Nevrtaný kopák

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
tom.batoh

Nevrtaný kopák

Příspěvek od tom.batoh »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli mezi nevrtaným kopákem a klasickým s dírou je takový rozdíl ve kvalitě zvuku a tím se chci také zeptat jestly vy osobně máte nevrtaný. Jak jste asi postřehli, tak SONOR nedávno představil několik nových řad a já jsem se zakoukal do téhle http://kytary.cz/sonor-force-select-stu ... /HN115545/ a tím bych se chtěl dále zeptat co si o ní myslíte, co říkate na rozměry, kterě jsem si vybral? A ještě co říkate na buk, použitý jako material bicích a jak byste ho porovnali s javorem. Tím bych chtěl odkázat na další novou řadu, která nemusí být k zahození. http://kytary.cz/sonor-ascent-studio-set/HN115672/
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Nevrtaný kopák

Příspěvek od Monikad »

Odpovím jen na něco. Sama jsem opravdu "nevrtaný" kopák nikdy neměla ve svém vlastnictví. Můj současný GRETSCH je sice vrtaný, ale mám tu mechaniku demontovanou a díru utěsněnou a překrytou nerezovou krycí destičkou, tedy se tváří jako nevrtaný :)
Osobně jsem přesvěčena, že o tu díru v kopáku (jestli je nebo není) jde co do zvuku, opravdu jen velice málo. Skoro se to nepozná.
O moc větší vliv však má spíše to, je li do té mechaniky něco zavěšeno. Víme asi všichni co takové tomy + holdery váží a tedy když takováhle hmota tlačí na kopák svrchu, je pochopitelně hodně omezené přirozené chvění a netlumený dozvuk kopáku!! :idea: také to ale není nijak extrémně jinačí... myslím jako že málokteré ucho tohle dokáže zjevně rozlišit. Nicméně je samozřejmě lepší mít buben vždycky co nejvíce "navolno". Můj názor.... :wink:

Co se týče materiálů, tak rozdíl je lépe porovnávat na vlastní ucho, no nejen dle mě, je JAVOR nekorunovaným králem mezi materiály bubnů. někomu však vyhvuje i bubinga či mahagon, zlé reference nejsou ani na břízu nebo topol..... o buku jsem toho zase ale tolik neslyšela. :roll: jde také ale o tloušťku dřeva a kvalitu i technologii zpracování!!
Co se týče rozměru kopáků, tak t je opět subjektivní. je možná nějaký trend, dělat kopáky menších průměrů a delších tubusech. V tomhle jsem asi hodně stará škola. Pro mě ideální rozměr je 22" x 18 - 20".

Znám ale hodně dobrých bubeníků, kteří mají masakrózní zvuk s 20"kou nebo naopak třeba s 24-26"kami..... takže těžko soudit. každému vyhovuje něco jiného :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“