Zvuceni s omezenym poctem mikrofonu

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Zvuceni s omezenym poctem mikrofonu

Příspěvek od Wohma »

Split threadu 'Mikrofon pro rap'
xalatan píše:pokud hodlate neco nahravat v pomerne slusne kvalite tak vam dynamicky mikrofon moc stacit asi nebude a i levny kondik bude lepsi...
A mas nejaky doporuceni :?: Samozrejme neco v rozumne cenove relaci, taky bych si rad koupil Oktavu nebo nejaky AKG za 10K, ale tolik penez nemam a jen tak mit nebudu...
Naposledy upravil(a) Wohma dne 2.10.2007 21:59, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

ja mam Behringer B-1 :lol:
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

xalatan píše:ja mam Behringer B-1 :lol:
No ja ti nevim, co jsem se docetl na electrozone.cz, tak mozna i ty PGcka odvedou lepsi sluzbu nez B1...
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

to bys musel porovnat

obecne dynamicke mikrofony maji tlustsi-tezsi membranu a mikrofony nejsou tak citlive a to hlavně na vyšších frekvencích
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No, muj problem se asi castecne vyresil, prave jsem na eBayi vyhral Audix OM5...
Kdyby nekdo mel zajem o ty Shure PG57 a PG58, ozvete se, domluvime se...
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

no, zas tak moc s prodejem nespěchej - OM5 je sice dobrej majk, ale musí se do něj umět zpívat....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jens Ludwig píše:no, zas tak moc s prodejem nespěchej - OM5 je sice dobrej majk, ale musí se do něj umět zpívat....
No slysel jsem, ze by se zpevak nemel moc hejbat, ale to tomu nasemu moc problem nedela, je to docela flegmous ;D Zadny divocarny pri zpivani nedela...
A ted uz budu hodne OT, ale je nejakej zpusob, jak s temahle 3 majkama nejak slusne nazvucit bici :?: Kdyz jsem mel jenom ty PGcka, tak jsem chtel nahravat proste overhead a kopak, ale ted nevim...
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

Wohma píše:je nejakej zpusob, jak s temahle 3 majkama nejak slusne nazvucit bici :?:
obavam se že nee
Jens Ludwig
Odborník

58 kopák, OM5 snare 57 over....
ale ude to celkem divočina

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, záleží na tom, co míníš pod pojmem "slušně". Ty mikráky jsou určený pro něco jinýho, možná že by to ještě jakž takž bralo overhead, ale ten kopák, to bych viděl poměrně beznadějně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

Nero píše:No, záleží na tom, co míníš pod pojmem "slušně". Ty mikráky jsou určený pro něco jinýho, možná že by to ještě jakž takž bralo overhead, ale ten kopák, to bych viděl poměrně beznadějně...
ja mam pod pojmem overhead vsugerovane dva kondiky...
precejenom sou citlivejsi na vysky i na vetsdi vzdalenos a kdyz to nahrajes dynamikou tem cinelum uz tu zvonivost nijak nedodas...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nebudu si nějak extra vymejšlet, zvuková technika zrovna není uplně můj obor, takže ti budu věřit. Já jenom že jsem zkoušel ty shury nastrkat k bicím, ten kopák to vůbec nebralo - teda připadalo mi to dost hrozný. A overhead dost amatérsky šlo, ale nahrávky bych tím nedělal... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

no kopak zpevovym mikrakem vubec... to musi byt velkomembranovy... to nijak neošuliš...

ty zpevaky by mohly mit jedine vyuziti u prechodu a kotle ale nechtel bych se zbavovat tech preslechu :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Říkám, byl to dost velkej sajrajt - šlo jenom o pokusy... :D

PetrPeter 1975 - 2008
Jens Ludwig
Odborník

tak to co sem psal byla reakce na to, jak nejlíp poskládat PG57+PG58+OM5 k bicím

je jasný, že na kopák a overhedy je potřeba uplě něcou lautr jinýho, ale tak zadání neznělo....

já vím, že ideální e dát na tomy e904, ke kopáku e901 na overheady třeba C1000 k hihat taky a ke snare Beta 57, ale tímhle arzenálem kolega zřejmě neoplývá, jinak by podobný dotaz nepokládal....

a nakonec, co si budem povídat - overheady sou věcí live-zvučení - do studia je mnohem lepší, když každej činel má svůj velkomembránovej kondík a každej bubínek se bere aspoň ze dvou zdrojů

xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

Jens Ludwig píše:tak to co sem psal byla reakce na to, jak nejlíp poskládat PG57+PG58+OM5 k bicím
No prave ze nijak :lol: pokud to chcete joo jednoduše tak jeden velkomembranovy kondik vysoko nad bici, zpevove dynamiky ke srotaku a prechodum ale kopak se bez velke membrany neobejde... s takovou konfiguraci bude stacit i naky za 700 + ten kondik i za 2000
este sem asi vynechal kotel no tak taky dynamiku

de o to co se od toho ocekava no...
vsecko de, ale de o to co se vyžaduje
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jens Ludwig píše:a nakonec, co si budem povídat - overheady sou věcí live-zvučení - do studia je mnohem lepší, když každej činel má svůj velkomembránovej kondík a každej bubínek se bere aspoň ze dvou zdrojů
Tak bych to samozrejme udelal rad, ale kdyz si clovek spocita, ze na ozvuceni cele sady by potreboval tak 10 mikraku, tak bych jen za mikraky dal aspon 30 tisic, coz opravdu nemam ;]
Samozrejme necekam, ze to bude profi kvalita, chci jen nahrat nejaky slusnejsi demo...

Jinak kdybych pripadne jeste nejaky majky dokupoval, po cem mam jit? [Nejlepe neco levnejsiho] - jestli ma cenu kupovat elektrety, nebo rovnou zkusit nejakej levnejsi true kondik... Anebo se snazit pokoupit co nejvic treba i dynamickych, abych aspon priblizne pokryl kazdou cast bubnu vlastnim majkem?
Naposledy upravil(a) Wohma dne 2.10.2007 21:38, celkem upraveno 2 x.
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

no to my prave nahrali bici ve studiu a zbytek pak u me (taky nemam vybavu na nahravani bicich)
Jens Ludwig
Odborník

což je pravda, že ty PGčka bych osobně taky někomu věnoval a OM5ku bych si nechal na lapší věci, ale jak říkáš, jde o to, co se od toho očekává...

když na to dojde, nechá se dát ke kopáku SM58 - neříkám, že to je to pravý ořechový, ale ten mikrofon to vydrží (nezkurví se membrána) - z toho usuzuju, že to PG by na tom mělo bejt podobně... samozřejmě že je jasný, že tam moc basů nepochytim a celkově ten výstup z toho mkrofonu bude vetchej, ale co se dá dělat...

jinak tyhle 3 zmiňovaný mikrofony opravu na bicí určený nejsou, ale jde o to tu vytvořit kompromis mezi tím co máme k dispozici (resp. Wohma má) a tím, co by bylo fajn....

jinak bicím můžu doporučit sadu mikrofonů T.Bone DC 1500 - za ty prachy je to svatý...

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ta sada vypada slusne, az nastradam trochu prachu, asi ji vezmu, ale to nebude pristi tyden a obavam se, ze ani pristi mesi... Otazkou teda je, jestli se vyplati nekde shanet nejaky elektrety nebo levny true condensery a nejak to kombinovat s tema trema, co mam :?: Na overhead hlavne kvuli cinelum by se nejaky [klidne i elektretovy] kondenzator mohl hodit, ne :?:

Oddelil jsem diskuzi z threadu Mikrofon pro rap, uz to bylo dost OT :wink:
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“