BOSS MetalZone

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

BOSS MetalZone

Příspěvek od hardcore guitarist »

Má někdo zkušenosti s tímto efektem?já ho mám delší dobu ale potřeboval bych poradit jak na něm nastavit takový deathmetalový zvuk?
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

AHoj... efekt vlastním, v první řadě ti řeknu, že většina lidí má s tímto efektem milně zafixováno vytočit gain na max ... je to blbost ...
Dobrej zvuk z toho jde vyloudit s gainem pod 3/4 jinak to je děsně zahuhlaná s****a...
První věc je, že je na to potřeba dobrej snímač na kobyle (na singl death nenaladíš) ... na death se také standardně podlazuje a to do Dčka (někteří dokonce do Cčka či pořídí 7dmi strunku, kterou ještě dropnou :) ) aby jsi dosáhl pořádnýho hukotu to Dčko je fakt nutnost (pokud tedy nemyslíš black... tam snad tuším, že se nadlazuje)...
Dále nastav si na kombu korekce na čistej zvuk (vyšláplej pedál) tak aby ti čistej dobře hučel... tzn dost basů a výšek, uber středy pod půlku (tohle na aparátu + nastav si vyhovující hlasitost)... pak na pedálu nastav volume tak na 1/3 a gain tak na 2/3 korekce nech všechny (i vnitřní - středy) na 1/2 .. máš základní zvuk, ten se ti pravděpodobně nebude líbit... přikrm trochu výšky (tak na 3/4) a dej basy tak 9/10 (skoro na doraz) .... chvilku si zahraj ... je to lepší, už to dost hučí, pak vnější kroužek na středech posouvej nahoru a dolů až najdeš ten nejbližší sound, pak udělej to samé i s vnitřním...
Měl bys najít opravdu hutnej, temnej sound... teď přišel čas na Gain, vylaď si jej do hodnoty jaká ti bude zvukově vyhovovat, ale něměl bys to s ním přehánět, nebo ti sleje tóny v jeden prskanec ...
Nakonec vypni krabičku... zapni krabičku a hraj u toho... sešteluj si volume na hodnotu, aby hlasitost čistého i zkresleného byla ok...
No a jsi doma... metalu zdar ... doufám, že jsem ti pomohl
Naposledy upravil(a) Isachs dne 29.09.2007 13:12, celkem upraveno 1 x.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Lase

Příspěvek od Lase »

Death jsem sice nikdy nešteloval, ale můžu se podepsat pod to, co napsal Isachs o MT-2 v první větě. Též dost dobře nechápu, proč u něj tolik lidí uvádí nastavení gainu tak moc doprava... V takovejch extrémních polohách to nezní vůbec pěkně. Snad jedině na zamaskování nevhodný kytary a mizernýho zesáku. Jinak si to nedokážu vysvětlit...
(...MaTeS...)

Příspěvek od (...MaTeS...) »

Ahoj... nechce se mi zakladat nove tema... mam jen drobny dotaz, je normalni ze mi na MT-2 vydrzi baterka tak dva dny? cirka tak 6hodin? neni neco spatne? Prtomin ze ti spamuju v tematu...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

(...MaTeS...) píše:Ahoj... nechce se mi zakladat nove tema... mam jen drobny dotaz, je normalni ze mi na MT-2 vydrzi baterka tak dva dny? cirka tak 6hodin? neni neco spatne? Prtomin ze ti spamuju v tematu...
myslim, ze neni, vypojujes kytaru z efektu, kdyz nehrajes?
BTW, brzy se ti vrati investice do adapteru, na baterky bych se byt tebou vykaslal...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
(...MaTeS...)

nevypojuju... to bych mel?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

no musíš z něj vytáhnout jacky nebo se ti vybije :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
(...MaTeS...)

aaaha... tak tady je zakopanej pes... ok... dik za radu
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

I když vypojuješ, tak se vyplatí co dohraješ vypojit i baterii samotnou... Vydží ti tak v tom třeba i dva měsíce a nemusíš na každý zkoušce řešit novou baterii
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

TO:ISACHCS Jo pomhl si mi hdoně ty hraješ co za styl a jak máš nastavený metalzone?
slasher

Re: BOSS MetalZone

Příspěvek od slasher »

zdravím, nechtěl jsem zakládat nový téma, tak to hodím sem....
můj metalzone se nemá rád s adaptérem, s baterkou hraje dobře, ale přes adaptér příšerně piští.... když stejnej adaptér připojím k wah pedálu, tak je zvuk úplně v pohodě, nemá někdo tušení, v čem by mohl bejt problém?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Předpokládám, že u obou máš napájení na 9V... Takže kolik mA a jakou polaritu má ted adaptér? Vyhovují tyhle předpoklady oběma efektům?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DirX

Příspěvek od DirX »

slasher píše:zdravím, nechtěl jsem zakládat nový téma, tak to hodím sem....
můj metalzone se nemá rád s adaptérem, s baterkou hraje dobře, ale přes adaptér příšerně piští.... když stejnej adaptér připojím k wah pedálu, tak je zvuk úplně v pohodě, nemá někdo tušení, v čem by mohl bejt problém?
Já do metalzonu dával jenom baterky, někdo mi tehdy(2roky zpět) říkal že to s adapterem víc chrčí nebo šumí. ale co se týka všeobecně krabiček, tak se v nich dost často najdou vadné kusy jestli máš všechno ok tak holt reklamace mno
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
slasher

Příspěvek od slasher »

adaptér má 1000mA, má správnou polaritu a je stabilizovanej...takže to bude asi na tu reklamaci, co?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkoušel si i nějaký jiný (optimálně slabší) adaptér?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“