Dvoušlapka Mapex RAPTOR P900TW?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Dvoušlapka Mapex RAPTOR P900TW?

Příspěvek od Dave245 »

Ahoj,
Chtěl jsem se zeptat, jaký názor máte na tuhle dvoušlapku http://www.audiotek.cz/product-45650-ma ... tor-p900tw za tu cenu jse mi zdála dobrá. Ovšem jsem začátečník,nemám ponětí jaké značky si tady stojí za dobrou pověstí a moc se v tom nevyznám. Proto bych byl rád kdyby jste mi doporučili z vlásních skušeností :wink: Viděl bych to v cenové relaci do 6000-7000 tisíc Kč, ale pokud by se vyplatilo investovat víc, tak bych byl ochotný. Ovšem nebráním se i levnějším cenovým relacím. :) . Děkuju za rady a za snahu :)
Moleek

Re: Dvoušlapka?

Příspěvek od Moleek »

jo ta raptorka vypadá docela vychytaně. Z levnějších bych minimálně vyzkoušel novou sedmistovku od Mapexu http://www.audiotek.cz/product-45651-mapex-p710tw ... A Až se tu objeví Monča, tak určitě dá tipy na nějaký Gibraltary a další kusy.
Pokud nespěcháš, tak počkej, aže se ty Mapexy objeví na krámě (březen už je, tak uvidíme) a běž vyzkoušet, co ti sedne pod nohy :wink:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Dave245 píše:Ahoj,
Chtěl jsem se zeptat, jaký názor máte na tuhle dvoušlapku http://www.audiotek.cz/product-45650-ma ... tor-p900tw za tu cenu jse mi zdála dobrá. Ovšem jsem začátečník,nemám ponětí jaké značky si tady stojí za dobrou pověstí a moc se v tom nevyznám. Proto bych byl rád kdyby jste mi doporučili z vlásních skušeností :wink: Viděl bych to v cenové relaci do 6000-7000 tisíc Kč, ale pokud by se vyplatilo investovat víc, tak bych byl ochotný. Ovšem nebráním se i levnějším cenovým relacím. :) . Děkuju za rady a za snahu :)
Už bych ji tento týden asi mohla mít k vyzkoušení, tak prubnu a dám vědět ... vypadá za ty prašule dooost zajímavě, porovnám ji s Mapex Falcon, kterou používám (to je můj miláček, prodala jsem svou Tama Iron Cobru a přešla jsem na Falcona) :!: Hodně lidí si chválí DW 5000, Pearl Eliminator, Iron Cobru (nebo novou Speed Cobru), nebo ty Gibraltarky ... tady je to hodně o tom, co se člověku zalíbí, o osobních sympatiích (jsem vyjmenovala v podstatě ty drahé pedály, které jsou ověřené). Vím, že mě jednou taky dost zaujala dvoušlapka od Pearlu, která byla kolem 5 000,- (kdyžtak někde najdu odkaz).

Od Mapexu snad budu mít na porovnání obě dvě, jak jste na ně dali ty odkazy, tak jsem zvědavá ;-)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Asi tahle? http://www.audiotek.cz/product-36953-pearl-p902
Tu bych někdy rád porovnal s tím levnějším mapexem...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Kajda píše:
Už bych ji tento týden asi mohla mít k vyzkoušení, tak prubnu a dám vědět ... vypadá za ty prašule dooost zajímavě, porovnám ji s Mapex Falcon, kterou používám (to je můj miláček, prodala jsem svou Tama Iron Cobru a přešla jsem na Falcona) :!: Hodně lidí si chválí DW 5000, Pearl Eliminator, Iron Cobru (nebo novou Speed Cobru), nebo ty Gibraltarky ... tady je to hodně o tom, co se člověku zalíbí, o osobních sympatiích (jsem vyjmenovala v podstatě ty drahé pedály, které jsou ověřené). Vím, že mě jednou taky dost zaujala dvoušlapka od Pearlu, která byla kolem 5 000,- (kdyžtak někde najdu odkaz).

Od Mapexu snad budu mít na porovnání obě dvě, jak jste na ně dali ty odkazy, tak jsem zvědavá ;-)
Oki, už se těším na výsledek.. :) určitě napiš co nejdřív. Ale jak říkáš za ty prachy vypada pěkně :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

O dvojšlapkách jsem ti napsala hafec vyčerpávajících info v tom tvém minulém threadu "výška tónu". 8)

Cio se týká té šlapky z odkazu, počkám, jak to projede pod svými nožkami Kajda, která své jméno poslední čas spojuje velmi s distributory MAPEX. :wink:
Já můžu jen opakovaně doporučit GIBRALTARskou 9611ku, neboť podobné spojení svého jména s distributorem, jako Kajda-Mapex, mám já s Gretsch+ Gibraltar..... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

pevný převod, nebo pásek...to bych nechala asi spát. jestli můžeš, klidně si to někdy někde u kamarádů nebo na prodejně, vyzkoušej....oba ty typy převodu mají jiné charakteristiky trajektorie úderů a tedy to vyžaduje trochu specifičtější techniku hry nohu.

Jak jsi psala v tématu ,,správná výška tonu?'' Mam to chapat tak, že pevný převod jakožto je u http://www.audiotek.cz/product-45650-ma ... tor-p900tw výhradně nedoporučuješ na začátek :?: chápu to správně :?: Znamená to že na pevný převod musím hrát jiným stylem např ,,se zdviženou patou'' nebo při heeltoe se musí jinak šlapat.,jen tohle jsem právě ještě nepochopil :?
Předem se omlouvám jestli ten dotaz zní moc amatérsky.. :oops:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:Co se týká té šlapky z odkazu, počkám, jak to projede pod svými nožkami Kajda, která své jméno poslední čas spojuje velmi s distributory MAPEX. :wink:
Já můžu jen opakovaně doporučit GIBRALTARskou 9611ku, neboť podobné spojení svého jména s distributorem, jako Kajda-Mapex, mám já s Gretsch+ Gibraltar..... :wink:
Když už, tak Mapex + Anatolian :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne, tak já tady nechci být za propagátora Mapexu, ale mám s touto značkou momentálně nejvíce zkušeností a rozhodně si nemůžu stěžovat. Ale nebudu nikdy tvrdit, že Mapex je nejlepší, že je to jediná správná volba atd.
Už jsem to tady určitě někde psala, že největší přednost Mapexu a Anatolianu je jejich české zastoupení - ochota, vstřícnost, dostupnost, dobré ceny, bohatý výběr, bezproblémové vyřizování případných reklamací a prostě tyhle všechny věci kolem.

Sama jsem strašně zvědavá na ten pevný převod u toho Raptora, mám zkušenosti hlavně s řetězy. U Falcona je v balení dvojřetěz i pásek, ten já jsem ale taky ještě nezkoušela, zatím hraju na ten dvojřetěz.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dave245 píše:..... Mam to chapat tak, že pevný převod jakožto je u http://www.audiotek.cz/product-45650-ma ... tor-p900tw výhradně nedoporučuješ na začátek :?: chápu to správně :?: Znamená to že na pevný převod musím hrát jiným stylem např ,,se zdviženou patou'' nebo při heeltoe se musí jinak šlapat.,jen tohle jsem právě ještě nepochopil :? ...:

To ne. Samozřejmě ti to nijak nerozmlouvám, jen že když se naučíš hrát na pevný převod, tak až tě to někdy třeba "omrzí" budeš se trochu problematičtěji přeučovat na jiný.
nejde o techniku hry jako takovou ( s patou nahoře, skluzy, s patou dole,.. to vše se užívá na každém typu pedálu) ale spíše o to, že ten převod prostě funguje JINAK! Jde o sílu potřebnou pro ten který úder, jde o to že "zabírá" při sešlapu jinak a úplně jinak se vrací, jinak takový pedál tedy reaguje při rychlejších úderech.... to fakt nevím jak líp popsat... to fakt chce zkusit na vlastní nohu a budeš hnedle vědět :wink:

Mimochodem, my starší, co jsme začínali za mnuléh režimu na báječných pedálech Amati z 80tých let, máme s pevným převodem v začátcích zkušeností dost a dost. 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Kajda píše:
Monikad píše:Co se týká té šlapky z odkazu, počkám, jak to projede pod svými nožkami Kajda, která své jméno poslední čas spojuje velmi s distributory MAPEX. :wink:
Když už, tak Mapex + Anatolian :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne, tak já tady nechci být za propagátora Mapexu, ale mám s touto značkou momentálně nejvíce zkušeností a rozhodně si nemůžu stěžovat. Ale nebudu nikdy tvrdit, že Mapex je nejlepší, že je to jediná správná volba atd.
Už jsem to tady určitě někde psala, že největší přednost Mapexu a Anatolianu je jejich české zastoupení - ochota, vstřícnost, dostupnost, dobré ceny, bohatý výběr, bezproblémové vyřizování případných reklamací a prostě tyhle všechny věci kolem.

Sama jsem strašně zvědavá na ten pevný převod u toho Raptora, mám zkušenosti hlavně s řetězy. U Falcona je v balení dvojřetěz i pásek, ten já jsem ale taky ještě nezkoušela, zatím hraju na ten dvojřetěz.
Předpokládám že máš http://www.audiotek.cz/product-39786-ma ... on-p1000tw :) . Přemýšlím, že bych ještě pár tisíc přidal a koupil jsi ji taky. Jak píšeš si s ní dost zpokojená a asi v té cenové relaci kvalitní..Můžeš mi ji ještě blíže popsat, nějaké ty pocity .. :?: :lol: :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Když už, tak Mapex + Anatolian :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Už jsem to tady určitě někde psala, že největší přednost Mapexu a Anatolianu je jejich české zastoupení - ochota, vstřícnost, dostupnost, dobré ceny, bohatý výběr, bezproblémové vyřizování případných reklamací a prostě tyhle všechny věci kolem...... je v balení dvojřetěz i pásek, ten já jsem ale taky ještě nezkoušela, zatím hraju na ten dvojřetěz.
Tak jo..OK Na Anatoliany jsem zapoměla a to jsem sama také bezvýhradně nadšena z týhle značky plechů a poslední roky nemám potřebu měnit značku :wink:

Co se týče těch značek a jejich spojení s námi....dokud nejsme ani jedna firemnímy hráčkami, tak nám ani nikdo nemůže nutit bezvýhradné propagování :D Mám to ale já s těmi svými také tak. jak servis kolem distribuce, ale hlavně výběr modelů a jejich zvuk...to mě právě u značky drží hlavně z přesvěčení, stejně jak tebe :wink: někdy tě pozvu obouchat moje bubny a já bych zase s dovolením chtěla ozkusit tvoje, a´t si rozšířím obzor :wink:

Já si ty převody právě u distributora na stejném typu šlapky (Gb 9611) vyzkoušela u distributora a vybrala si jednořetízek :)
pro tebe, jako pro zkušenou hráčku nebude ten pásek až tak velkým problémem, i když budeš asi překvapena, ajk moc jinačí to je..... člověku v začátcích to ale smázne i těch málo naučených fines hry a je zase na úplném začátku.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Takže nové dvoušlapky Mapex ozkouším až v květnu, jelikož bych je měla k dispozici až během příštího týdne, jenomže to už pomažu pryč ...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše: Takže nové dvoušlapky Mapex ozkouším až v květnu, jelikož bych je měla k dispozici až během příštího týdne, jenomže to už pomažu pryč ...
Tak pozdravuj za mořem...teda vlastně na moři a v květnu naviděnou. Že bych se vlastně mohla jen tak z vrozené zvědavosti na ty pedály u tebe juknout taky??? :wink:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:
Kajda píše: Takže nové dvoušlapky Mapex ozkouším až v květnu, jelikož bych je měla k dispozici až během příštího týdne, jenomže to už pomažu pryč ...
Tak pozdravuj za mořem...teda vlastně na moři a v květnu naviděnou. Že bych se vlastně mohla jen tak z vrozené zvědavosti na ty pedály u tebe juknout taky??? :wink:
No jasan, spojíme příjemné s užitečným :D A díky :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:No jasan, spojíme příjemné s užitečným :D A díky :wink:
OK!! příjemné bude ppopít, užitečné poklábosit... a k tomu ještě i ty pedály?? :shock: :D paráda!!!! :twisted: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“