Bicí na PC - úplný amatér

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Bicí na PC - úplný amatér

Příspěvek od VFiser »

Zdravím, hledal jsem tu, je tu několik témat na tuto otázku, ale bohužel nenašel jsem návod jak zprovoznit bicí a udělat tam nějaký jednoduchý part. Jsem naprostý amatér co se týká hudebního software, chtěl bych prostě nějaký prográmek kam bych si mohl dávat (nejlépe aby šli dlouhé) bicí party, jelikož když si složím písničku, vždy si nahraji sólo a doprovod ale bicí chybí. Byl bych rád kdyby jste mi nepsali "Stáhni tyhle VST, ..." jelikož netuším, jak to zprovoznit. Pokud znáte nějaké návody, weby o tom (CZ), ... napište to sem, díky.

//Jo ještě, aby to umělo konvertovat do MP3 nebo nějakého souboru, abych si to mohl spojit z nahrávkou té kytary, díky.

Díky za help, Vlasta
Kytara: Fender Standart Stratocaster - Made in Mexico
Aparatura: momentálně žádná
Trsátko: George Dennis Sharp 1mm
Janaj

Re: Bicí na PC - úplný amatér

Příspěvek od Janaj »

Propellerheads Reason.
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Píšu že něco jednoduchého, že se ve VTS atd. nevyznám, a ty mně doporučíš Reason, tak nevím jak se zeptat jednodušeji ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Přesunuto - co mají bicí na PC společného s hraním na kytaru?

Každopádně doporučuju naučit se s MIDI a VSTi nástroji. Je to dnes nejběžnější a dost pravděpodobně i to nejkvalitnější řešení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

VFiser píše:Píšu že něco jednoduchého, že se ve VTS atd. nevyznám, a ty mně doporučíš Reason, tak nevím jak se zeptat jednodušeji ...
ale reason je jednoduchy. wtz. v tom on ma pravdu. (a jako bonus nema s VST nic spolecneho ;) )
akorat je jen na bici zbytecne komplexni/drahy.
na bici by ti mohl stacit libovolny slusny (klidne freeware) sampler a par sapmlu ... zakladni davaj i velky vyrobci k free produktum. a praci s midi stopou ma snad taky kazdy bezny multitrack/sekvencer, takze staci natahat samply, naklikat mysi par uderu ... a je to...
Komik

Příspěvek od Komik »

free midi editor : http://www.anvilstudio.com/
placený studio: FruityLoops , http://flstudio.image-line.com/
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Nero: Promiň, omlouvám se, díky.

Chlapy, netuším jak to udělat přes MIDI atak jak říkáte, v tom se nevyznám. Není někde návod, od spuštění programu po vytvoření bicího partu nějaký, samply jsou reálné zvuky které se dají stahovat ? Jinak, MIDIkeyboard nemam, jedině že bych stáhl nějakou virtuální ale netuším jak jí optimálně nastavit, a taky s nevím jak to funguje v praxi s tím virtual midikeyboard.

Děkuji za pomoc. :)
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Komik píše:free midi editor : http://www.anvilstudio.com/
placený studio: FruityLoops , http://flstudio.image-line.com/
To si musím pořídit oboje ? Neb ten free MIDI to zvládne ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Myslis, ze by na to hazel odkaz, kdyby to nevzladl? A proc to vlastne sam nevyzkousis?
Tahle sekce tu neni od toho, abychom vsechny uzivatele, kteri sem prijdou, skolili od piky v terminologii, technologiich, postupech a ja nevim v cem. Ma slouzit jako pomoc v pripade, ze clovek hledal a nenasel.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
VFiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VFiser »

Tak v tom programu se nevyznám, nejspíš že neumím anglicky + nechápu jak to funguje ty bicí ...
Něco jednoduššího, nebo aspoň lépe přehledného by nebylo ? Nemusí to být profi nástroj, klidně nějaký free ...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Já nějakou dobu docela v pohodě fungoval s Hydrogen drums...

Obrázek
http://www.hydrogen-music.org/?p=download

Akorát průšvih, že je to primárně na Linux, takže to ve Win občas padá... Ale myslim, že jednodušší už to snad ani bejt nemůže :)

(jinak souhlasim, že nejlepší bude naučit se v něčem komplexnějším, stejně se ty bicí zapisujou do MIDI skoro vždycky + ten zápis je primitivní a intuitivní jak jenom to jde...)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a ted nahravas v cem?

btw ... stahni si nejaky loopy (zkus treba nejdriv ty z musicradaru) a skladej si je za sebe. to je uplne nejjednodussi.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

VFiser píše:Tak v tom programu se nevyznám, nejspíš že neumím anglicky ...
Tohodle sem si předtim nevšim, jestli je ti 16, tak by bylo dobrý se anglicky začít učit, snad to máš ve škole ne ? Co ku*va chcete lidi bez tý angličtiny dělat ? :roll:
Janaj

Příspěvek od Janaj »

Ten reason si stáhneš a nainstaluješ, dáš Add instrument, tam kong a už si mačkáš tlačítka -.- ... neívm co jendodušíhos em ti mhol doporučit
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

a co treba guitar pro?? to je nejjednodussi. pak muzes exportovat do midi a v cubase(...) si upravit zvuk.
Janaj

Příspěvek od Janaj »

No nevím, jeslti je jednodušší mačkat pár tlačítek a nahrávat live prvek po prvku, nebo složitě zapisovat noty do guitar pro.. alespoň já jsem tomu nepřišel na kloub a dělat tam nějaký shuffle, tak mě jebne.
honzik30

Příspěvek od honzik30 »

nbs píše:Já nějakou dobu docela v pohodě fungoval s Hydrogen drums...

Obrázek

Akorát průšvih, že je to primárně na Linux, takže to ve Win občas padá... Ale myslim, že jednodušší už to snad ani bejt nemůže :)

(jinak souhlasim, že nejlepší bude naučit se v něčem komplexnějším, stejně se ty bicí zapisujou do MIDI skoro vždycky + ten zápis je primitivní a intuitivní jak jenom to jde...)
Kámo nenech se napálit zkompilovali to pro Winy ale s ovladači pro Linux OSS Alsa Jack a PortAudio který taky nefunguje a program zvukovku nevidí nejlépe by bylo kdyby se dali stáhnout MIDy s bubenickým pártem a honit je pře nějakej VSTi syntík buď na bubny nebo přes desátej kanál nějakýho GM
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

honzik30 píše:
nbs píše:Já nějakou dobu docela v pohodě fungoval s Hydrogen drums...

Obrázek

Kámo nenech se napálit zkompilovali to pro Winy ale s ovladači pro Linux OSS Alsa Jack a PortAudio který taky nefunguje a program zvukovku nevidí nejlépe by bylo kdyby se dali stáhnout MIDy s bubenickým pártem a honit je pře nějakej VSTi syntík buď na bubny nebo přes desátej kanál nějakýho GM
Hele, Kámo, nechápu tě :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Janaj píše:No nevím, jeslti je jednodušší mačkat pár tlačítek a nahrávat live prvek po prvku, nebo složitě zapisovat noty do guitar pro.. alespoň já jsem tomu nepřišel na kloub a dělat tam nějaký shuffle, tak mě jebne.
Do GP lze zapisovat pomocí midi kontroleru.

nbs: Neboj, nejsi sám... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

Janaj píše:No nevím, jeslti je jednodušší mačkat pár tlačítek a nahrávat live prvek po prvku, nebo složitě zapisovat noty do guitar pro.. alespoň já jsem tomu nepřišel na kloub a dělat tam nějaký shuffle, tak mě jebne.
slozite zapisovat noty? aha. prvne to zkus a pak neco pis :D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“