Jak to myslíš? Když se kobylky dotknu třeba obalem konektoru nabíječky mobilu?woro90-1 píše:A když dodatečně uzemníš zem kytary?
asi špatné uzemění
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: asi špatné uzemění
-
woro90-1
Třeba. Nebo spíš že vyvedeš z jacku zvonkový drát a oholený ho omotáš kolem vodovodu. Aby byla zem opravdu uzemněná a vyloučil jsi možnost nějakého napětí mezi zemí kytary a skutečnou zemí. Lepší bude to vzít od toho jacku, protože tím identifikuješ případný studeňák na uzemnění kobylky.
aha takže vtom případě, když se budu držet dejme tomu kobylky a budu hrát a lupat to nebude tak to je vpohodě když se nedržím a lupe to?.. uvažuj..... kdyby to bylo snímačema tak to lupe ikdyž seš nebo nejseš uzemněn..Atkins píše:Budeme Ti říkat Bzučenec.![]()
IMHO, brum i šum je snímačů singlecoil (nejsou-li tyto bezšumové - tfujtajxl) vlastností, nikoli chybou, proto se také zenní kobylka, či struník aby se brum při dotyku se strunami eliminoval.
Nevím, co na tom řešíte
a navic mi to začlo dělat až když sem dal puvodni snimač epryč a dal sem tam RM...které nemají třetí zemnící drát, což je jaksi moc napi** (uzemnění magnetu snímače)
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Takže když podle tebe na ten magnet zespoda připájím zem, tak to dělat nebude?bucenec píše:aha takže vtom případě, když se budu držet dejme tomu kobylky a budu hrát a lupat to nebude tak to je vpohodě když se nedržím a lupe to?.. uvažuj..... kdyby to bylo snímačema tak to lupe ikdyž seš nebo nejseš uzemněn..Atkins píše:Budeme Ti říkat Bzučenec.![]()
IMHO, brum i šum je snímačů singlecoil (nejsou-li tyto bezšumové - tfujtajxl) vlastností, nikoli chybou, proto se také zenní kobylka, či struník aby se brum při dotyku se strunami eliminoval.
Nevím, co na tom řešíte
a navic mi to začlo dělat až když sem dal puvodni snimač epryč a dal sem tam RM...které nemají třetí zemnící drát, což je jaksi moc napi** (uzemnění magnetu snímače)
Popravdě jsem singly se třema vývodama nikdy neviděl...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tý voe, to zas bude (_._)ní vláknoA když dodatečně uzemníš zem kytary?
Bzučenetz nebo Jakubbubaa, nebo kdo to vlastně řešíte - pujčte si od dospělejšího kamaráda dospělejší nástroj a "lupání" porovnejte! Ať neřešíte neřešitelné...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
woro90-1
Klídek. Podle mě je oser někde v kombu, ale jednodušší než někam běžet pro jiný nástroj je popadnout kus drátu a zkusit, jestli je to skutečně uzemněné. A myslel jsem že vyjadřování posměchu pitomým překrucováním jména dotyčného je záležitost prvního stupně ZŠ.Atkins píše:Tý voe, to zas bude (_._)ní vláknoA když dodatečně uzemníš zem kytary?![]()
Bzučenetz nebo Jakubbubaa, nebo kdo to vlastně řešíte - pujčte si od dospělejšího kamaráda dospělejší nástroj a "lupání" porovnejte! Ať neřešíte neřešitelné...
já vim že už jsem to psal dvakrát, ale zvláště v jakubově případě, kdy to dělaj dva různý nástroje, nestálo by za to nejdřív zjistit jestli neni přerušený stínění kabelu a tim pádem zem nástroje nespojená s faktickou zemí? 
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Jména? No to bych si nedovolil...
Nemyslím, že by to mělo být v kombu, IMHO drobné lupnutí při spojení zemního potencialu lze rovněž považovat za vlastnost, nikoli za chybu. A může mít mnoho příčin, např. i špatnou elektroinstalaci v domě. Bylo by dobré galvanicky oddělit tu zem a oměřit. Za této situace jsem přesvědčen, že je daleko snažší oveřit funkčnost nástroje (neb o ten se zde jedná) , zapojením nástroje jiného. Nepředpokládám, že by pánové měli k disposici potřebnou měřící techniku a další materiál - o znalosti elektroinstalací nehovoříc.
Nemyslím, že by to mělo být v kombu, IMHO drobné lupnutí při spojení zemního potencialu lze rovněž považovat za vlastnost, nikoli za chybu. A může mít mnoho příčin, např. i špatnou elektroinstalaci v domě. Bylo by dobré galvanicky oddělit tu zem a oměřit. Za této situace jsem přesvědčen, že je daleko snažší oveřit funkčnost nástroje (neb o ten se zde jedná) , zapojením nástroje jiného. Nepředpokládám, že by pánové měli k disposici potřebnou měřící techniku a další materiál - o znalosti elektroinstalací nehovoříc.
Ano, to by měl být základní předpoklad.nestálo by za to nejdřív zjistit jestli neni přerušený stínění kabelu a tim pádem zem nástroje nespojená s faktickou zemí?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jesli má přerušené stínění v kabelu nebude mu to hrát skoro vůbec a bude hlavně vrčet a jak sáhne na struny tak to bude vrčet ještě víc.
Píšu to podruhý a naposled ta kejta NEMÁ vnitřní stínění nebo ho má špatně zapojené.
Lupání při dotyku na apec nebo struny při kterém se celkové vrčení nemnění je jiná věc některé aparáty sou na to citlivé některé ne kvůli tomu sem dal pryč Trace Eliota GPX300.
Píšu to podruhý a naposled ta kejta NEMÁ vnitřní stínění nebo ho má špatně zapojené.
Lupání při dotyku na apec nebo struny při kterém se celkové vrčení nemnění je jiná věc některé aparáty sou na to citlivé některé ne kvůli tomu sem dal pryč Trace Eliota GPX300.
moje zkušenosti nesouhlasej s tim co píšeš, moje sg zaručeně nemá žádnej vnitřní vodivej nátěr či obložení mědí nebo něčim podobnym. krom barvy na tom dřevě prostě nic neni a rozhodně to nelupe když se dotknu strun ani pokud jsou rozpojený cívky. imho si pleteš stínění a zemění.dalabo píše:ta kejta NEMÁ vnitřní stínění nebo ho má špatně zapojené.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Skus mi vysvětlit jak si pletu stínění a zemnění.
stínění = vodivej nátěr či měděná páska či jiná vodivá vrstva po celym povrchu dutin nástroje připojená na zem.
zemění = propojení zadků poťáků atd. na vnějšek zdířky a tim pádem na dřík jacku, po kabelu do aparátu - faktická zem v zásuvce.
zemění = propojení zadků poťáků atd. na vnějšek zdířky a tim pádem na dřík jacku, po kabelu do aparátu - faktická zem v zásuvce.
Co tak ještě vysvětlit ochrané pospojování a nulování ? A vem to aji rozmachem na zemniče strojené, zemniče náhodné, svodiče náboje a tak :-/
Naposledy upravil(a) dalabo dne 12.03.2011 17:14, celkem upraveno 1 x.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Sedí
dalabo: jestli jseš elektrotechnik tak to vysvětli ty mě. já zas tak rozsáhlý vědomosti o elektrice nemam a jestli tady celou dobu tvrdim nesmysl, tak bych rád věděl jakej je pravej stav věcí. samotnej fakt že se mnou nesouhlasíš, je informačně bezcennej, dokud se nepodloží fakty. já vycházim z terminologie a zkušeností nabranejch "samostudiem" při potřebě vyměnění snímače a hledání kde jsem to udělal špatně. ofiko vzdělání v oblasti elektriky nemam.
atkins: http://www.youtube.com/watch?v=e5t4MJgPtxM ?
atkins: http://www.youtube.com/watch?v=e5t4MJgPtxM ?
Měl sem teďkom školení vyhl. 50 montážní předpisy EZS - EBS - EPS
.
Přesně termín to nepovim ale v kytaře země jako taková není spíš je to společná kostra a živej signál. K té kostře se připojuje stínění. Kostra nebo spíš společná zpátečka či studený pol signálu slouží jako jeden pol signálu.
Stínění je něco co neslouží k vedení signálu i když ta funkce může být společná třeba koaxiální kabel kde obal je stínění a spětný vodič v jednom.
Takto: obal polencáku tedy ten plech není určený jako signál je to stínění. Jesli je v kejtě síněný snímač jak mám třeba Samick s něho jde stíněný kabl na potencák a pak na jacka tak to celý už stíněný je a nějaké folie nebo laky to nevylepší. Proti tomu starý jazzbass má snímače zespod holé celá elektrika sou taky holé dráty tam pod snímačema nic není a chytá to bordel s tvého těla teda pokud se nedržíš strun. Když se pod snímače a celou elektriku dá folie a spojí se s kostrou pak snímač nechytá bordel zespodu a je skoro jedno jesli se držíš strun nebo ne.
Přesně termín to nepovim ale v kytaře země jako taková není spíš je to společná kostra a živej signál. K té kostře se připojuje stínění. Kostra nebo spíš společná zpátečka či studený pol signálu slouží jako jeden pol signálu.
Stínění je něco co neslouží k vedení signálu i když ta funkce může být společná třeba koaxiální kabel kde obal je stínění a spětný vodič v jednom.
Takto: obal polencáku tedy ten plech není určený jako signál je to stínění. Jesli je v kejtě síněný snímač jak mám třeba Samick s něho jde stíněný kabl na potencák a pak na jacka tak to celý už stíněný je a nějaké folie nebo laky to nevylepší. Proti tomu starý jazzbass má snímače zespod holé celá elektrika sou taky holé dráty tam pod snímačema nic není a chytá to bordel s tvého těla teda pokud se nedržíš strun. Když se pod snímače a celou elektriku dá folie a spojí se s kostrou pak snímač nechytá bordel zespodu a je skoro jedno jesli se držíš strun nebo ne.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky Ibanzka vrčí, když se nedržím něčeho kovového na kytaře. Dělá to na Amplugu i na aparátu.
jinak, pro ty, co mají problém s tím lupáním... jaký máte kombíčko? Já mám rolanda 20XL a přijde mi, že je na to trošku víc náchylnější než ostatní aparáty, se kterejma jsem přišel do styku...
dalabo: rozumim, takže ten co zaměňuje pojmy jsem já, jediná polehčující okolnost snad je, že asi nebudu jedinej muzikant, kterej se toho dopustil. defacto myslíme to samý, akorát ta terminologie se nám neprotnula a z toho vzniknul omyl na mý straně.
no mě to předtím nedělalo až po výměně snímačů za RMka, jiank mám soundking 60W (taky žebrak no:D )Pikus píše:jinak, pro ty, co mají problém s tím lupáním... jaký máte kombíčko? Já mám rolanda 20XL a přijde mi, že je na to trošku víc náchylnější než ostatní aparáty, se kterejma jsem přišel do styku...