Jesteruv strat muzu jen doporucit. Ma moc pekne drevo krku a ta kytara byla naposled co jsem ji videl jako nova a to jsem na stav veci naprosty hnidopich. Kdybyl bych na straty, tak vubec nevaham. Hodit tam jiny pickguard a soupnout plnohodnotny hb neni problem, popr tam soupnout nejake dimarzio velikosti singlu, kdy to bude uplne bez starosti.bubucci píše:Nezbude, než se zaměřit tady na ty dva typy. On ten humbucker není zas taková nutnost, ale byla by to výhoda. Zatím se mi nejvíc líbí na bazaru Jesterův strat, barvou i vším ostatním.
Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
hlavne vybirat a srovnavat
mezi temahle kytarama se najdou jak fantasticke kousky na cely zivot tak naproste hlusiny. a samozrejme hromada kytar mezi tim 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To si ale tak přišetřit 5 palackých na objetí republiky
Mám hudebniny nejblíž ve Zlíne a US straty tam mají, tak tam budu muset zajet a osahat si je pořádně. Co jsem měl to mexiko, tak to byla docela tragedie, to už hraje líp nějaký noname, co jsem minulý týden koupil za 3 ,abych si zvykal.
Ahoj vespolek, omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale nevím, kde by mi lépe poradili...
Rád bych si koupil Fendera Stratocastera. Líbí se mi velice zvuk a i větší možnosti hraní si se zvukem než třeba u Telecasteru. Bojím se však té pohyblivé kobylky. Páku používat nechci. Někde jsem četl, že ta kobylka se dá zafixovat, takže s ní problémy nejsou. Ale jak se potom postupuje při výměně strun? Musí se s tou kobylkou něco dělat (nějak "uvolnit") a pak zase "fixovat"? A po té výměně musí se nějak kytara zase seřizovat (oktávy ap.)?
Předem moc díky za odpovědi.
Rád bych si koupil Fendera Stratocastera. Líbí se mi velice zvuk a i větší možnosti hraní si se zvukem než třeba u Telecasteru. Bojím se však té pohyblivé kobylky. Páku používat nechci. Někde jsem četl, že ta kobylka se dá zafixovat, takže s ní problémy nejsou. Ale jak se potom postupuje při výměně strun? Musí se s tou kobylkou něco dělat (nějak "uvolnit") a pak zase "fixovat"? A po té výměně musí se nějak kytara zase seřizovat (oktávy ap.)?
Předem moc díky za odpovědi.
-
woro90-1
Když ji přitáhneš k tělu, chová se stejně jako kobylka na Telecasteru se šesti kameny. Jen ty struny provlékáš otvory v zadním krytu skrz kovový blok a ne kovovými průchodkami skrz dřevo. Tedy při použití jiných strun musíš seřídit to samé, co u jakékoli plně stavitelné pevné kobylky.
Díky moc za odpověď. Takže jestli jsem to pochopil, tak znovu seřídit by se to muselo v případě, že bych použil jinou tloušťku strun, protože na krk by působila zase jiná síla a hnulo by se to.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky ano, ale v tvém případě by jsi při použití o něco tvrdších strun (a v případě že by se kobylka trošku nadzvedla) akorát zase dotáhnul šrouby u pružin aby kobylka opět "lehla".marty63 píše:Díky moc za odpověď. Takže jestli jsem to pochopil, tak znovu seřídit by se to muselo v případě, že bych použil jinou tloušťku strun, protože na krk by působila zase jiná síla a hnulo by se to.
A ještě jedna možnost zablokování je vrazit zespoda za ten blok se strunami něco takové velikosti, aby se to tam pěkně zaseklo a nedovolilo to pohyb, u mě fungoval třeba ten velký Elyt ze základní desky (2220M tuším
A pokud bys opravdu chtěl pevnou kobylku, tak jsem tady jednou viděl i pevnou kobylku na strata (tuším že woro jí sem dával), ale to mi přijde zbytečné.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz ke stratům - zkoušel jste někdo Fender American Special? Náhodou jsem na něj narazil.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Doporučuji raději dokoupit pružiny a přitáhnout až k tělu, dost se tím zlepší sustain.jakub.kubaaa píše: A ještě jedna možnost zablokování je vrazit zespoda za ten blok se strunami něco takové velikosti, aby se to tam pěkně zaseklo a nedovolilo to pohyb, u mě fungoval třeba ten velký Elyt ze základní desky (2220M tuším), ale proti tomuhle blokování má dost lidí námitky.
Jen tak zběžně - spíš na sucho - toho, co je v Kytarách. A ta kytara mi na ten peníz přišla dost mrtvá. Možná, kdybych to býval píchnul jinam než jen do toho PODa, tak bych změnil názor, ale takhle jsem nepochopil, co je na ní tak drahý. Čekal bych, že i na sucho bude trošku reagovat.Red Bull píše:Dotaz ke stratům - zkoušel jste někdo Fender American Special? Náhodou jsem na něj narazil.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Trochu nechápu, proč je na trhu jak H1 a s podobnou cenou American Special s cenou podobnou jako na bazaru American Standard.
"MOJO" kills modern music...
-
woro90-1
O to nejde; jde o to, že každá sada strun potřebuje trochu jiné seřízení (tenčí struny trochu vyšší dohmat aby nedrnčely, liší se i poloha kamenů pro správnou intonaci). Prostě to, co potřebuje každá pevná kobylka. O to, aby se to nehýbalo, se postarají dostatečně přitažené pružiny. Ale co se týče krku, při výrazné změně tloušťky strun samozřejmě je potřeba manipulovat s výztuhou.marty63 píše:Díky moc za odpověď. Takže jestli jsem to pochopil, tak znovu seřídit by se to muselo v případě, že bych použil jinou tloušťku strun, protože na krk by působila zase jiná síla a hnulo by se to.
Jo, asi jem to teda pochopil dobře ... Pokud budu mít natažené 9ky a budu je měnit zase za stejnou sadu, nic se seřizovat nemusí. Pokud tam půjde jiná sada (nebo kombinace sad, třeba 10ky) už se to seřídit musí.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No nutně se to seřídit nemusí, jen když tam budeš mít třeba dvanáctky s malým dohmatem a pak tam dáš devítky tak ti budou drnčet a budeš muset ten dohmat trošku zvednout. Taky krk pravděpodobně nebude mít ideální ohyb, tak ho budeš muset trošku povolit... A obráceně.marty63 píše:Jo, asi jem to teda pochopil dobře ... Pokud budu mít natažené 9ky a budu je měnit zase za stejnou sadu, nic se seřizovat nemusí. Pokud tam půjde jiná sada (nebo kombinace sad, třeba 10ky) už se to seřídit musí.
Pokud ti dohmat bude vyhovovat a nic nebude drnčet, není nutné nic seřizovat.
-
woro90-1
Pokud jsi hluchý. Pokud ti vadí když kytara neladí, musíš při změně tloušťky strun (kolikrát i u stejně tlustých strun od různých výrobců) ještě poladit intonaci ("oktávy").jakub.kubaaa píše:Pokud ti dohmat bude vyhovovat a nic nebude drnčet, není nutné nic seřizovat.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No naposled jsem oktávy seřizoval po skoku ze 12tek na 10ky a v podstatě nebylo moc co seřizovat... Asi jsem měl štěstí ...woro90-1 píše:Pokud jsi hluchý. Pokud ti vadí když kytara neladí, musíš při změně tloušťky strun (kolikrát i u stejně tlustých strun od různých výrobců) ještě poladit intonaci ("oktávy").jakub.kubaaa píše:Pokud ti dohmat bude vyhovovat a nic nebude drnčet, není nutné nic seřizovat.
-
woro90-1
Ono je také možné, že mi to lipové tělo trochu pruží a hýbe se mi dohmat, takže jsou změny v intonaci dané tím. Ale z desítek na dvanáctky jsem musel s kameny hodně dozadu, a to jsem je dával níž.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Měl bych jeden dotaz - Mexický Fendery mají polyuretanový lak? A nitrolak začíná až na Highway 1?
NEbo spíš, co jsem viděl mexické prodávat, to byly všechny ty Mexico Standart, a jiné modely z Mexika sem nenašel ...
NEbo spíš, co jsem viděl mexické prodávat, to byly všechny ty Mexico Standart, a jiné modely z Mexika sem nenašel ...
Nitro lak nenajdeš ani na většině amerických modelů, je to taky většinou polyurethan nebo polyester, s výjimkou Vintage Series a custom nebo relic modelů. Na mexických je nitro snad jen na té relic Road Worn sérii. Naopak americká Higway 1 série je v podstatě ekonomická řada, kde to nitro je jen v slaboučké vrstvě, matné, bez leštění. Pokud to má skutečně pozitivní vliv na zvuk, pak z toho řada Higway 1 samozřejmě profituje, ale prvotní záměr Fenderu to určitě nebyl, prostě chtěli ušetřit. Nitro v několika vrstvách leštěné do vysokého lesku na Vintage sériích vypadá samozřejmě luxusněji, ale než stačí dozrát do nějakého relic vzhledu, to mu může pár desítek let trvat. U Higway 1 je otázka, na čem dalším se kromě laku ještě šetřilo. Možná že v té mexické Road Worn řadě najdeš lepší kousky, pokud je pro tebe nitro důležité.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Pro mě není nitro tak důležité, mě jde spíš o to aby (když bych nedej bože nějakého plánoval koupit) tam nebyla centimetrová vrstva laku, aby se to postupem času ošoupalo a tak podobně...