Problém s kombem - zkreslení
Pravidla fóra
Problém s kombem - zkreslení
zdravim
kamarád má kobo marshall tuším že 60W (pololampa) a když chcu hrát tnormaně na clean zvuk tak tam je zkreslení
nejspíš se spálila nějaká součástka, nikde jsem nenašel chybu a v repráku to taky není to jsem zkoušel
pojistka je taky OK, nevíte včem by mohla být chyba? v které části jestli v zesilovač nebo v korekční části, elektronka nevím jestli je spálená nebo ne, to nepoznám
díky za odpovědi
kamarád má kobo marshall tuším že 60W (pololampa) a když chcu hrát tnormaně na clean zvuk tak tam je zkreslení
nejspíš se spálila nějaká součástka, nikde jsem nenašel chybu a v repráku to taky není to jsem zkoušel
pojistka je taky OK, nevíte včem by mohla být chyba? v které části jestli v zesilovač nebo v korekční části, elektronka nevím jestli je spálená nebo ne, to nepoznám
díky za odpovědi
Re: Problém s kombem - zkreslení
Marshally při vyšší hlasitosti kreslí vždycky .... kreslí to i potichu? co lampa? jak je stará? co je to za kombo ?
je to zkreslené hned, i uplně na minimu, kombo je staré pry deset let ale už stím byl jednou pry v opravě že byl spálený nějáký rezistor tak nevím no, jinak lampa na předzesilovači tak to nevím jak je tam dlouhoJohnyWM píše:Marshally při vyšší hlasitosti kreslí vždycky .... kreslí to i potichu? co lampa? jak je stará? co je to za kombo ?
Prvni co tak zjistit jestli neni odčazená lampa, co zkreslenej kanál ? ten funguje pořád stejně (nezměnil se nějak zvuk ?) není lampa zevnitř začazená (nebo něco podobnýho?) a podívej se jestli je pořádně zasazená do patice (stalo sem že byla povysunutá a 2 dny sem dumal, proč to pořádně nehraje, ale bylo to u basovýho komba...
Pokud se nepotvrdí lampa (ale je dost možný, že je po ní, 5(10) let je dlouhá doba), tak jedině k odborníkovi, nemyslím si, že ti tu stím někdo na dálku poradí ... :/
Pokud se nepotvrdí lampa (ale je dost možný, že je po ní, 5(10) let je dlouhá doba), tak jedině k odborníkovi, nemyslím si, že ti tu stím někdo na dálku poradí ... :/
no zkreslený kanál jede jhak má ale jde tamslyšet i to standartní zkreslení (ten problém) takže možná ta elektronka to bude ale nevšiml sem si jestli je taková nebo taková, ono aby se elektronka vysunula z patice je na jednu stranu celekm nerealné ale když to kombo je vybuřené tak je možné že ty otřesy tomu můžou pomoct navíc když máš kombo ve zkušebně kjde je 400W basové kombo... možné to asi bude noJohnyWM píše:Prvni co tak zjistit jestli neni odčazená lampa, co zkreslenej kanál ? ten funguje pořád stejně (nezměnil se nějak zvuk ?) není lampa zevnitř začazená (nebo něco podobnýho?) a podívej se jestli je pořádně zasazená do patice (stalo sem že byla povysunutá a 2 dny sem dumal, proč to pořádně nehraje, ale bylo to u basovýho komba...
Otřesama z repráků nebo bicích to rozhodně není... spíš špatná manipulace, vyměnit lampu, pokud nepomůže -> odborník, stejně jestli je tam ta lampa už 5 let tak je zralá na výměnu...
BTW, basák od nás má 1200W, a docela z toho vlajou nohavice
, ale žeby to vysouvalo elektronky z patic se mi nezdá 
BTW, basák od nás má 1200W, a docela z toho vlajou nohavice
jj s tou lampu, taky to tak vidím, a to kombo pořád stojí ve zkušebně nikde se nepřenáší takže nevím, spíš bude vypálená elektronka nebo nějáký odporJohnyWM píše:Otřesama z repráků nebo bicích to rozhodně není... spíš špatná manipulace, vyměnit lampu, pokud nepomůže -> odborník, stejně jestli je tam ta lampa už 5 let tak je zralá na výměnu...
BTW, basák od nás má 1200W, a docela z toho vlajou nohavice, ale žeby to vysouvalo elektronky z patic se mi nezdá
Jasně šak tudle možnost jsme víceméně vyloučili,bucenec píše:jj s tou lampu, taky to tak vidím, a to kombo pořád stojí ve zkušebně nikde se nepřenáší takže nevím, spíš bude vypálená elektronka nebo nějáký odporJohnyWM píše:Otřesama z repráků nebo bicích to rozhodně není... spíš špatná manipulace, vyměnit lampu, pokud nepomůže -> odborník, stejně jestli je tam ta lampa už 5 let tak je zralá na výměnu...
BTW, basák od nás má 1200W, a docela z toho vlajou nohavice, ale žeby to vysouvalo elektronky z patic se mi nezdá
JohnyWM píše:vyměnit lampu
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
1200W? On se zabyva demolici budov?JohnyWM píše:BTW, basák od nás má 1200W
Hodně budem někde...
SUK píše:1200W? On se zabyva demolici budov?JohnyWM píše:BTW, basák od nás má 1200W
říkali jsme si založíme firmu
sorry za ot
myslím že s 1200 waty nezničís ani sklinku:DSUK píše:1200W? On se zabyva demolici budov?JohnyWM píše:BTW, basák od nás má 1200W
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se bál poškozeného reproduktoru, takhle nějak jsem si oddělal své první malé kombo, byl z něj rázem stále Hi-gain.
Jinak sklenice nerozbije ani tak hluk, jako identická frekvence s frekvencí sklenice. Proto lidský hlas není schopen sklenici rozbít, ale za pravdivost informace neručím, někde jsem něco takové zběžně četl.
Jinak sklenice nerozbije ani tak hluk, jako identická frekvence s frekvencí sklenice. Proto lidský hlas není schopen sklenici rozbít, ale za pravdivost informace neručím, někde jsem něco takové zběžně četl.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
-
woro90-1
Tónovým generátorem se rozbít dá. Jde o naladění její rezonanční frekvence, což má za následek stále se zesilující kmitání. Proto také géčko začne mlátit o hmatník když jdete ze zkušebny na cigáro a zapomenete zapnutý aparát. Nemá kam už by dál kmitalo. A proto spadl most přes Tacoma Narrows.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 18.03.2011 19:10, celkem upraveno 1 x.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem myslelworo90-1 píše:Tónovým generátorem se rozbít dá. Jde o naladění její rezonanční frekvence, což má za následek stále se zesilující kmitání. Proto také géčko začne mlátit o hmatník když jdete ze zkušebny na cigáro a zapomenete zapnutý aparát. Nemá kam už by dál kmitalo. A proto spadl most přes Tacoma Narrows.
"MOJO" kills modern music...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
A od té doby mají vojáci zakázáno pochodovat na mostech....
nn reprák je ok vzal sem multiefekt (vněm je nějaký slabší zesilovač už zabudovaný) a přímo sem to frcnul na reprák (samozdřejmě sem odpojil dvy dráty co vedou na reprák od zesilovače aby se ten proud nahodou nedostal nějak zpatky) a hrálo to normálně pěkně čistě takže něco vevnitř bude rozjebanéRed Bull píše:Já bych se bál poškozeného reproduktoru, takhle nějak jsem si oddělal své první malé kombo, byl z něj rázem stále Hi-gain.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bořiči mýtů to dokázaliRed Bull píše: Jinak sklenice nerozbije ani tak hluk, jako identická frekvence s frekvencí sklenice. Proto lidský hlas není schopen sklenici rozbít, ale za pravdivost informace neručím, někde jsem něco takové zběžně četl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jedna lampa=valvestate,cize tranz.koncak,zapoj efekt vystupom do slucky-return,vyskusaj ci to kresli,ak ano problem je v konc. stupni