Akustická kytara pro začátečníka

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
...EDGE...

Re: Akustická kytara pro začátečníka

Příspěvek od ...EDGE... »

juxxx píše:mi sme sa asi nepochopili, ja som mal na mysli v (danej cenovej relácii) že sú prekližky porovnateľne z
polo-masívy,(ono neznamená že keď je gitara vyrobená s polo-masívu že bude automaticky hrať lepšie) a to nehovorím o tom že sa vyrábajú aj prekližky v oveľa drahších cenových reláciách...
Mohou byt porovnatelne, zvlast v obchode, zvuk totiz utvari mnoho faktoru, vcetne strun a serizeni. Polomasiv nehraje automaticky lip, ale vetsinou tomu tak je.
A preklizky se sice vyrabeji i o hodne drazsi, ale to jsou zejmena elektroakustiky a (polo)lubovky, u kterych akusticky zvuk neni tak dulezity a dulezitejsi je odolnost vuci zpetne vazbe.
perish

Příspěvek od perish »

Zdravim,

mam na vas dotaz a prosbu. Prislo mi zbytecne zakladat novy topic, kdyz tenhle je jeste aktivni, tak se omlouvam zakladatelce za priprcateni:).

Tak nejak jsem se rozhodl zacit s kytarou. Uz jsme si tak njak i vybral. Od pocatecni uvahy investice minimalni jsem se dostal na CORT earth 70, preferoval bych cernou barvu, pac jsem strasne drsnej metalista, ale..ma kariera na tom nestoji :lol: . A ted k jadru veci. Nebude se nekdo s pritomnych kytarovych guru potloukat v dohledne dobe v nejakem obchode v Praze? Dnes jsem se byl podivat na Dekance, vzal si ji do ruky a... poznam akorat tak kulovy. Takze kdyby z nekdo z vas vedel, ze se tam bude poflakovat a byl schopen mi rict, zda neni vadna, budu za tu to informaci vdecny a flaska ho nemine:).
...EDGE...

Zminoval nekdo flasku?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Flašku? :shock: :lol:

Ne, já se do Prahy tenhle týden nedostanu, ale myslím že na tohle tu slyší hodně lidí :D EDGE je rozhodně kompetentní jak ve výběru kytary tak i v odborné likvidaci flašky.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

mozna by taky bylo vhodne srovnat vic kusu. na Jungmanaku by taky naky mohli mit.
...EDGE...

Takze jsme na kytarach vybrali Earth 70 s matnym lakem. Nemeli tam dneska moc vyber, hlasim, ze nova rada Washburnu se ocividne povedla, takze mam zas co doporucovat. A vyslouzil jsem si Bechera, takze si myslim, ze spokojenost je na obou stranach :)
perish

Příspěvek od perish »

Timto potvrzuji spokojenost. :) a jeste jednou dekuji za spoluvyber 8)
Ivca23

Příspěvek od Ivca23 »

Ahoj všichni, nevím, jestli je tohle vlákno ještě úplně aktivní, ale zkusím to :)
Rozhodla jsem se, že si pořídím kytaru (tak 3000-4000) - už jsem si toho docela dost přečetla, mám už i nějaké typy na to, co koupit, ale vím, že nejsou dva stejné nástroje a nejsem si jistá, jestli bych si byla schopná v tom obchodě vybrat mezi kusy stejného modelu... Tak tak nějak sháním někoho, kdo by mi pomohl :) Nebo případně aspoň poradil, na co se zaměřit a tak. Jak chytit kytaru vím, pár akordů taky umím, hraju spoustu let na příčnou flétnu, takže nějaký názor o barvě tónu si udělat umím, ale stejnak - myslíte, že to je dost na to, abych vybrala sama?
Děkuju moc za jakoukoli odpověď. Ivča
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

k te pomoci v obchode: jeste napis odkud jsi ... on se urcite nekdo najde ;)
Ivca23

Příspěvek od Ivca23 »

Praha :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

mezi kusy stejneho modelu se vybira dobre (kdyz mas nekoho ssebou, zahrajes si na obe, on ti na to zahraje a ty si to z odstupu poslechnes). horsi je to s jinyma kytarama...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ivca23 píše:Praha :)
Pokud chceš, můžeme se nějak domluvit, a skočil bych s tebou povyzkoušet a povybírat... Napiš kdyžtak SZ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“