pískání boxu při větší hlasitosti
Pravidla fóra
pískání boxu při větší hlasitosti
Ahoj muzikanti, potřeboval bych radu od vás. Disponuji sestavou kytara Epiphone LP custom(snímače: RM pickups Color Sound a RM bridge), hlava MArshall jcm 900 a box 1936. A ted teda k tomu problému....když hraju na malou hlasitost, tak je všechno ok, ale když už to trochu víc vohulim, tak začne box nehezky pískat(jenom u zkreslenýho) a to i když mám pravačku na strunách. Nevíte čim by to mohlo být: snímače, kabelem nebo něim jinym, co mě nenapadá?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: pískání boxu při větší hlasitosti
no myslím, že určitě nepíská box jako takový ale spíš ti zesilovač chytá zpětnou vazbu, reaguje to nějak na stažení volume potenciometru na kytaře?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
proste to vazbi. je to snimacema, kabelem, mnozstvim gainu, pomuze NS2, lepsi snimace a lepsi gabl.
Pokud to nejde žádným způsobem zatlumit, jde o mikrofonické snímače. Tady na fóru toho o nich najdeš dost.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- 60'Rock_N'_Roll
tohle mi dělal špatnej a nekvaliní kabel, nehorázně to pískalo a to uz i pri pokojový hlasitosti
Je to zřejmě mikrofoničnost. RM Pickups by tímhle ovšem neměly trpět nijak zvlášť víc než jiné kvalitní snímače, na webu se píše: "Všechny snímače jsou zcela odolné proti napískávání díky dvojnásobné vakuové metodě impregnace vinutí". Takže nějaké další úpravy, např. dodatečné zavoskování, by asi už moc nezlepšily. Nemáš ty snímače nějak uvolněné, nehýbe se tam něco? Mohlo by pomoci podložit je - utěsnit třeba kouskem molitanu nebo pěnového PE (mirelon).
Může to být samozřejmě i kabel, a taky mikrofoničnost dožívajících lamp (hlavně v preampu).
Může to být samozřejmě i kabel, a taky mikrofoničnost dožívajících lamp (hlavně v preampu).
Naposledy upravil(a) Fořt dne 7.03.2011 9:02, celkem upraveno 2 x.
Píše se to tam, ALE já už u pana Macha jeden snímač kvůli mikrofoničnosti reklamoval. Byl to Custom AlNiCo. Povídal, že to vypadalo, jako bych se z toho snímače snažil sundat kryt (což samozřejmě nebyla pravda), ale reklamaci se nebránil a velmi brzy mi poslal snímač zpět opravený.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- citizen.one
prvni kabel, pak flasky...pak snimace, ale jestli to vazbi u vsech, tak myslim ze to snimacema nebude...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Určitě lampa v preampu. Mi to dělala V4 pozice pro smyčku. Pískání bylo jak při hře, tak při utlumených strunách a i při staženém volume na kytaře. Poklepej tužkou na lampy v předzesilovači a uvidíš, která je mikrofonická.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
JCM900 nepoužívá na čistý kanál lampy?
linhart píše:ale když už to trochu víc vohulim, tak začne box nehezky pískat(jenom u zkreslenýho)
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ono to píská u zkresleného. Čistý kanál jsem měl v pohodě. Taky nevím jak u Marshalla, ale u mě je první lampa společná pro čistý a zkreslený, druhá a třetí je zkreslený, čtvrtá je smyčka a pátá invertor. U mě to dělala smyčka a jen u zkresleného. Domnívám se, že to bylo tím, že zkreslený tam posílá jiné hodnoty než čistý. Je to více přebuzené.Bummer píše:JCM900 nepoužívá na čistý kanál lampy?
linhart píše:ale když už to trochu víc vohulim, tak začne box nehezky pískat(jenom u zkreslenýho)
Moc dík všem za rady. Ve středu jedu do zkušebny, tak ozkoušim zesilovač i s jinými kytary a s lepšim kabelem a pak dyžtak poreferuju, kdyby to nepomáhalo. JInak lampy jsou nedávno měněný, tak tam bych problém nehledal...
čau, tak čím to nakonec bylo? nebo vyřešil jsi ten problém? díky
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, to, že jsou měněné neznamená, že nebudou mikrofonické. Já jsem měl taky nové lampy v zesáku a jedna byla mikrofonická. Dělalo mi to přesně to, co tobě.linhart píše:Moc dík všem za rady. Ve středu jedu do zkušebny, tak ozkoušim zesilovač i s jinými kytary a s lepšim kabelem a pak dyžtak poreferuju, kdyby to nepomáhalo. JInak lampy jsou nedávno měněný, tak tam bych problém nehledal...
zdravim, má opravdu takovej vliv na zvuk kabel ke kytaře?? Už dlouho používám normální kabel 20 korum za metr, k tomu Jacky, doma to napájím a hraje to... Proto by mně zajímalo jestli je to opravdu o tolik znát s lepším kabelem???
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jo, kabel dělá celkem dost. Například zapojíš kvalitní a má dobrý zvuk. Pak zapojíš nějaký šmejd a zvuk je uječený, pichlavý. To se stalo třeba mi, když jsem zkoumal kabely. Rozdíl byl slyšet dost. Hlavně ty kvalitnější kabely bývají i kvalitněji vyráběné a většinou ti déle vydrží. Od toho tu je ale jiné téma. To nemá s lampami nic společného.
jasný, já jen že se tady taky psalo o kabelech, ale dík;)