No a potřebovala bych od vás poradit, kterou.. Popřípadě i jinou přibližně za těch 5000 - 6000,-
Jestli má někdo zkušenosti konkrétně s těmahle dvěma, byla bych moc vděčná za odpověď, ale i za jiné návrhy:)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 19.06.2014 20:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Klasická reakce je, abys šla do krámu a ošahala si je, protože v téhle cenové relaci je ta kusovost dost významná. Papírově bych o něco málo víc věřil Washi, rozhodně bych vyzkoušel zmíněné Corty, ale je možné, že ten Ibanez překvapí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Nero pravdu dí, v této cenové relaci nezáleží na značce anobrž na konkrétním modelu a hlavně konkrétním kusu. Musíš do krámu a hrát.(jinak, osobní a čistě subjektivní vyjádření, bazarovka za 6.000 bude mít pravděpodobně smrkovou desku a původní cenu jistě 10 - 15.000, všechny Yamahy a jeden Washburn jsem takto koupil a zpívaly jako ptáčci zpěváčci, nová kytara v této ceně je vyhazování peněz)
Nedávno jsem se sestrou byl vybírat kytaru... problém byl v tom, že chtěla černou a chtěla se vejít do 6000 Kč a nenechala si tu barvičku vymluvit... inu, prošel jsem všechny hudebniny v Plzni a v Českých Budějovicích a zvítězila i pro mě překvapive polomasivní dreadnought Ibaneza (tuším, že nakonec stála 5600 Kč)...
Ale popravdě, na tu cenu bych čekal o něco lepší zvuk... sice má krásný zvuk, ale přijde mi, že oproti mému Cortu za 3000 Kč není tak "zvučná", resp. nehraje tak nahlas (ten rozdíl je markantní hlavně ve velkých místnostech)... ale možná to dělají i struny, každopádně, až je budu měnit, Ibanezu ještě doseřídím a uvidím, co z toho dostanu...
Pokud opravdu můžu poradit (Steně tak, jako Nero), prolez hudebniny, vyzkoušej si zahrát na vše (ideálně mít několik písniček, jak vybrnkávacích, tak "doprovodných", který zahraješ postupně na všechny kytary). Ještě je dobrý, když jde někdo s tebou a pomáhá ti ty kytary rychle střídat, ať si zapamatuješ, jak zněly.