Ahoj,
Mám doma už pár let kytaru . Na hlavě je napsáno D.Stanley. Je to kopie Les Paula asi studio.
Na netu o tom není skoro nic, Jen že je to udajně Ceská kytara z 90tých let.
Zajímá mě to, jelikož to je kejtra která hraje uplně suprově a má moc příjemnej krk.
Asi mám trochu modifikovanej model. Tříbarevnej burst, Palisandr hmatník, kostěnej nulák. Mechaniky se zámkama, u krku je hambáč a u kobyly hambáč (RM pickups). Navíc má rozepínatelný oba snímače.
Dřevo si nedovoluju odhadnout, ale je to světlý (lípa,Jasan)...
Lak na těle je tehdejší modni polyuretan. Zvukově to bohužel nakládá dnešní produkci elektrik, někde do 20ti litrů. ( pracuji v obchodě s hud.nástroji).
Tak mně zajímá jestli o ní někdo nemá víc info.
Děkuju.
D.Stanley, znáte to?
Pravidla fóra
-
Cefaploidum9
- Bandzone: http://bandzone.cz/oystersinthehat
Re: D.Stanley, znáte to?
Já jí měl, byla to moje první eletrika
. Přesně i stejnou barvu - 3.color sunburst..opravdu asi kopie LP Studio, akorát korpus byl rovnej, žádný klenutí jak je u LP zvykem takže i krk byl vsazenej v jednom úhlu s tělem. Z čeho bylo tělo to nevim, světlý to dřevo opravdu bylo, možná olše. Strejda mi tenkrát tvrdil, že je to třešeň
. Mechaniky kopie zvonečků od Gibsna - byly zelený a nedržely ani za mák
. Co já tenkrát slyšel, tak se prý vyráběly v Hořovicích a vyvážely ven, ale jestli je to pravda to netušim. Je pravda, že krk měla super. Ohledně zvuku přišla mi dobrá jen do tý doby co sem si zahrál na moje budoucí nový LP od Apolla 
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
-
Cefaploidum9
Dík za info,
no vypadá to že ve světě skoro žádný tyhle kytary nejsou, soudě podle toho že na netu o nich není ani zmínka, na bazarech jsem ji nikdy neregistroval, asi se udělalo pár kusů, já mám s číslem 35:)
No ještě takhle k tomu zvuku, nevím jak to měly tyhle kytary původně, myslím totiž že to co mám je silně modifikovanej kousek, protože je tam hambáč RMpickups, a vepředu je takovej ten gibsnáckej s plechovou krytkou a sou oba rozepínatelny,( ten krokvej sem rozdál a vypadá to na nějakou poctivou starou výrobu, nesrovnatelný s dnešníma HB. Uvnitř to vypadá na práci nějakýho kytaráře, popisky na každým drátu, profi pájení atd. Ale tu původní jsem nikdy neviděl, mechaniky sou na tuty převrtaný, a veškerej hardvare je na dost vysoký urovní, žádný měkký slytiny, na každým dílu (kobyla, stopbar..) je Made in Germany. tak nevim. Ale spíš mně překvapuje že se stím takřka nikdo nesetkal, je to super kejtra.
no vypadá to že ve světě skoro žádný tyhle kytary nejsou, soudě podle toho že na netu o nich není ani zmínka, na bazarech jsem ji nikdy neregistroval, asi se udělalo pár kusů, já mám s číslem 35:)
No ještě takhle k tomu zvuku, nevím jak to měly tyhle kytary původně, myslím totiž že to co mám je silně modifikovanej kousek, protože je tam hambáč RMpickups, a vepředu je takovej ten gibsnáckej s plechovou krytkou a sou oba rozepínatelny,( ten krokvej sem rozdál a vypadá to na nějakou poctivou starou výrobu, nesrovnatelný s dnešníma HB. Uvnitř to vypadá na práci nějakýho kytaráře, popisky na každým drátu, profi pájení atd. Ale tu původní jsem nikdy neviděl, mechaniky sou na tuty převrtaný, a veškerej hardvare je na dost vysoký urovní, žádný měkký slytiny, na každým dílu (kobyla, stopbar..) je Made in Germany. tak nevim. Ale spíš mně překvapuje že se stím takřka nikdo nesetkal, je to super kejtra.
kdysi jsem jednoho D. Stanley měl. koupili jsme ho tenkrát v Klatovech.
Nakonec jsem ho po pár letech prodal protože mi nevyhovoval krk (hmatník byl rovnej)
někde jsem měl i nějakou lepší fotku zkusím se podívat...
Nakonec jsem ho po pár letech prodal protože mi nevyhovoval krk (hmatník byl rovnej)
někde jsem měl i nějakou lepší fotku zkusím se podívat...
-
Cefaploidum9
Hazky, Tak konečně nějaké stopy po Stenlym.
Rovnej krk mám no jako LPčka, drobnej radius tam je ale fakt drobnej.
Děkuju za Info. Třeba se objeví i něco dalšího.
Rovnej krk mám no jako LPčka, drobnej radius tam je ale fakt drobnej.
Děkuju za Info. Třeba se objeví i něco dalšího.
No právě na squieru mám pěknej oblouček a tohle bylo oproti tomu rovný jak dřevěnej práh u dveří...
Lak to mělo sakra tvrdej páč mi jednou vypad popruh z rolny a kytara řachla na zem a odloup se v místě dopadu kousíček pěkně tlustýho laku... (od tý doby dávám mezi popruh a rolnu kovovou velkou podložku a je klid)
V klatovech mi bylo řečeno něco v tom smyslu že je to hořovická kejtra co se vozí do německa.
(bych se nedivil že jí i z německa přitah)
postupem času jsem z ní sundal ten plastovej kryt a i plechy ze snímačů....
jen ty mi z ní zbyli když sem jí pak prodal
našel jsem pár starejch fotek tak sem to prohnal scanerem ..ale nic moc kvalita...

Lak to mělo sakra tvrdej páč mi jednou vypad popruh z rolny a kytara řachla na zem a odloup se v místě dopadu kousíček pěkně tlustýho laku... (od tý doby dávám mezi popruh a rolnu kovovou velkou podložku a je klid)
V klatovech mi bylo řečeno něco v tom smyslu že je to hořovická kejtra co se vozí do německa.
(bych se nedivil že jí i z německa přitah)
postupem času jsem z ní sundal ten plastovej kryt a i plechy ze snímačů....
jen ty mi z ní zbyli když sem jí pak prodal
našel jsem pár starejch fotek tak sem to prohnal scanerem ..ale nic moc kvalita...

-
Cefaploidum9
Super!
Koukám že snímače mám jiný
Jinak nevzpomínáš si, jestli měla rozepínací cívky snímačů (klasika vytahovací poták) Ten Můj kousek to má. Lak to má tak 0,8mm silnej, nějakej polyuretan či co, takovej ten co i po sto letech vypadá stejně ale zvukově to kytaru totálně otupí. 
Koukám že snímače mám jiný
Rozpínání to nemělo.