Washburn Vs. Cort na Rock&Roll

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Rubik
Kontaktovat uživatele:

Re: Washburn Vs. Cort na Rock&Roll

Příspěvek od Rubik »

Dark Axel píše:
tadeasp píše:Ještě bych přidal Cort Yorktown, má ji učitel a hraje pěkně.
nedávno jsem na nějaké hrál a VELMI příjemně mě to překvapilo! :)
Ahoj lidi, já toho yorktowna mám taky, koupila mi ho vloni přítelkyně a obě mě příjemně překvapily (přítelkyně i kytara :D ). Mám ho v houslový barvě, na kytarách ho mají taky. Můžu potvrdit, že je to lubovka, a je opravdu moc příjemná.
Na nějakou extra tvrdou divočinu bych jí ale nedoporučil, protože je při větším vybuzení náchylná na vazby.

Obrázek
Nejlepší jsou Motorhead, protože hrajou nahlas
Jazzman
Rádce

Re: Washburn Vs. Cort na Rock&Roll

Příspěvek od Jazzman »

Cort Yorktown je lubovka, ale s malým korpusem. A zrovna mají ve slevě moc povedenou v naturálu, předevčírem jsem na ni hrál. Modulační efekty a nakreslené zvuky O.K., dál bych nešel. Byla by to i škoda, už čistý zvuk je sám o sobě zajímavý.

Pololubovky - Cort / Washburn - Pro mě osobně vítězí u něco málo Cort. Washburny nejsou špatné, ale u Corta mě neštvaly ani snímače, což je další investice, a super profil krku. Také mám pocit, že se u něj méně šetřilo na materiálu na krk a překližku a dodržují se osvědčené kombinace materiálů ( smrk,javor// javor,mahagon ). Ona úplně celojavorová pololubovka bývá dost chudá na vyšší harmonické, pocitově na ní dříve odcházejí struny apod.

Epiphone DOT leda 20 let starý. Ty dnešní z Číny bývají strašně odfáknuté, často někde chcípají, už jsem viděl i zvlněný krk apod.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“