Prolezl jsem forum ale nenašel jsem žádnou zmínku o tom, že by chtěl někdo živě nahrávat celý koncert.
Chtěl bych si někdy zkusit nahrát koncert, a mám pár dotazů.
Vybavení bych měl: 2 zvukovky (každá 8 vstupů) = 16 vstupů. Zvukovkou bych šel rovnou do počítače, kde bych měl pouze nahraný surový zvuk, s kterým bych si poté dál pohrál až ve studiu. Ale to neřešit.
Zkrátka bych dostal signál do počítače. Zvukařovi bych poté signál přeposlal dál pomocí jack výstupů na zvukovce, aby si mohl v klidu nazvučit akci.
Mno ale jde mi o jeden problém. Jak to funguje, když budu třeba 1,5 hodiny v kuse nahrávat 16 stop? Snese mi to vůbec počítač? Netuším, jak nahrávací program právě nahrává do počátače, zda li si to ukládá do RAM nebo rovnou na hardisk? Pokud by si to ukládal do paměti ram, tak by byl celkem problém s tou velikostí, jelikož mám pouze 4 GB ram, s možností upgradu tuším na 16 GB.
Pokud by to fakticky nahrávalo do paměti ram, je možnost uložit záznam na disk tak, aby se neporušila nahrávka, tedy abych nemusel stopnout záznam, kvůli tomu abych to uložil?
A má někdo představu, jak velký by byl soubor z 1,5 dlouhého záznamu 16 stop? Popř dá se to nějak vypočítat pomocí vzorkovací frekvence?
HW:
Apple iMac
Presonus FireStudiProject 2x
SW:
Studio one (popřípadě bych možná do té doby, než bych nahrával dokoupil nějaký lepší soft)
Díky moc za odpovědi.