynachválitfru píše:POužíval sem La Bella, teď Dadáry fosfor bronz
to wocass: jak to napsat, mě seděj jsou hodně poddajný a dost vydržely, jasný zvuk a jistý je, že se k nim. vracím. dělaj i devítkový, ale to je bláto. Zkoušel sem 011 40PCL a PT 010 Cust Light a 012 40PB Blluegrass, ale ty už byly na mě fest
Já max 11ky.
Washburn šestka a Epi dvanáctka
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odpověď
Také je zkusím 
Máte někdo zkušenosti se strunami Martin Claptons choice?
http://www.jedlickamusic.cz/struny-mart ... n-s-choice
http://www.jedlickamusic.cz/struny-mart ... n-s-choice
- ...EDGE...
Obyc. fosfot bronzove Martiny s Claptomanovym ksychtem..
Za 150 muzes koupit na kytarach.cz radu SP s lepsim pobronzovanym jadrem.
Za 150 muzes koupit na kytarach.cz radu SP s lepsim pobronzovanym jadrem.
- Bhu z Crecelu
- Kontaktovat uživatele:
Ode dneška, zdá se, Savarez
potom, co se mi aprílové černé Ernie Ball Ernesto Palla Ball End během pár dní oloupaly a zněly jako přes špatný overdrive
potom, co se mi aprílové černé Ernie Ball Ernesto Palla Ball End během pár dní oloupaly a zněly jako přes špatný overdrive
Blackwell: Instrumental progressive rock
jo, savarezky jsou ověřená klasika... nejlepší jsou asi modrošedý... nemám od nich obal, tekže nevím, jak se přesně jmenujou ale řekl bych, že jsou to alliance corum - high tension. Ty mi zatím zní nejlépe. Samozřejmě s nimi budu i nadále experimentovat.Bhu z Crecelu píše:Ode dneška, zdá se, Savarez
Vyhnul bych se asi ale těm z řady new crystal. Sice vydržely dlouho, ale na můj vkus s nimi kytara měla takovej až moc převejškovanej (přední deska cedr, zadní palisandr a druhá má na zadní desce mahagon). Kamarád má smrkovou kytaru a ten zvuk byl doslova plechovej... alespoň tedy podle mého subjektivního hodnocení.
+1, hrozný struny.Pikus píše: Vyhnul bych se asi ale těm z řady new crystal. Sice vydržely dlouho, ale na můj vkus s nimi kytara měla takovej až moc převejškovanej (přední deska cedr, zadní palisandr a druhá má na zadní desce mahagon). Kamarád má smrkovou kytaru a ten zvuk byl doslova plechovej... alespoň tedy podle mého subjektivního hodnocení.
- Bhu z Crecelu
- Kontaktovat uživatele:
No já teda ty new cristal zrovna mám a teda hrajou líp jak ty Ernieho koule, přijde mi že celkem vyváženej tón na to moje šudlání (mimochodem, hrajete bříšky prstů nebo nehty? já nehty kvůli klavíru nemám) ale až je odrbu, zkusim jak řikáš ty alliance corum a napíšu dojmy 
Blackwell: Instrumental progressive rock
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Bříšky, prstama hraju tak čtvrtinu času, ani ne, a hlavně nesnáším delší nehty...Bhu z Crecelu píše:mimochodem, hrajete bříšky prstů nebo nehty? já nehty kvůli klavíru nemám
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Bříšky nebo prstýnky ProPik, prsty hraju pořád, flatpicking tu a tam...Bhu z Crecelu píše:mimochodem, hrajete bříšky prstů nebo nehty? já nehty kvůli klavíru nemám
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Nehty. resp. třemi nehty a jedním bříškem, protože se mi na prsteníčku před třemi týdny nehet zlomil a ještě pořád nedorostl.
Takže moje vybrnkávání je: cink, cink, cink, plomp (p i m a).
Takže moje vybrnkávání je: cink, cink, cink, plomp (p i m a).
Doma a když někde hraju sám tak bříšky, takhle se mi hraje nejlíp, na koncerty nebo hospodské hraní kompromis, palčák Golden gate a prstýnky Dunlop, nezahraju s tím sice tolik jako bříšky ale než si pak týden léčit puchýře na pravačce... a na rezofonce jsou prstýnky skoro nutnost kvůli zvuku. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem teď měl asi tak měsíc Elixíry - zvuk mě moc nenadchnul, prostě to nebylo ono. Fakt je že i po měsíci byly naprosto krásně stříbrné, ALE černaly a mrvily se v oblasti kolem ozvučného otvoru, lezlo z nich jakési chmíří a tak podobně - nechápu proč. No teď jsem opět pořídil Marin SP Phosphor Bronz a jsem spokojený.
Chtěl bych se zeptat na Rotosoundy, dneska mi je nabízeli v Muzikeru, protože tam Martiny nemají. Vím že už jsem tady o nich četl, ale chtěl bych nějaké konkrétnější zhodnocení zvuku a výdrže - jednalo se taky o Phosphor-bronz
Chtěl bych se zeptat na Rotosoundy, dneska mi je nabízeli v Muzikeru, protože tam Martiny nemají. Vím že už jsem tady o nich četl, ale chtěl bych nějaké konkrétnější zhodnocení zvuku a výdrže - jednalo se taky o Phosphor-bronz
-
John M. William
Martin Acustic SP, zatim nemam potřebu měnit.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Rotosoundy jsem jeden čas měl... ale bronzový. Abych řekl pravdu, jejich zvuk se mi dost líbil a vydržely mi taky docela dlouho (něco přes tři měsíce).jakub.kubaaa píše:Chtěl bych se zeptat na Rotosoundy, dneska mi je nabízeli v Muzikeru, protože tam Martiny nemají. Vím že už jsem tady o nich četl, ale chtěl bych nějaké konkrétnější zhodnocení zvuku a výdrže - jednalo se taky o Phosphor-bronz
- ...EDGE...
Dnes jsem natahl Darco fosfor bronzve dvanactky, co jsem koupil asi pred peti dny jako nahradni struny pred odjezdem na kratkou dovolenou, dneska jsem se nudil, tak jsem si rekl, ze je zkusim. Nove hraji pekne, podle me stejne dobre jako Martiny, ale predevsim za vyrazne nizsi cenu, staly me lidovych 76 korun (mam v musiccity zajimavou 3% slevu, pro sirokou verejnost jsou za 78). Takze i kdyby mely vydrzet kratsi dobu, tak se vyplati, ale to se zatim uvidi, casem informuju jak se veci vyvijeji.