Tvle to frézování je pěknej bastl, jakej "truhlář" ti to dělal ?ASmith píše:Tak se věci konečně hnuly tady je foto, akorát jsem zjistil že truhlář trochu víc vybral uložení krku a teď je zapuštěnej dost hluboko..napadá někoho jak to "vypodložit" tak o 4mm?
Homemade kytara
Re: Homemade kytara
-
woro90-1
To je fuk, Telecastery se vyrábějí přes šedesát let víceméně stejné. Že ta frézka nemá lesklé samolepky a nevypadá ultracool neznamená, že by byla o něco horší než dnešní čínský drek. Jediné, v čem se za posledních pár desetiletí změnily, je velikost motoru, který se o něco zmenšil.ASmith píše:Když jsem viděl, na jaký fréze to dělal, tak ta byla stará min 100 let
nbs: Ty díry nejsou frézované. To je postupně odvrtané
Chyba. Na obvodu se miimetry moc neřeší, tady ano - proč jsi zvolil méně přesnou technologii tam, kde je potřeba přesnější?ASmith píše:ale tak díry na snímače jsem ho nechal dělat tak aby to bylo co nejmíň náročný na výrobu
Přesně tak. A i pokud bys ukryl snímače pod PG (což je docela frajeřina), narazil by nejspíš na probém při hraní prsty - jednoduše bys při razantnějším hraní narážel prsty do PG.ASmith píše:ono mě se zdá jako problém hlavně to, že mi ta výška splývá téměř s PG, tudíž magnet snímače by asi dost přitahoval struny( dalo-li by se na to vůbec hrát)..
Asi bych měl na ironické poznámky zavést odlišný fontASmith píše:takže špalíček nejlíp z javoru, jako je krk jo?
To by zase vyresilo zapusteni PG do tela..woro90-1 píše:Přesně tak. A i pokud bys ukryl snímače pod PG (což je docela frajeřina), narazil by nejspíš na probém při hraní prsty - jednoduše bys při razantnějším hraní narážel prsty do PG.
Když už fušařina, tak pořádná !mrkendy píše:To by zase vyresilo zapusteni PG do tela..woro90-1 píše:Přesně tak. A i pokud bys ukryl snímače pod PG (což je docela frajeřina), narazil by nejspíš na probém při hraní prsty - jednoduše bys při razantnějším hraní narážel prsty do PG.
-
arcilucifer
Presne tak odvrtane a hrozne prasacky.Ty díry nejsou frézované. To je postupně odvrtané
Když uz něco rysuju tak alespoň mikrotuzkou a ne uhlem.
Když uz něco takoveho delam tak použiju alespoň dlatka, dam si tim praci , trochu peclivosti.
Tohle je promin, ale desny coma.
Řikám, že já s tim nic neudělám
, doufal jsem, že když je to truhlář tak má taky ňáký nádobíčko...no, vylezlo z toho to co vylezlo a já to těžko moh ovlivnit
, jediný plus je, že jsem to měl zadara 
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
zadarmoASmith píše:Řikám, že já s tim nic neudělám, doufal jsem, že když je to truhlář tak má taky ňáký nádobíčko...no, vylezlo z toho to co vylezlo a já to těžko moh ovlivnit
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Samozřejmě, že tu hrůzu takhle nenechám, budu na tom dělat sám..core88 píše:zadarmoASmith píše:Řikám, že já s tim nic neudělám, doufal jsem, že když je to truhlář tak má taky ňáký nádobíčko...no, vylezlo z toho to co vylezlo a já to těžko moh ovlivnit
chjo škoda slov . a to je to takle už hotový jo ?
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Je to v pohodě, pokračuj. Oproti 1. kresbě je to slušný pokrok. Dotvaruj spodní roh, vypadá blbě. Krk bych podložil klínem do ztracena cca 0 až 3mm, aby zvenku měl nulovou tloušťku, nejtlustší bude na konci krku.
To frézování vrtákem je neštěstí, aspoň dlabacím vrtákem (bez špičky).
Pěkný ořech? Praskliny nevadí.
To frézování vrtákem je neštěstí, aspoň dlabacím vrtákem (bez špičky).
Pěkný ořech? Praskliny nevadí.
-
djumil
- Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)
ASmith píše:Tak se věci konečně hnuly tady je foto, akorát jsem zjistil že truhlář trochu víc vybral uložení krku a teď je zapuštěnej dost hluboko..napadá někoho jak to "vypodložit" tak o 4mm?
newim co vam zas tak vadi..ma to celkem dobre
kasli na nektere,sami nikdy nic nepostavili ,vetsina...
take drevo se mi libi na takovych kytarach...
ty diry prece nepujdou videt a budo schovane pod nesmyslnym tim plastem cico se tam dava na take kytary ne
pokracuj a nenech si kazit ´svoje´dilo
ps:jedina vytka:zkusil bych trosku zaretušovat nak ten tmel v prasklinkach..je moc bijiici do oči ten tam nepatri kdyz to chces natural
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
no, tj přesně ten přístup co nám dal staggy, tensony a podobný výtvorydjumil píše: ty diry prece nepujdou videt a budo schovane pod nesmyslnym tim plastem cico se tam dava na take kytary ne
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
akorat ze on nevyrabi seriove nybrz pro sebe, je to jeho prvni kytara... treba az bude delat patou, tak se mu Leo i Orvil prijdou poklonit 
Hodně budem někde...
právě proto že jí vyrábí pro sebe... no já nevim, nikoho nehanim, je to otázka osobního přístupu k věciSUK píše:akorat ze on nevyrabi seriove nybrz pro sebe, je to jeho prvni kytara...
Jestli jsi někde z okolí Ostravy tak se stav a já ti to přefrézuju aby to vypadalo lidsky. Z těch keců tady si nic nedělej, i když to nevypadá zrovna esteticky, ve výsledku to bude hrát úplně stejně jako kdybys to měl absolutně přesně. 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
-
woro90-1
Jo, na zvuk by to vliv mít nemělo. Jen to vypadá šíleně, ale druhá třeba bude nádherná už od fošny.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To, že je krk moc zapuštěný, by zas tolik nevadilo, resp. je to řešitelné, ovšem ku zamyšlení je fakt, jak málo zůstalo materiálu v patce korpusu v místě uchycení. A uvědomíme-li si sílu tahu v tomto místě...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
M.Trinacty
Mám dotaz, vadí moc, když struny nebudou po celé délce snímače ? bude to dobře hrát... Asi by to šlo trochu dát zešika, ale nevím , protože mám HB....
Myslíš, když nebudou struny přesně nad pólovými nástavci? Pokud to nebude mimo o několik milimetrů, tak to na zvuku nepoznáš, takže podle mě nevadí.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
M.Trinacty
NE, je to tak, že krk je trošku užší, takže struny budou blíž sobě, kděžto mně bude od snímačú přečnívat asi na každé straně pul centimetru
Tady je fotka krku ... Celý homemade, od 14letého dítěte
no jestli je ten krk užší tak by sem spíš koumal jestli ti nebudou při hře sklouzávat éčka. rozteč strun ti určuje kobyla/ktemolo a nultej pražec.M.Trinacty píše:NE, je to tak, že krk je trošku užší, takže struny budou blíž sobě, kděžto mně bude od snímačú přečnívat asi na každé straně pul centimetru
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso