Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostředí

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
sverdanek

Re: Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostředí

Příspěvek od sverdanek »

jak jsem psal výše..
Mám tam Metal Muff Nano od EHX a z těch krabiček, které mám nebo jsem měl dříve nebo měl možnost vyzkoušet (germanium Overdrive taky EHX, DS1 od Bosse a půjčený MT2 taky od Bosse), tak ten MM se mně osobně jevil...tak nějak nejvíc "thrash"....ale zřejmě jde o můj subjektivní názor ovlivněný oblíbenou kapeklou a s tím spojeným stylem této hudby...kamarádovi poslouchajícímu jinou kapelu nejvíc seděl MT2...
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Zajímalo by mě, jestil to někdo netestoval s Marshallem Jackhammerem? Protoze bych chtěl někdy zahrát něco tvrdšího. Nemáte někdo skušenosti s nějakou "tvrdší" krabkou?

Hlavně nerypejte, proč jsem si koupil kombo na blues a rock když chci metal. :D
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Zkousel jsem Jackhammer u Blackhearta BH15, coz bude hodne podobny (pro uplnost to bylo s kytarou Epiphone Les Paul Standard). Ten Jackhammer me docela zklamal - sice z toho slo nakroutit zkresleni pozehnane, ale prislo mi, ze to hodne moc zabilo dynamiku a ukrojilo kupu frekvencniho rozsahu tonu.. zkratka nic pro me. Mel jsem to pujceny od kamose a rychle jsem mu to zase vratil.. ale tak jako u vseho to asi odpovida cene -> je to jedna z nejlevnejsich krabicek, jake lze koupit ;)
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No, pokud jsi ho měl poprvé v životě v ruce, nedivím se... protože naučit se s jackhammerem dostat z něj co chceš je poměrně na dlouho - hodně k tomu přispívá contour a absence potenciometru středů, takže si musí hodně pomáhat ekvalizérem na kombu...
Jinak mě osobně snad nepřijde, že by ořezával dynamiku, ale spíš z něj poměrně výrazně dýchá marshallovský charakter, takže si s některými aparáty prostě nesedne...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Jinak hodím sem ještě jeden poznatek. Na zkreslenější zvuk je ho samozřejmě potřeba víc vytavit. Ale limitující je hlasitost. Můžou tomu pomoct dvě věci - málo citlivý reprák (já používám greenback); druhá je stažený ekvalizer, prostě místo nastavení 7 8 9 použiju 1 2 3. Dost to celkovou hlasitost sníží. Co se týče krabek, zatím mi docela sedl tubescreamer. Zvažuju ještě mxr distortion, nezkoušel někdo? Ještě jedna věc, spíš poznatek než otázka. Ten apec si daleko líp sedí se singlama, už začínám ztrácet naději, že najdu způsob, jak z toho dostat dobré zkreslení s HB.
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

S těma snímačema no nevím... Je to subjektivní. Já třeba mám rači ten hlubší kulatější zvuk HB než ten co leze ze singlů. Možná to je tím, že na sve Cortce mám rozepinatelné HB, takže to není jako opravodvé singly. nevím. Jinak jsem zvědavý jaké to bude s tím marshalem jh1. Měl jsem ho kdysi u trandaku a skreslení bylo na muj vkus jak ušitě, tak uvidíme.

Jinak s tou Bh5 jsem skoušel MXR GT-OD a zvuk si zachoval fajně ten lampovej charakter, nebylo to nejhorší.
Taky tu mám boss OS2 a to je, s prominutím, děs. Nelíbí se mi to, takové nevýrazné, upušrěné ušušulané skreslení že to není možné. Asi si s tím BH moc nesedl ten boss... :D
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“