*** Váš Tuning ***

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: *** Váš Tuning ***

Příspěvek od Atkins »

A neříkal jsi mi asi rok dva spátky, že je to kytara za 3litry nová?
A teď tady píšeš že za 1700 z druhé ruky.
Prodal jí sám sobě, protože jí chtěl mít vyhranou od dobrýho hráče? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

vrablc.v píše: Bude to hnus, upřimně.
Kdyby jsi to nechal tak jako v puvodnim stavu tak je to lepší, když už tak PG načerno jak jsem to nedávno dělal já.
A na hlavu fender... co tím jako chceš dokázat?
A neříkal jsi mi asi rok dva spátky, že je to kytara za 3litry nová?
A teď tady píšeš že za 1700 z druhé ruky. :roll:
Že je za 3 litry jsem rozhodně neříkal. A nová - v záruce.První majitel byl známý,co ji měl na to,aby ji semtam vzal někam,kde by bylo riziko tahat drahou kvalitní kytaru.
PG jenom tak načerno jsem nechtěl,protože to tak má každý debil ( nic proti nikomu a proti gustu ... :) ).Logo Fender si tam chcu stříknout z důvodů osobního potěšení,ne aby to jakože vypadalo,že mám Fendera; nehledě na to,že každý pozná na první pohled,že to Fender není.To je otázka vkusu ne ? Třeba na zesilovač a reprobox si dám vlastní logo :)
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

Chtěl bych si na kytaře vyměnit perleťová kolečka za něco drsnějšího. Nevíte,kde by se to dalo sehnat a jak se to případně dělá? Jeslti se původní dirka zakituje a vlisuje něco jiného...(v případě,že bych chtěl něco kolem,třeba pentagramy) Díky za typy a nechte si hloupé řeči:)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Halfordek píše:nechte si hloupé řeči:)
Tak nic.
.
.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Halfordek píše:Chtěl bych si na kytaře vyměnit perleťová kolečka za něco drsnějšího. Nevíte,kde by se to dalo sehnat a jak se to případně dělá? Jeslti se původní dirka zakituje a vlisuje něco jiného...(v případě,že bych chtěl něco kolem,třeba pentagramy) Díky za typy a nechte si hloupé řeči:)
co to je za kytaru ? Jesteli na to nemáš vercajk tak na to zapomeň . koukni se na tůty fotky zas taková legrace to neni. http://www.zisoft.de/e-gitarren/mira.html
nehledě na to že předělat vykládání na vopražcovaným hmatníku dost dobře nepude.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A nahrazovat kus hmatníku nějakým tmelem, který musíš dlouho míchat abys trefil odstín, který nakonec stejně netrefíš, je zhovadilost.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Halfordek píše:Chtěl bych si na kytaře vyměnit perleťová kolečka za něco drsnějšího. Nevíte,kde by se to dalo sehnat a jak se to případně dělá? Jeslti se původní dirka zakituje a vlisuje něco jiného...(v případě,že bych chtěl něco kolem,třeba pentagramy) Díky za typy a nechte si hloupé řeči:)
i kdybys mel naradicko, tak bez zkusenosti a know-how je to utopie, pokad teda chces kvalitu, coz nepredpokladam.
Jestli teda chces zkouset vykladani, zacni se ucit na nejakym kousku ebenu, palisandru a nezacinej hned na kytare.
nebo zajdi za kytararem, ten uz ti to rozmluvi.
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Když bys ale mermomocí chtěl nějaký krutopřísný vykládání bez frézování a další práce, koukni na samolepící decals na hmatník (např. http://cgi.ebay.co.uk/Bats-Fretboard-Vi ... 3cb513f588) ;)
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

No,právě že nevím jaké nařadí je třeba (takže ho nejspíš nemám). A kvalitu rozhodně chci,klidně bych to i nechal na kytarářovi,kdyby byl ochotný,ale musel bych si ty značky stejně sehnat sám a to nevím právě kde. Je to Les Paul Epi. No ty kulaté by se dali přeplácnout něčím věstím (těma gibsoňáckýma luxusnějšíma nebo těma od LTD)
Dubla: No,to bych asi rozbendoval. :D
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

na jakou kytaru to chces?
Takze zvaz jestli te nevyjde lip nejaka jina investice.
Pro kvalitni praci, je dobře mit micro motor, frezku se kterou se da dobře manipulovat, ne nejakou cihlu s OBI. Rozmanite druhy frez třeba od Busch. Rytka, kvalitni smirky( opravdu kvalitni ruznych hrubosti- stop baumax a obi), rysovaci potreby, skalpel, pilnicky viz. Vallorbe atd. ..
Je toho spousta, hlavne jista ruka a presne oko, ciste provedena práce aby vysledek stal za to.
Není ze si ted reknu, ze se pustim do tak složitého motivu jako je pentagram a vecer budu mit
hotovo.
Tim know how, jsem myslel, ze je spousta detailu při tomhle vykladani, jako rohy, navazovani…který když neznaz tak latas.
Klidne se do toho pust, da se to i nozem(samozrejme ne kuchyňským) a rydlama-napr. Dick, ale jestli ti mohu poradit opravdu zacni nanečisto, aby te to nemrzelo.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 14.03.2011 15:59, celkem upraveno 2 x.
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Dubla píše:Když bys ale mermomocí chtěl nějaký krutopřísný vykládání bez frézování a další práce, koukni na samolepící decals na hmatník (např. http://cgi.ebay.co.uk/Bats-Fretboard-Vi ... 3cb513f588) ;)
Nevypadá to špatně, k sehnání někde v ČR jsi to neviděl?
Daveov

Příspěvek od Daveov »

Zdravím všechny ! vždy jsem toužil umět hrát na kytaru, ale nikdy jsem se nerozhoupal k tomu abych se začal na ní učit hrát , bud z nedostatku času nebo z čiré lenosti , ale poslední dobou jsem nad tím pořád přemýšlel , až jsem se rozhodl že to zkusím . První co jsem udělal bylo , že jsem procházel všechny možné diskuze a články radící jaký nástroj si pořídit do začátku !! Někdo radí začít na akustice jiný zase elektriku , já byl víceméně rozhodnutý pro elektriku , ale protože jsem v tom absolutní laik tak jsem si radši pozjištoval názory zkušených.
Co se týče ceny nástroje neměl jsem v plánu utrácet přehnaně vysokou částku protože se může stát že zase zvítězí lenost a zůstane mi doma drahá kytara na kterou by se akorát prášilo ! Na druhou stranu jsem nechtěl uplněj sh*t . Tak jsem se rozhodl ke koupi starší kytary v dobrém stavu kolem 6litrů i s combem a začal s hledáním . Před pár dny jsem u pivka v knajpě zmínil že zháním kytaru a ejhle kámoš mi zdělil že doma jednu má i s combem že je sice "lehce" jetá ,ale třeba mi na ty začátky bude stačit a že mi jí i s combem za pár kil nechá , tak já celý natěšený hned po tom co jsme vypadli z hospody mastil k němu ,že si jí prohlídnu , co vám budu vyprávět byl jsem hodně pod vlivem tak mi připadala docela v poho tak jsem ji vzal . Ráno už se zas tak v poho nezdála :D Na těle měla sekundovým lepidlem nalepený z novin vystřižený nápis Jimi Hendrix , nutno dodat ,že toho tvrdého lepidla tam bylo opravdu hodně , protože tomu chytrákovi co to tam lepil se to lepidlo dostalo na prsty takže tam bylo hafo otisků a kapanců , neměla struny , chyběly kameny na kobylce , vruty, taky byly jen někde ,plasty byly poškrábané ,prostě hnus.na netu jsem zjistil ,že nová se dá pořídit za dvojku ,takže v tomhle stavu neměla skoro žádnou hodnotu až sem si říkal jestli to má vůbec cenu s tím něco dělat.Ale nedalo mi to a vyrazil jsem do hudebnin pro odbornou radu co s tím .Když jsem jí na na chlapíka u pultu vybalil dost se zhrozil a se slovy ,že by toho co jí takhle zničil nejradši propleskl , začal velice ochotně zkoumat co by se stim dalo dělat.k mé radosti řekl ,že není ůpně mrtvá a na naučení mi zatím stačí, tak jsem se rozhodl jí celou omladit a nakoupil vše potřebné a mastil domů začít s opravou a tady jsou fotky :-) !!

1.po rozebrání a odstranění lepidla

Obrázek

2. zdrsnění a tmel , nasledovalo několika násobné přetmelování a broušení až do zrnitosti 600 a před nástřikem a mezi vrstvama jemné mezibrusy tou nejjemnější brusnou houbou co jsem sehnal

Obrázek
Obrázek

3. renovace hmatníku , po odstranění nečistot a jemném vybroušení

Obrázek

4. nánášení oleje

Obrázek

5. po 3 vrstvách oleje a přeleštění

Obrázek

6. tělo po několika vrstvách nástřiku , už se to začlo rýsovat , zbývalo obrousit a vyleštit plasty a zbylé komponenty a dát vše dohromady

Obrázek

7. a tady je v kompletu , jelikož byla kobylka hodně poškrábaná tak jsem jí taky zbrousil až na měděmou vrstvu , ale asi jí nemine výměna , chybí ještě struna , protože jsem drobet neodhadl co snese a praskla svině jedna :-)

Obrázek

8. a konečně finální úprava , protože je Slipknot moje srdcová záležitost a již brzy budou zvěčněni na celé mé ruce nesmí chybět ani na mé první kytaře :-) zatím jen v podobě návrhu nálepky ve photoshopu , mám v hlavě více nápadů jak by to mohlo vypadat takže si udělám více návrhů a potom vyberu co se mi bude líbit nejvíc a určitě sem postnu hotový výsledek .( obrázek není moje práce , našel jsem jej na netu a upravil dle potřeby)

Obrázek
Obrázek

Teď už zbývá jen odevzdat ji do rukou odborníka a doufat že pujde naladit !!

Náklady :

kytara i s combem do jehož předělání se taky pustím .-) 500,-
kameny na kobylku 260,-
struny Yamaha EN09 super light Nickel 160,-
spray černá mat a brusivo 250,-
Dohromady : 1170,-
(Olej a základovku jsem už měl )

je mi jasné ,že většina by takovou kytaru nekoupila natož jí opravovat ,taky to není kytara o které jsem uvažoval,co se kvality týče ale nakonec zní mám dobrej pocit a i kdyby se nakonec ukázalo ,že nepujde naladit nebo něco litovat toho nebudu a schovám si ji jako památku na začátky !!!
Naposledy upravil(a) Daveov dne 29.04.2011 6:35, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vítej na fóru, nejseš jediný - ta kytara, co mám v podpisu, měla původně stejnou barvu jako ta tvoje a stála mě stejně :wink:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Slušná práce, pro začátek, a dobrá koupě.
Šmirglovat chrom z kobylky je šílenost, prasárna. Ještě žes to nestříkl stříbřenkou.
Vidím zde jistou paralelu mezi dekorací Slipknot a tím vteřinovým Hendrixem. Jednou si někdo bude zase ťukat na čelo. Zvlášť u strata se singly.

Ještě si přečti
nastroje-f71/zabrouseni-sroubovaneho-kr ... 4-120.html
a
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Daveov

Příspěvek od Daveov »

to: woro90-1 děkuji za přivítání

to : kmensik děkuji za linky o tom broušení lože krku jsem neměl ani páru a už mám kytaru zase rozebranou a jdu na to , a já vůl to vše pečlivě nastříkal njn chybama se člověk učí . o tom tremolu už jsem to četl hned ze začátku .-) co se týče těch nálepek je myslím docela rozdíl mezi novinovým výstřižkem nalepeným sekundovým lepidlem a profesionálně vytisklou samolepkou ze speciální folie co nezanechává lepidlo a jde dobře sundat !
s tou kobylkou to taky byla kravina ted už to vím :-) už se taky dívám po nové .Co jsem nějak nepochopil je tvá poslední věta ,proč zvláště u toho strata?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Protože 3xS strat není úplně kytara na tvrdou hudbu - tam se většinou používají kytary s Humbuckery...

Ale nevidím problém časem vyměnit aspoň kobylkáč za nějaký rails, případně zvětšit díru v pickguardu (ve dřevě evidentně místo je) a hodit tam plnohodnotný humbucker... a být originální ;)
Daveov

Příspěvek od Daveov »

Děkuji za vysvětlení , te'd už mi to dává smysl , jsem fakt lama nikdy jsem na žádný nástroj nehrál kytaru mám necelý týden ,každý den ale nabírám nové informace a pomaličku se do toho dostávám,ale čeká mě ještě hodne práce a čtení . jinak děkuji za typ na ten hambucker určitě to příjde na řadu ,ale nejdřív se chci aspon něco naučit a pak můžu vymýšlet co dál . v případě že bych jej tam chtěl dát jaký doporučujete ? pasivní nebo aktivní ? budu rád za každou radu :-)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, myslím, že pro tebe bude ideální jedna rada:
oznameni/faq-kde-najit-odpovedi-na-nejc ... 20594.html
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Na to vážně zatím kašli, jestli se teprv učíš hrát. Prasozkreslení se dá v pohodě dostat i ze singlů, akorát to trochu není ono a víc to brumí.
Já si občas snímač omylem při hraní rozepnu na singl a taky se s tím dá hrát metalcore... Scie to nemá takový koule, ale jde to
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Daveov: Ty snímače zatím neřeš. Zatím asi nějaký podlaďování a podobný prasárny stejně dělat nebudeš, takže si s těma singlama do začátku vystačíš. Co se renovace kytary týče, tak za mě palec nahoru.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“