Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli mezi nevrtaným kopákem a klasickým s dírou je takový rozdíl ve kvalitě zvuku a tím se chci také zeptat jestly vy osobně máte nevrtaný. Jak jste asi postřehli, tak SONOR nedávno představil několik nových řad a já jsem se zakoukal do téhle http://kytary.cz/sonor-force-select-stu ... /HN115545/ a tím bych se chtěl dále zeptat co si o ní myslíte, co říkate na rozměry, kterě jsem si vybral? A ještě co říkate na buk, použitý jako material bicích a jak byste ho porovnali s javorem. Tím bych chtěl odkázat na další novou řadu, která nemusí být k zahození. http://kytary.cz/sonor-ascent-studio-set/HN115672/
Nevrtaný kopák
Pravidla fóra
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Nevrtaný kopák
Odpovím jen na něco. Sama jsem opravdu "nevrtaný" kopák nikdy neměla ve svém vlastnictví. Můj současný GRETSCH je sice vrtaný, ale mám tu mechaniku demontovanou a díru utěsněnou a překrytou nerezovou krycí destičkou, tedy se tváří jako nevrtaný
Osobně jsem přesvěčena, že o tu díru v kopáku (jestli je nebo není) jde co do zvuku, opravdu jen velice málo. Skoro se to nepozná.
O moc větší vliv však má spíše to, je li do té mechaniky něco zavěšeno. Víme asi všichni co takové tomy + holdery váží a tedy když takováhle hmota tlačí na kopák svrchu, je pochopitelně hodně omezené přirozené chvění a netlumený dozvuk kopáku!!
také to ale není nijak extrémně jinačí... myslím jako že málokteré ucho tohle dokáže zjevně rozlišit. Nicméně je samozřejmě lepší mít buben vždycky co nejvíce "navolno". Můj názor....
Co se týče materiálů, tak rozdíl je lépe porovnávat na vlastní ucho, no nejen dle mě, je JAVOR nekorunovaným králem mezi materiály bubnů. někomu však vyhvuje i bubinga či mahagon, zlé reference nejsou ani na břízu nebo topol..... o buku jsem toho zase ale tolik neslyšela.
jde také ale o tloušťku dřeva a kvalitu i technologii zpracování!!
Co se týče rozměru kopáků, tak t je opět subjektivní. je možná nějaký trend, dělat kopáky menších průměrů a delších tubusech. V tomhle jsem asi hodně stará škola. Pro mě ideální rozměr je 22" x 18 - 20".
Znám ale hodně dobrých bubeníků, kteří mají masakrózní zvuk s 20"kou nebo naopak třeba s 24-26"kami..... takže těžko soudit. každému vyhovuje něco jiného
Osobně jsem přesvěčena, že o tu díru v kopáku (jestli je nebo není) jde co do zvuku, opravdu jen velice málo. Skoro se to nepozná.
O moc větší vliv však má spíše to, je li do té mechaniky něco zavěšeno. Víme asi všichni co takové tomy + holdery váží a tedy když takováhle hmota tlačí na kopák svrchu, je pochopitelně hodně omezené přirozené chvění a netlumený dozvuk kopáku!!
Co se týče materiálů, tak rozdíl je lépe porovnávat na vlastní ucho, no nejen dle mě, je JAVOR nekorunovaným králem mezi materiály bubnů. někomu však vyhvuje i bubinga či mahagon, zlé reference nejsou ani na břízu nebo topol..... o buku jsem toho zase ale tolik neslyšela.
Co se týče rozměru kopáků, tak t je opět subjektivní. je možná nějaký trend, dělat kopáky menších průměrů a delších tubusech. V tomhle jsem asi hodně stará škola. Pro mě ideální rozměr je 22" x 18 - 20".
Znám ale hodně dobrých bubeníků, kteří mají masakrózní zvuk s 20"kou nebo naopak třeba s 24-26"kami..... takže těžko soudit. každému vyhovuje něco jiného
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "