Repro pro saxofon a zpěv
Pravidla fóra
Repro pro saxofon a zpěv
Zdravim, chci si postavit vlastní bednu a potřebuju aby v tom hrál pěkně saxofon a zněl i dobře zpěv. Můžete nějak poradit co si pořídit aby to bylo ok. A zhruba jak velká by měla potom bejt ta bedna do čeho to nacpu.
Dík moc.
Dík moc.
Re: Repro pro saxofon a zpěv
Tak nevim jestli stavba je ta nejschůdnější cesta, každopádně by tam měl bejt středovej a výškovej reprák, ty jsou pro zpěv nejvhodnější. Kdyžtak napiš kolik máš rozpočet, kolik bysis představoval watů atd.vohoon píše:Zdravim, chci si postavit vlastní bednu a potřebuju aby v tom hrál pěkně saxofon a zněl i dobře zpěv. Můžete nějak poradit co si pořídit aby to bylo ok. A zhruba jak velká by měla potom bejt ta bedna do čeho to nacpu.
Dík moc.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Tak rozpočet by měl bejt tak max 5500. Mozna bych sel do 6000. Chtěl bych aby to mělo aspoň tak 150W. Pročpa stavba neni to nejlepší? Řek bych když se postaví tak to vyjde levnějš ne? co sem koukal na takovíhle bedny tak stojej tak kolem 7000. Chci aby to fakt solidně táhlo a zněl tam dobře ten saxofon a zpěv. Středovej a vejškovej jo? Ok. A nějaký komponenty jako značku bys doporučil co?
A tu bednu chceš pasivní(je potřeba zesilovač) nebo aktivní(zesilovač je zabudovanej). To budeš mít do zkušebny, nebo s tím chceš hrát nějaký akce?
Ale doufam že počítáš s tím že k aktivce je potřeba mix, nebo něco čim to nakopneš. No stejně nevim jestli je to do 6 providitelný, je to dost malej rozpočet. Myslel jsem na akce jako že bys do pustil rovnou do lidí, jestli jenom potřebuješ abyses slyšel, tak do zkušebny něco potřeba je, ale na koncertě je zvukař a tam nic nepotřebuješ, on tě sejme mikrofonem a dá ti do odposlechu. Podlě mě by nejlepší varianta jenom pro hraní ve zkušebně, byla kombo na klávesy a do toho píchnout nějakej mikrofon. Ale i tak je 6 dost málo, ale bude to už snažší něco za to vyřešit.vohoon píše:No spíš aby to bylo aktivní. Když už to budu stavět aby to dal rovnou do toho. Určitě aktivní,nebo bys radil něco jinýho? No chtěl bych to do skušebny ale počítam že ze začátku s tim možná pár akcí udělam ale to nevim jistě. Možná pak časem pořešim něco jinýho. Teď to budu mít jenom ve skušebně no.
Tak mix mam. No tak na nějaký akce se něco pořeší pak. Takže počítám že to bude jenom ve skušebně. A jako aktivní bedna do skušebny do 6000 je neřešitelný jo? Aby to mělo aspoň 150W? Kurnik,víc peněz fakt neošéfuju,to by byl solidni problem. Na klávesový komba sem se koukal ale ty sou šíleně drahý. 100W klávesový kombo stojí nějakejch 9000. To je fakt nad mý síly.
- Jens Ludwig
- Odborník
to je velice rozšířenej těžkej omyl.... aktivní bedna nespočívá v tom, že má v sobě zesík, ale aktivní systém je to, že zesík je přesně konfigurovanej na bednu, sou tam přesně odladěný aktivní výhybky pro jednotlivý zesilovaše pro jednotlivý měniče (repráky, horny, atd...) equalizace dynamika a to všechno...afektband píše:A tu bednu chceš pasivní(je potřeba zesilovač) nebo aktivní(zesilovač je zabudovanej).
pro lepší pochopení: snad všichni znaj odposlech Laney CP-15 (asi) - zkosená bedna se zabudovaným zesilovačem... jenže je to pasiv, pač to má v sobě obyčejnej zesilovač a až potom výhybku do repráku/horny...
na druhou stranu KV2 ES serie je aktivní systém, přestože zesilovače nejsou součástí reprobeden, ale obsahují equalizace a dynamiky přímo štelovaný pro KV2 ES bedny... ale prvky ES serie nejdou komponovat třeba s JBL a zesilovací mosu ES serie je přesně konfigurovanej na prvky ES serie - přestože jsou zesilovací moduly mimo bedny tady se jedná o aktivní systém
toť jen takový OT, co je aktiv a co pasiv
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Jens Ludwig
- Odborník
jinak obecně asi takhle - sešolichat nějakou bednu neni problém a ani to neni drahý, ale je tam velkej problm vyladění výhybek bassreflexů - může se ti to podařit, ale taky dost nemusí.... teď napíšu to, co si číst nechtěl - je lepší si majinko přišetřit a koupit něco hotovýho a ověřenýho, než za skoro tu samou cenu plácat doma nějakou bednu u který je výsledek těžce nejasnej... jinak kdyby sis to přesto chtěl zkusit, tak na ProDance prodávaj stavebnice boxů megaton - můžeš si to zkusit a oni ti pošlou aspoň všechny důležitý součástky (odladěný výhybky, přesně nařezaný fošny...)
jinak do zkušebny by ti mohlo posloužit aktivka LDsystems LDP102A - stojí necelých 7 litrů a umí to všechno, co potřebuješ
jinak do zkušebny by ti mohlo posloužit aktivka LDsystems LDP102A - stojí necelých 7 litrů a umí to všechno, co potřebuješ
- Jens Ludwig
- Odborník
jo a ještě uplně obecně - na zpěv a ságo potřebuješ celorozsahovou PA bednu.... a pak si pohrát s EQ na mixu/předzesiovačích...
jinak pokud chceš hrát zpívat do jednoho mikro zároveň, tak ti doporučim mikrofony Sennheiser e840/e845
jinak pokud chceš hrát zpívat do jednoho mikro zároveň, tak ti doporučim mikrofony Sennheiser e840/e845
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
to LD sem napsal proto, že je to snad jediný, co sem v podobný cenový relaci našel... doporučit ti to nemůžu, pač sem to v životě neslyšel... což na druhou stranu neznamená, že je to špatný... každopádně se pokus vyhnout výrobkům značek dexon a *****onic
z plastu bych ti doporučil RCF, ale to je 2x vejš...
jinak jestli máš chuť do práce a dřeva, tak si objednej stavebnici od Megatonu a k tomu si postav nějakej monolitickej jednokanálovej zesík a nebo sežeň nějakou starou teslu a bude ti to za podobný prachy fungovat stejně
z plastu bych ti doporučil RCF, ale to je 2x vejš...
jinak jestli máš chuť do práce a dřeva, tak si objednej stavebnici od Megatonu a k tomu si postav nějakej monolitickej jednokanálovej zesík a nebo sežeň nějakou starou teslu a bude ti to za podobný prachy fungovat stejně
Mě jde hlavně o to aby to bylo za co nejmenší prachy. A co behringer,teď koukam na jednu bednu http://eshop.kytary.cz/behringer-euroli ... 98:0:0:1:0 je to dobrý nebo to stojí za h***o? A ešte sem mrkal na Skytec http://eshop.kytary.cz/skytec-xxl-15-ac ... 98:0:0:1:0 stojej ty bedny za to nebo by ses na to vysral. Je to do skušebny. Práci s tou bednou by mi pomoh tatík,je elektrikář řikal že by to zmák ale pokud tyhle bedny jdou tak bych se asi vysral na skládání.
- Jens Ludwig
- Odborník
Ok. Hele sorry ze takle otravuju ale eště sem našel tohle http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... er-KX-1200 a 800 možná splašim. Je lepší ta aktivní bedna nebo tohle kombo?
- Jens Ludwig
- Odborník