za odkaz dík, mrknu se na to; jinak učený skutečně teda nejsem

a z nebe jsem asi spadl...
samozřejmě mám počítač s nástrojem propojenej pomocí USB, ale to zas můžu přispět trochou svých zkušeností do mlýna já: kdo si myslí, že jen propojí USBéčkem PC a nástroj a začne pracovat, a to tak, že hned, tak má asi jiné zážitky než já. Takhle jednoduše jsem si to představoval taky, než jsem získal zkušenost s tím jak "snadné" je nainstalovat ovladač - tohle mi trvalo asi týden, znamenalo to 3x navšívit odborníka na prodejně, a když ho člvoěk konečně dohonil, tak ten si povzdechl, že teda vůbec neví, co mi poradit, protože s ovladačema to je prostě dost často problém a že nejsem rozhodně sám, kdo s něčim takovym bojuje, pak jsem na radu tady tý diskuse zavítal na nějakej anglickej odkaz a podle něj lezl do nějakejch správcovskejch registrů zasutejch v hloubi počítače a mazat tam nějaký "nepoužívaný" MIDI, o jejichž existenci neměl ponětí, a o nichž doteď nevim, jestli nesloužily zároveň něčemu jinýmu, co pak budu někdy potřebovat... Takže už jen propojení mi fakt - nekecám - zabralo tejden!!! A když jsem takhle "zvítězil" a dokážu pomocí tohoto USB propojení naimportovat z PC do nástroje MIDI, tak najednou zjišťuju, že ale obráceně (z nástroje do PC) to nejde. To je vše. Manuál samozřejmě mám a dělám to podle něj. Ale to tady teď píšu znova jen proto, aby to nevypadalo, že "prostě propojíš nástroj s počítačem přes MIDI a pracuješ, a to tak, že ihned" - to zase ne, to zas můžu velmi spolehlivě říct, že takhle to rozhodně není. Aspoň v mém případě. Takhle si Hurvínek (já) představoval válku ještě před dvěma týdny.

Ale bohužel už narazil na mnohem složitější skutečnost.

Možná to tak je jen u Yamaha PSR 423, nevim, s ničim jinym jsem se zatim nepotkal. Ale jestli ostatní nástroje to maj tak, jak popisuješ Ty, tak to tam asi půjdu vrátit a koupim si tam něco, co takhle funguje, nicméně si s sebou pro ten případ vezmu notebook, protože podruhý teda už tohle riziko, že to nebude mít snadno dostupné základní funkce, podstupovat nechci.
Nicméně díky moc za tip. Jdu se na to mrknout.

Dřív než to tam půjdu vrátit. Kéž bych se mýlil a kéž by mi Tvůj odkaz vyvrátil mou skepsi, která mě už po dvou týdnech začíná ovládat.
Dík zatím čau.