kde domov můj...
Pravidla fóra
Re: kde domov můj...
No ta východiska jsou "likvidační", jak se dneska říká v novinách. Pěkná aranž hymny, tak jak si ji představuju, by nemohla být pro jednu kytaru ani pro začátečníka. I když přiznávám, že šikovný klasický kytarista by to byl schopen dát dohromady pro jednu kytaru, aby to znělo.
No to je fuk, o to asi nejde. Ale na co potřebuje "mírně pokročilý" na prachsprosté vybrnkání hymny shánět tab, když noty jsou v každém zpěvníku, to nevím. Leda že by neuměl noty.
No to je fuk, o to asi nejde. Ale na co potřebuje "mírně pokročilý" na prachsprosté vybrnkání hymny shánět tab, když noty jsou v každém zpěvníku, to nevím. Leda že by neuměl noty.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
bingo !lei píše:Leda že by neuměl noty.
Dobře, přiznávám se - noty neumím. Jediné co jsem chtěl byl určitý studijní materiál, avšak jsem neočekával jak bouřlivou diskuzi způsobím.
Bohužel se patriotizmus v dnešní době už nenosí - všichni zapomínáte na to že je to naše hymna a ano, lze ji zahrát líp a ano líp jí možná zahraje ten kdo umí noty...já si své národní hymny vážím a víc nemohu udělat. Pokud-li je to pro vás těžké pochopit tak i když hymnu zahrajete lépe, nikdy u toho nebudete cítit národního ducha.
Bohužel se patriotizmus v dnešní době už nenosí - všichni zapomínáte na to že je to naše hymna a ano, lze ji zahrát líp a ano líp jí možná zahraje ten kdo umí noty...já si své národní hymny vážím a víc nemohu udělat. Pokud-li je to pro vás těžké pochopit tak i když hymnu zahrajete lépe, nikdy u toho nebudete cítit národního ducha.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to je tu normalni..a snotama se netrap, neni na tom nic slozite, mrkni na toprowler píše:Dobře, přiznávám se - noty neumím. Jediné co jsem chtěl byl určitý studijní materiál, avšak jsem neočekával jak bouřlivou diskuzi způsobím.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ale můžeš! Můžes se třeba naučit noty a z klavírního partu udělat transcribci pro kytaru...já si své národní hymny vážím a víc nemohu udělat.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ok. vim můžu ae na co? to co chci zahrát, zahraju z tabulatur bezpečně a rozhodně neplánuju někde hrát národní hymnu na elektriku...jde jen o zájem.Atkins píše:Ale můžeš! Můžes se třeba naučit noty a z klavírního partu udělat transcribci pro kytaru...já si své národní hymny vážím a víc nemohu udělat.
No, souhlasím s Atkinsem. Pohledal jsem a dají se najít různé úpravy pro klavír s vypracovanou harmonií, a z toho se to dá hezky naaranžovat pro dvě kytary třeba.
A ano, nejlepší projev vlastenectví je něco pořádně udělat, nikoli pouhá snaha se k něčemu přihlásit. S tím duchem ti fandím a vnímám, že je to hymna, ale asi to bude spíš tristní a trapné, když to budeš hrát zfušovaně, takže výsledek bude právě opačný záměru.
A ano, nejlepší projev vlastenectví je něco pořádně udělat, nikoli pouhá snaha se k něčemu přihlásit. S tím duchem ti fandím a vnímám, že je to hymna, ale asi to bude spíš tristní a trapné, když to budeš hrát zfušovaně, takže výsledek bude právě opačný záměru.
tohle vážně neplánuju nikde hrát...lei píše:A ano, nejlepší projev vlastenectví je něco pořádně udělat, nikoli pouhá snaha se k něčemu přihlásit. S tím duchem ti fandím a vnímám, že je to hymna, ale asi to bude spíš tristní a trapné, když to budeš hrát zfušovaně, takže výsledek bude právě opačný záměru.
Atkins píše:Ale můžeš! Můžes se třeba naučit noty a z klavírního partu udělat transcribci pro kytaru...
Tak se ukažte, nikdo vám nebrání. Věřím, že to oba dokážete líp než většina lidí odsud.lei píše:Pohledal jsem a dají se najít různé úpravy pro klavír s vypracovanou harmonií, a z toho se to dá hezky naaranžovat pro dvě kytary třeba.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Slibuju, že se na to mrknu, až mi vyjde čas. Sám jsem o tom občas uvažovával.
A - nebude to tristní i tehdy, když si to budeš hrát zfušovaně sám pro sebe?
hraju dobře...jen se to musim odněkaď naučit - odposlouchat to neumim, pokud ty ano, tak ti závidim. Pokud existuje nějaká elegantnější verze taxem s ní!!! Hold ae jen taby...lei píše:Slibuju, že se na to mrknu, až mi vyjde čas. Sám jsem o tom občas uvažovával.
Druhej pokus, tentokrát v C. Hymně se to minimálně podobá
http://www.uloz.to/8238970/kde-domov-muj-gp5 guitar pro
http://www.uloz.to/8238971/kde-domov-muj-pdf pdf
http://www.uloz.to/8238970/kde-domov-muj-gp5 guitar pro
http://www.uloz.to/8238971/kde-domov-muj-pdf pdf
Naposledy upravil(a) jastud dne 11.03.2011 9:09, celkem upraveno 1 x.
mně se to líbíjastud píše:Druhej pokus, tentokrát v C. Hymně se to minimálně podobá![]()
http://www.uloz.to/8234232/kde-domov-muj-gp5 guitar pro
http://www.uloz.to/8234260/kde-domov-muj-pdf pdf
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nooo? Ještě se zkus soustředit na vedení basové linky, dodělej správně harmonii a bude to "gut"Druhej pokus, tentokrát v C. Hymně se to minimálně podobá
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
a) psal jsem to tak abych to byl schopný zahrátAtkins píše:Nooo? Ještě se zkus soustředit na vedení basové linky, dodělej správně harmonii a bude to "gut"Druhej pokus, tentokrát v C. Hymně se to minimálně podobáIMHO proč končíš na tercii?
b) bez té tercky na konci to zní líp, máš pravdu, buď kvinta nebo nic
c) harmonie ujela kde? já tam problém neslyším
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
12-14 takt např.
A ten bas takřka všude. Doporučuji kvalitnější náslech originálu.
Ale, snaha se cení!
A ten bas takřka všude. Doporučuji kvalitnější náslech originálu.
Ale, snaha se cení!
A co je v daném případě originál? Škroupův manuskript, verze kterou zpívala Ema Destinová nebo to co je oficiální verzí dnes?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Vycházel jsem z tohoto: http://www.zsdobrichovice.cz/programy/o ... hymna2.jpg . Odsud jsem bral jak harmonii tak melodii. Vzhledem k tomu, že se mi nad tím nechce trávit zbytky mládí tak jsem přidal bas tak aby se mi to jednak dobře hrálo, jednak aby mi to šlo aspoň trochu do ucha. Víc se tím zabývat nemíním.
Tak já posílám svoji rychle nahozenou verzi. Je sice psaná pro tři kytary, ale druhou lze vypustit a třetí - akordické rozklady - je možno nahradit třeba klávesami.
Jak se přiloží soubor - prosím vás? Píše to, že přípona gp5 není dovolena.
Jak se přiloží soubor - prosím vás? Píše to, že přípona gp5 není dovolena.