Fokus LP Standart+Snímače R.M. Alnico II
Pravidla fóra
Fokus LP Standart+Snímače R.M. Alnico II
Chtěl bych se vás kamarádi zeptat, jestli se vyplatí koupit snímače R.M. Alnico II na Fokusku. Snímače na ní mam původní a chtěl bych změnu. Takže, vyplatí se koupit je? Dohromady stojí kolem 2500 a tak si řikám jestli se na kytaru za 6k vyplatěj. Jinak psal jsem panu Machovi a ten mi právě tyto snímače doporučil, chtěl bych se co nejvíce přiblížit original Gibson zvuku a hraji převážně rock
Diky za rady.
Re: Fokus LP Standart+Snímače R.M. Alnico II
A přesně jakej styl rocku ?
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Guns n Roses, Led Zeppelin, AC/DC....ale rád bych abych s nima zahrál i něco tvrdšího, např. něco od Metallicagareth píše:A přesně jakej styl rocku ?
Můj vysněnej zvuk je ale přesně tohle http://www.youtube.com/watch?v=HQmmM_qwG4k
Tak na ty Zepelliny by to nejspis bylo, ale Zvuk podobny Metallice bys z toho nedostal...co jsem se docetl tak je to spis na ten bluesrock ...
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75
A jak myslíš že by dopadla kombinace Alnico II a něčim ostřejšim? Alnico II na kobylku a na krk třeba F1 od R.M.?gareth píše:Tak na ty Zepelliny by to nejspis bylo, ale Zvuk podobny Metallice bys z toho nedostal...co jsem se docetl tak je to spis na ten bluesrock ...
Spíš mi ale jde o to, jestli má cenu kytaru nějak upravovat. Četl jsem, že lidi hodně u Fokusek měněj snímače, kobylky a mechaniky. Tak nevim 
Podle mě by mohla byt pro Tebe slusna kombinace Custom Alnico ke kobylce a ten Alnico II (neck) ke krku, ale je trochu mimo muj styl. Tak snad Ti jeste poradi nekdo, kdo s tim ma vic zkusenosti. Jinak R.M. snimace kazdopadne ok.Yoda píše:A jak myslíš že by dopadla kombinace Alnico II a něčim ostřejšim? Alnico II na kobylku a na krk třeba F1 od R.M.?gareth píše:Tak na ty Zepelliny by to nejspis bylo, ale Zvuk podobny Metallice bys z toho nedostal...co jsem se docetl tak je to spis na ten bluesrock ...
Taky jsem myval Fokus LP a ty snimace my nepripadali uplne zlyYoda píše:Spíš mi ale jde o to, jestli má cenu kytaru nějak upravovat. Četl jsem, že lidi hodně u Fokusek měněj snímače, kobylky a mechaniky. Tak nevim
To co rešíš je hloupost. Ty snímače budou mít jiný vlastnosti, dost možná budou hrát líp a budou mít třeba silnější výstup, ale např. zvuk Metallici docílíš i s těma snímačema, který tam máš teď. Výslednej zvuk záleží mnohem víc na tom, přes co ten signál z těch snímačů proženeš než na samotnejch snímačích.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
J.J. píše:Výslednej zvuk záleží mnohem víc na tom, přes co ten signál z těch snímačů proženeš než na samotnejch snímačích.
Něco se ti nezdá?jakub.kubaaa píše:J.J. píše:Výslednej zvuk záleží mnohem víc na tom, přes co ten signál z těch snímačů proženeš než na samotnejch snímačích.
EDIT: Tak jinak, děkuji, Jakubovi za hodnotný příspěvek. Samozřejmě, že snímače maj výraznej vliv na zvuk, ale pokud hraješ přes 5W chrastítko zn. Stagg, tak výměna snímačů na kytaře jsou vyhozený peníze, protože ten zvuk bude stát furt za h...o i kdybys do kytary narval třeba Gibsony za 6 tisíc.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
OK, tak diky všem...jelikož jsem chudý student, tak je pro mě i 2000 velký výdaj 
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Tohodle smajlíka bych zakázal...jakub.kubaaa píše:![]()
Sám mam snímače za 3K na kytaře za 7K a vůbec toho nelituju. A RMka doporučuju
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Ještě bych se zeptal, musej ty snímače bejt nový? Na bazaru se válí spousta snímačů a s tímhle rozpočtem bys sehnal třeba i nějaký SD. Nic proti R.M. snímačům mám je na kytaře a jsou super, ale použitý se daj taky sehnat o dost levněji. Takže pokud nemáš prachy uvažuj o bazaru, ale hlavně si dobře rozmysli, zda je to investice, která ti vytrhne trn z paty (viz můj předchozí příspěvek).
Jasně, můžou bejt z bazaru, určitě se kouknu po bazarech. Ale přesně to co píšeš, musim si rozmyslet jestli mi ta insvestice vytrhne trn z patyJ.J. píše:Ještě bych se zeptal, musej ty snímače bejt nový? Na bazaru se válí spousta snímačů a s tímhle rozpočtem bys sehnal třeba i nějaký SD. Nic proti R.M. snímačům mám je na kytaře a jsou super, ale použitý se daj taky sehnat o dost levněji. Takže pokud nemáš prachy uvažuj o bazaru, ale hlavně si dobře rozmysli, zda je to investice, která ti vytrhne trn z paty (viz můj předchozí příspěvek).
teď jsou zrovna na bazaru 57 classic od gibsona, za 3kJ.J. píše:Ještě bych se zeptal, musej ty snímače bejt nový? Na bazaru se válí spousta snímačů a s tímhle rozpočtem bys sehnal třeba i nějaký SD. Nic proti R.M. snímačům mám je na kytaře a jsou super, ale použitý se daj taky sehnat o dost levněji. Takže pokud nemáš prachy uvažuj o bazaru, ale hlavně si dobře rozmysli, zda je to investice, která ti vytrhne trn z paty (viz můj předchozí příspěvek).
Jojo, to taky jsem koukal. Bohužel je pro mě nejvyšší strop nějakejch 2500. Navíc jsem četl že na Gibson snímače je potřeba výborná kytara, že jsou dost náročný(?).petan píše:teď jsou zrovna na bazaru 57 classic od gibsona, za 3kJ.J. píše:Ještě bych se zeptal, musej ty snímače bejt nový? Na bazaru se válí spousta snímačů a s tímhle rozpočtem bys sehnal třeba i nějaký SD. Nic proti R.M. snímačům mám je na kytaře a jsou super, ale použitý se daj taky sehnat o dost levněji. Takže pokud nemáš prachy uvažuj o bazaru, ale hlavně si dobře rozmysli, zda je to investice, která ti vytrhne trn z paty (viz můj předchozí příspěvek).
snímač je snímač, to se nedá říct že je nějak náročnější ..
I´m wheels... movin´wheels
měl jsem ve fokus lp gibson snímače (498 a 490) a zrovna v tom mym to nebylo zrovna to co jsem čekal...
jinak řečeno: je potřeba uvážit co chci výměnou snímačů docílit a co jí lze a nelze docílit. v obecnym měřítku, uvažovat, že když dam gibsoní snímače na fokus že se z něj najednou zvukově stane gibson, je zcestný (nebo to aspoň stojí dost peněz za zkoušení snímačů). z osobních zkušeností bych to metaforou vyjádřil: "snímač se ve zvuku projevuje jako koření v jídle, je důležitej ale hovězí z kuřete neudělá."
jinak řečeno: je potřeba uvážit co chci výměnou snímačů docílit a co jí lze a nelze docílit. v obecnym měřítku, uvažovat, že když dam gibsoní snímače na fokus že se z něj najednou zvukově stane gibson, je zcestný (nebo to aspoň stojí dost peněz za zkoušení snímačů). z osobních zkušeností bych to metaforou vyjádřil: "snímač se ve zvuku projevuje jako koření v jídle, je důležitej ale hovězí z kuřete neudělá."
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Asi bych to viděl tak, že budu prohlížet bazar a až tam najdu nějaký snímače do 2000, tak po nich skočim.shmootik píše:měl jsem ve fokus lp gibson snímače (498 a 490) a zrovna v tom mym to nebylo zrovna to co jsem čekal...
Asi nemá smysl rvát do fokusky nějaký drahý snímače. Díky za rady všem