Saxofon podlepky
Pravidla fóra
Saxofon podlepky
Mam otazku, vcera som dostal do ruk saxofon, hra ale par podlepiek je starych a mam dojem ze netesnia..nevie niekto poradit, jak ich rozchodit aby zmekli a tesnili viac?? Dal by som to spravit, len v sobotu musim na nom hrat a neni moj..takze nechcem investovat do nieco co neni moje...
-
woro90-1
Re: Saxofon podlepky
Typický přístup v této a podobných zemích. Radši budu používat půjčenou věc ve špatném stavu než abych ji za svých pár drobných nechal opravit, protože ji pak budu vracet opravenou. Kolik myslíš že nové podlepky stojí?kuboslav píše:takze nechcem investovat do nieco co neni moje...
no neviem presne ale u nas cela sada na alt 50eur...plus to musi byt tri krat bo to je stary nastroj a tie nove na neho nesedia, a tak treba tri sady..to je dokopy 150eur. 4500kc a to je celkom dost velka ciastka...a kedze som student, nezarabam tak mam takyto pristup....hold v inych zemiich je to celkom podporovane a nie ako u nas...
-
woro90-1
Jo, sorry, předpokládal jsem, že na ságo jsou stejně levné jako na klarinet a že se někde dají sehnat jednotlivě. Předpokládám že je to stará amátka s koženými podlepkami. Namočit, aby trochu nabobtnaly, a pak vysušit přikládáním brkopapírku nebo lépe cígopapírku by tomu mohlo trohu pomoci. Navíc Vážky přijdou na pár korun a sajou jak divé.
Nedalo mi, abych se nepřipojil:
Podlepky na ságo sice dražší jsou, ale pokud má člověk v blízkosti dobrý servis hudebních nástrojů, rozhodně nevyplázne ani ,,tícku,,.Možná, ani ne polovinu.Mluvím ze zkušenosti.A jednotlivě se sehnat dají ( v tomto ohledu nežijeme v minulém režimu )
Podlepky na ságo sice dražší jsou, ale pokud má člověk v blízkosti dobrý servis hudebních nástrojů, rozhodně nevyplázne ani ,,tícku,,.Možná, ani ne polovinu.Mluvím ze zkušenosti.A jednotlivě se sehnat dají ( v tomto ohledu nežijeme v minulém režimu )
Hagstrom Isabella, Prudencio Saez Mod 2
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
A klarinet Selmer
Tenor sax Keilwerth
dobre ale ked nema dobry servis, tak co?? povedal som ze to potrebujem do urciteho casu cize tie 3-4dni, takze asi by som ich tak rychlo nezohnal, v sr je to skor horsie ako v minulom rezime...
Kupoval jsem podlepky na altku asi před půl rokem, bylo to v normálních malých hudebních, které jsou hlavně na kytary orientované. Poprosil jsem majitele, ten je objednal a za týden jsem si je vyzvedl za 500Kč. A je to normální sada na všechny klapky. V tomhle případě je vhodné najít servis a tam koupit podlepky podle velikosti. Jinak jsem viděl menší podlepek na klapce tak akorát na ten otvor a to ságo hrálo normálně.
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker