Zní to moc dobře. A tvoje výhoda je, že až budeš dlužit nějaké prachy, můžeš klidně nabídnout vymahačům svůj malíček a o nic nepříjdešTubular píše:Uncle: Dakujem.![]()
Prave som uploadol nove video - Starry night od Joea Satrianiho. Ako to podla vas zneje?
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Naposledy upravil(a) Latam dne 14.03.2011 12:19, celkem upraveno 1 x.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2 Tubular: výborné, ten zvuk je naprosto výtečný
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, taky jsem si všimlLatam píše:Zní to moc dobře. A tvoje výhoda je, že až budeš dlužit nějaké prachy, můžeš klidně nabídnout vymahačům svůj malíček a o nic nepříjdešTubular píše:Uncle: Dakujem.![]()
Prave som uploadol nove video - Starry night od Joea Satrianiho. Ako to podla vas zneje?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Uncle: Po nějaké době to začíná nudit. Chce si to více pohrát s frázováním. Takhle je to všechno na jedno brdo. Kdybys ale byl někde na jamu a tam vystřihl třeba dvě minuty tohohle, tak by ses neměl za co stydět. Stejně tak by si moc lidí nevšimlo chyb. Jenže když doma si něco nahraješ a pak to hodíš na fórum, tak u toho posluchači nemají pivko, kamarády a dobrou náladu, popřípadě nehrají zrovna s tebou
Více si s tím hrát, hrát si s barvou tónu, hlavně hraní si s rytmem a to frázování dělá zázraky.
Skervesen 4AP Custom Shop
Vlado: Ten jam na backing od Jack Thammarat se mi moc, ale opravdu moc líbí 
Honzek: U2 moc pěný, ale co ten palec pod hamtníkem?
... to mi nějak nejde do hlavy proč???
Honzek: U2 moc pěný, ale co ten palec pod hamtníkem?
MLorenzo píše:Vlado: Ten jam na backing od Jack Thammarat se mi moc, ale opravdu moc líbí
Honzek: U2 moc pěný, ale co ten palec pod hamtníkem?... to mi nějak nejde do hlavy proč???
Diky.... ten palec pod hmatnikem jsem okoukal od kytaristy U2, kdyz si to zkusis, tak zjistis, ze to vubec neni spatny.
Technicky to asi moc správně není, ale taky to občas dělávám, občas mi to pomáhá s některými bendy v méně přístupných částech hmatníku.honzek68 píše:MLorenzo píše:Vlado: Ten jam na backing od Jack Thammarat se mi moc, ale opravdu moc líbí
Honzek: U2 moc pěný, ale co ten palec pod hamtníkem?... to mi nějak nejde do hlavy proč???
Diky.... ten palec pod hmatnikem jsem okoukal od kytaristy U2, kdyz si to zkusis, tak zjistis, ze to vubec neni spatny.
A vono je potřeba všechno hrát "technicky správně"? Hraj jak tě to baví a jak ti to vyhovuje né?Prejdák píše:Technicky to asi moc správně není, ale taky to občas dělávám, občas mi to pomáhá s některými bendy v méně přístupných částech hmatníku.
Vono je lepší, když to hraješ správně a ještě tě to baví.Kůň píše:A vono je potřeba všechno hrát "technicky správně"? Hraj jak tě to baví a jak ti to vyhovuje né?Prejdák píše:Technicky to asi moc správně není, ale taky to občas dělávám, občas mi to pomáhá s některými bendy v méně přístupných částech hmatníku.
Jinak já mám docela čuňáckou techniku, neměl jsem se ji kde naučit správně, ale myslím, že na samouka z hnojákovova daleko od "civilizace"
Tak to sme dvaja.Prejdák píše: Jinak já mám docela čuňáckou techniku, neměl jsem se ji kde naučit správně
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Tři..souhlasím s Koněm..hraju hlavně jak mě to baví..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Problém u toho "netechnického" hraní je to, že člověk nikdy neví, kdy ho to začne omezovat a bude se muset přeučovat. Za to u technicky správného je cestička už prošlapaná a ví se, že tudy se to dá projít bez problémů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Prošel jsem si tím milionkrát vím o čem Nero mluví..Nero píše:Problém u toho "netechnického" hraní je to, že člověk nikdy neví, kdy ho to začne omezovat a bude se muset přeučovat. Za to u technicky správného je cestička už prošlapaná a ví se, že tudy se to dá projít bez problémů.
-
arcilucifer
k cemu ale projit po te cesticce, je to podobne jako skvelou technikou namalovany obraz, jeste to neni zarukou krasy, emoci, pocitu, napeti.....Za to u technicky správného je cestička už prošlapaná a ví se, že tudy se to dá projít bez problémů.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Eh, od toho je tu feeling
(A ne, nechci začínat flame...)
(A ne, nechci začínat flame...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
arcilucifer
jtaky ne
jen mi to nedalo.
jen mi to nedalo.
To je pravda, třeba ještě teď trochu bojuji s malíčkem, už je to lepší, ale stále se mi stává, že mi vystřelí docela mimo krk. V porovnání s tím, jak jsem hrál rok, dva dozadu jsou to nebe a dudy, ale furt nejsem spokojen a to mne žene k tomu, abych na tom a další technice pracovat. Zatím mne to s malíčkem moc neomezovalo, ale kdybych se už pouštěl na nějaké složité (z mého dnešního pohledu) solíčko, tak by mne to asi docela dost omezovalo.
Každopádně především pracuji na výrazu své hry. Když má člověk obstojnou, nebo kvalitní techniku a k tomu má ještě "feeling" (nevím, jestli se tam hodí má...), tak je to rozhodně lepší, než když má jen techniku. Onanisti typu "Fastest guitarist in the world" všechny omrzí a asi by mne ani nebavilo tak hrát.
Každopádně především pracuji na výrazu své hry. Když má člověk obstojnou, nebo kvalitní techniku a k tomu má ještě "feeling" (nevím, jestli se tam hodí má...), tak je to rozhodně lepší, než když má jen techniku. Onanisti typu "Fastest guitarist in the world" všechny omrzí a asi by mne ani nebavilo tak hrát.
-
arcilucifer
Tak urcite pilovat techniku je dobré o tom zadna.
Bez techniky, nadani nejde delat hodnotne-prinosne, zadna umelecka nadstavba.
Jenom jsem chtel naznačit, ze není potreba umet zvladnout všechny druhy kyt. technik,
když clovek nehodla pouze reprodukovat.
Jako mi u napr. u J.Wintera nevadi ze nepredvadi tapping, shreding ci co, u J. Vachala, ze neumel proporcne namalovat figuru atd.
Bez techniky, nadani nejde delat hodnotne-prinosne, zadna umelecka nadstavba.
Jenom jsem chtel naznačit, ze není potreba umet zvladnout všechny druhy kyt. technik,
když clovek nehodla pouze reprodukovat.
Jako mi u napr. u J.Wintera nevadi ze nepredvadi tapping, shreding ci co, u J. Vachala, ze neumel proporcne namalovat figuru atd.
Tak jasně, ale když to člověk všechno tak nějak umí, tak to není na škodu, může tím i obohatit svou hru o pár zajímavých fint. Já hraji hlavně funky a blues, občas klasické hard-rockové věci. Kdysi jsem si říkal, že věci, jako jsou sweepovaná arpeggia nikdy nevyužiji, že to je jen pro onanisty, tak jsem se to ze zvědavosti částečně naučil (do dokonalosti mám hodně daleko, od čtyř strun dál mám problémy, budu cvičit, ač to asi nevyužiji) a docela rád si tím v malé míře zpestřuji svou hru, když improvizuji. Myslím, že občas jedno malé arpeggio občas mezi všemi různými licky, které používám, zní docela efektivně, totéž platí o nějakém tappingu, či nějaké rychlejší pasáži, ať to trochu graduje.
Problém s tím, že občas ale jsou schopen vypustit do éteru naprosto nesedící sračku se mi stává, ale experimentuji, takže to snad není na škodu.
Problém s tím, že občas ale jsou schopen vypustit do éteru naprosto nesedící sračku se mi stává, ale experimentuji, takže to snad není na škodu.