Nápady, připomínky, stížnosti
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nápady, připomínky, stížnosti
Uživatelské účty by se měly udělat alespoň v nějaké zjednodušené podobě, aby bylo alespon jasné, že dotyčný, který pravidelně inzeruje, sígr NENÍ. Když už nemůžeme rozpoznat ty, kteří sígry JSOU.
odpoledne mi to psalo chybu při spuštění bazaru a te´d to píše: sdílená IP adresa.
Co stím?
Co stím?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
neska asi vo půl 2 bylo forum nedostupný. napřed to jen načítalo stránku pak už to rovnou házelo nějakou chybu My SQL.
Naposledy upravil(a) core88 dne 9.03.2011 19:52, celkem upraveno 1 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky za připomínky všech. Omlouvám se za delší odmlku.Sadam.S píše:... a pokud správně koukám, stále nefungují ceny dohodou
Mám rozpracovaný update bazaru kde jsou vyřešeny tyto věci:
Cena dohodou
Při editaci inzerátu to místo "dohodou" uložilo cena=0. Dále úprava formuláře: pro cenu dohodou tam bude checkbox. Je to tak srozumitelnější.
Počty inzerátů od poslední návštěvy
To je problém, který nedávno přetěžoval databázi, nyní jsem musel tu funkci dočasně vypnout, každopádně jsem to vyřešil optimalizací a po updatu se to tam zase objeví.
Teď k některým nápadům:
Hodnocení prodejců, to se mi moc líbí. Znamená to poměrně dost práce. Zavést registraci. Pak nějaký kritéria pro hodnocení. Něco alá heureka.cz dělá pro eshopy nebo ebay. Pak udělovat nějaké ikonky (odznáčky důvěry), atd. No vymyslet by se toho dalo k hodnocení prodejců spousty.
Omezit délku inzerátu - líbí se mi nápad, zobrazovat jen x prvních znaků z textu inzerátu. Většínou stejně to co je nad 250 znaků je technický popis. Úplný text dát do detailu. Stejně 95% inzerátů se do tohoto počtu vejde a pro uživatele to nebude znamenat žádný diskomfort. Má to jeden háček: dlouhý inzeráty jsou především tím, že tam někdo napíše šíleně moc řádek např: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=601950 takže to počtem znaků neomezíš. Enter je za jeden znak. Nápady?
Další dělení regionů - taky dobrý nápad. Viz třeba http://www.i-bazar.cz/auta/
ad pocty inzeratu od posledni navstevy - myslel jsem, ze je to delany pres cookies, coz by nemela byt zatez pro databazi, ne?
Pokud je problem, ze pri kazdym nacteni se musi zjistovat pocet poslednich inzeratu pro kazdou sekci zvlast, tak by bylo resenim ukazovat tyto informace az pri rozkliknuti.
Mimochodem vubec by neskodil odkaz "Ukaz pouze inzeraty od me posledni navstevy".
Omezeni delky inzeratu - uz primo v tom vstupnim poli pred odeslanim by nemel byt problem ohlidat pocet enteru, ne? Kdyby se hlidal pocet znaku a zaroven pocet enteru, tak neni moznost, jak spamovat.
Muj dalsi navrh - podobne jako se na eshopu k jednotlivym produktum embeduji videa z YouTube, tak by u kazdyho inzeratu mohlo byt neco jako "vyhledat na YouTube". Ale je to spis navrh k diskuzi, nema smysl to zaplacavat zbytecnyma funkcema.
Dalsi vec - nedavno jsem zas videl jeden nebo dva inzeraty s obrovskym nahledovym obrazkem.
A posledni navrh - podle me to filtrovani inzeratu je zbytecny. Vyhledavani by slo presunout vedle ke kategoriim, regiony by bylo pohodlnejsi mit na mapce, strankovani muze byt vedle odkazu na jednotlivy stranky a razeni od nejlevnejsiho a nejdrazsiho je tam uplne zbytecne
Proto navrhuji seskrtani zakladniho vyhledavani a zjednoduseni te hlavicky (IMHO je to tam z estetickeho hlediska dost rusive) a pokud bychom chteli mit pokrocily hledani, tak jej dat na zvlastni odkaz s formularem a nejake funkce pridat (cena od - do, stari inzeratu, zaskrtavani vice regionu a dalsi).
A jeste me napadla jedna vec - ten prouzek s cislem inzeratu me tam vylozene prudi, jelikoz kvuli jednomu cislu (ktery stejne uzivatelum je k nicemu) to dost zuzuje pole inzeratu. Pokud uz musi byt cislo zobrazeno, muze byt treba v tom pruhu s odkazy Smazat, Nahlasit atd.
Nebo se muze zobrazovat az po rozkliknuti (tam uz je celkem jedno kde).
Hodnoceni prodejcu je podle me dost problematicke - kdo a kdy muze hodnotit? Kdo bude kontrolovat, jeslti nekdo nekomu nedla spatne hodnoceni nepravem? Jak se zabrani tomu, aby osoba X hodnotila osobu Y bez toho, aniz by spolu treba nekdy obchodovali?
Registrace by navic mohla odradit nektere inzerenty. Nerikam ne, ale chce to dobre promyslet a zvazit.
Pokud je problem, ze pri kazdym nacteni se musi zjistovat pocet poslednich inzeratu pro kazdou sekci zvlast, tak by bylo resenim ukazovat tyto informace az pri rozkliknuti.
Mimochodem vubec by neskodil odkaz "Ukaz pouze inzeraty od me posledni navstevy".
Omezeni delky inzeratu - uz primo v tom vstupnim poli pred odeslanim by nemel byt problem ohlidat pocet enteru, ne? Kdyby se hlidal pocet znaku a zaroven pocet enteru, tak neni moznost, jak spamovat.
Muj dalsi navrh - podobne jako se na eshopu k jednotlivym produktum embeduji videa z YouTube, tak by u kazdyho inzeratu mohlo byt neco jako "vyhledat na YouTube". Ale je to spis navrh k diskuzi, nema smysl to zaplacavat zbytecnyma funkcema.
Dalsi vec - nedavno jsem zas videl jeden nebo dva inzeraty s obrovskym nahledovym obrazkem.
A posledni navrh - podle me to filtrovani inzeratu je zbytecny. Vyhledavani by slo presunout vedle ke kategoriim, regiony by bylo pohodlnejsi mit na mapce, strankovani muze byt vedle odkazu na jednotlivy stranky a razeni od nejlevnejsiho a nejdrazsiho je tam uplne zbytecne
Proto navrhuji seskrtani zakladniho vyhledavani a zjednoduseni te hlavicky (IMHO je to tam z estetickeho hlediska dost rusive) a pokud bychom chteli mit pokrocily hledani, tak jej dat na zvlastni odkaz s formularem a nejake funkce pridat (cena od - do, stari inzeratu, zaskrtavani vice regionu a dalsi).
A jeste me napadla jedna vec - ten prouzek s cislem inzeratu me tam vylozene prudi, jelikoz kvuli jednomu cislu (ktery stejne uzivatelum je k nicemu) to dost zuzuje pole inzeratu. Pokud uz musi byt cislo zobrazeno, muze byt treba v tom pruhu s odkazy Smazat, Nahlasit atd.
Hodnoceni prodejcu je podle me dost problematicke - kdo a kdy muze hodnotit? Kdo bude kontrolovat, jeslti nekdo nekomu nedla spatne hodnoceni nepravem? Jak se zabrani tomu, aby osoba X hodnotila osobu Y bez toho, aniz by spolu treba nekdy obchodovali?
Registrace by navic mohla odradit nektere inzerenty. Nerikam ne, ale chce to dobre promyslet a zvazit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Přes cookies je uloženo datum poslední návštěvy, pak se musíš kouknout do databáze jaké inzeráty přibyly od poslední návštěvy. Každopádně toto jsem už vyřešil. Nevím jestli funkce "ukaž inz. od poslední návštěvy" neznamená to samé jako základní pohled přes všechny kategorie a je to oněch X prvních inzerátů označených ikonkou "new."Wohma píše:ad pocty inzeratu od posledni navstevy - myslel jsem, ze je to delany pres cookies, coz by nemela byt zatez pro databazi, ne?
Ad počet znaků: Jistě, že to jde. Otázka je, jestli to chci omezovat. Jestli není lepší až po rozkliknutí ukázat celý text a uživatele nijak neomezovat. V náhledu zobrazit pouze 250 znaků.Wohma píše:Omezeni delky inzeratu - uz primo v tom vstupnim poli pred odeslanim by nemel byt problem ohlidat pocet enteru, ne? Kdyby se hlidal pocet znaku a zaroven pocet enteru, tak neni moznost, jak spamovat.
Ad počet enterů: Funkci na zjištění počtu enterů už mám, ale co s ní? Pět enterů je už moc? Někdo je zvyklý technické parametry oddělovat enterem. To znamená, že je to spam?
Myslíš možnost při zadávání inzerátu přidat odkaz na YouTube nebo vyhledat odkaz na YouTube s parametrem pro vyhledání videa třeba dle názvu inzerátů?Wohma píše:Muj dalsi navrh - podobne jako se na eshopu k jednotlivym produktum embeduji videa z YouTube, tak by u kazdyho inzeratu mohlo byt neco jako "vyhledat na YouTube". Ale je to spis navrh k diskuzi, nema smysl to zaplacavat zbytecnyma funkcema.
Jo, na to jsem přišet: někdo nahraje PNG obrázek, který se jmenuje kytara.jpgWohma píše:Dalsi vec - nedavno jsem zas videl jeden nebo dva inzeraty s obrovskym nahledovym obrazkem.
Hlavičku upravím, souhlasím s tím. Na mapu regionů bych se s dovolením vykašlalWohma píše:A posledni navrh - podle me to filtrovani inzeratu je zbytecny. Vyhledavani by slo presunout vedle ke kategoriim, regiony by bylo pohodlnejsi mit na mapce, strankovani muze byt vedle odkazu na jednotlivy stranky a razeni od nejlevnejsiho a nejdrazsiho je tam uplne zbytecne
Naprosto souhlasím. Udělám.Wohma píše:A jeste me napadla jedna vec - ten prouzek s cislem inzeratu me tam vylozene prudi, jelikoz kvuli jednomu cislu (ktery stejne uzivatelum je k nicemu) to dost zuzuje pole inzeratu. Pokud uz musi byt cislo zobrazeno, muze byt treba v tom pruhu s odkazy Smazat, Nahlasit atd.
Přesně, v tomhle uvažuješ velice obdobně jako já.Wohma píše:Hodnoceni prodejcu je podle me dost problematicke - kdo a kdy muze hodnotit? Kdo bude kontrolovat, jeslti nekdo nekomu nedla spatne hodnoceni nepravem? Jak se zabrani tomu, aby osoba X hodnotila osobu Y bez toho, aniz by spolu treba nekdy obchodovali?
Díky moc za připomínky. Jsem rád, že mi dáváte velice dobré nápady na vylepšení.
ad inzeraty od posledni navstevy - v podstate mam na mysli filtr na vsechny "new" prispevky, starsi by se nezobrazily. Ale je to prkotina 
ad delka inzeratu: Pet enteru je celkem malo, ale treba 10 enteru uz podle me musi stacit. Davani technickych parametru je podle me NAPROSTO zbytecny, mnohem lepsi by bylo smerovat uzivatele k tomu, aby davali odkaz na nejaky e-shop.
ad YouTube: Myslel jsem ciste vyhledavani na YT podle keywordu nebo nazvu inzeratu. Mozna by to pak donutilo lidi psat tam opravdu presny nazvy, kolikrat na to pekne kaslou a pak to jde spatne dohledavat
Navic ja velmi casto rovnou chodim na YT, kdyz chci o necem vedet vic.
ad delka inzeratu: Pet enteru je celkem malo, ale treba 10 enteru uz podle me musi stacit. Davani technickych parametru je podle me NAPROSTO zbytecny, mnohem lepsi by bylo smerovat uzivatele k tomu, aby davali odkaz na nejaky e-shop.
ad YouTube: Myslel jsem ciste vyhledavani na YT podle keywordu nebo nazvu inzeratu. Mozna by to pak donutilo lidi psat tam opravdu presny nazvy, kolikrat na to pekne kaslou a pak to jde spatne dohledavat
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
woro90-1
Spousta věcí na bazarech už se nevyrábí, není k sehnání nebo není ze sériové výroby. Co když si necháš postavit kytaru od kytaráře a pak přijdeš o obě ruce?Wohma píše:ad delka inzeratu: Pet enteru je celkem malo, ale treba 10 enteru uz podle me musi stacit. Davani technickych parametru je podle me NAPROSTO zbytecny, mnohem lepsi by bylo smerovat uzivatele k tomu, aby davali odkaz na nejaky e-shop.
Pak neni problem VSECHNY relevantni informace vypsat a pripadny dalsi podrobnosti (jestli je kytarar levak nebo pravak, jaky je jeho cislo bot a jestli to delal za uplnku nebo pri slunovratu) sdelit mailem. Podle me zadny okolnosi neopravnuji kohokoli k tomu, aby vypisoval technicky udaje na 20 radku.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
woro90-1
Dvacet řádků technických údajů je zbytečnost, ale dejme tomu sedm řádků je reálných, k tomu pár odsazených řádků o tom, kde je možné prodejce chytit, doplňující kontaktní údaje, nějaké kydy k tomu, mezi úvodem a technickými údaji odskok 2 řádků, mezi technickými a kontaktem další, a poznáš prd jestli je to spam. Navíc kolikrát lidé prodávají větší množství navzájem příbuzného zboží, třeba sady HW k bicím.
Vsak proto navrhuju treba limit 10 radku (resp. 10 newlinu), plus samozrejme limit znaku, protoze i jeden odstavec muze byt hodne dlouhy, ze 
Jinak samozrejme druhou moznosti je rozklikavaci podrobnejsi popis, ale tohle reseni se mi moc nelibi. Pokud by uz neco takoveho bylo, tak by to muselo byt neco v AJAXu - zobrazit jen prvnich X znaku nebo radku inzeratu a udelat tam klikatko "vice", ktery by v ramci stranky rozbalilo dalsi text. Kdyz o tom tak premyslim, tak by to mozna bylo nejlepsi reseni, protoze by to nikoho neomezovalo a otravnost dlouhych inzeratu by byla minimalizovana.
Jinak samozrejme druhou moznosti je rozklikavaci podrobnejsi popis, ale tohle reseni se mi moc nelibi. Pokud by uz neco takoveho bylo, tak by to muselo byt neco v AJAXu - zobrazit jen prvnich X znaku nebo radku inzeratu a udelat tam klikatko "vice", ktery by v ramci stranky rozbalilo dalsi text. Kdyz o tom tak premyslim, tak by to mozna bylo nejlepsi reseni, protoze by to nikoho neomezovalo a otravnost dlouhych inzeratu by byla minimalizovana.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Dal jsem tam novou verzi. Tak testujte, jestli tam není bug. Díky.
Inzeráty, co jsou useklý, za sebou mají číslo. A jsou useklý všude. 
EDIT: Už je to ok.
EDIT: Už je to ok.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Uzivatel vlozil 4 inzeraty je podle me nesmysl - logictejsi by bylo v zavorce treba (4 aktivni inzeraty)
Vpravo nahore u inzeratu je stale zbytek z toho prouzku. Nicmene napadlo me tohle misto vyuzit a dat tam cas vlozeni, hm?
Trosku zvlastni je, ze zmena poctu inzeratu na stranku meni velikost pisma
Velmi chvalim to, ze pokud ma clovek vybrany nejaky omezujici filtr (prodej/koupe nebo region), polozka se zvyrazni.
EDIT: Jeste mala drobnost - kdyz da clovek vyhledat nejaky retezec a on se vyskytuje i v odkazu v ramci inzeratu, tak se odkaz rozbije (href plati jen po tu cast, ktera je vyhledana/zvyraznena). Snadno je to videt pri vyhledani napriklad ".cz", ale dela to samozrejme s jakymkoli vstupem (pokud to nejakej relevantni odkaz najde).
Vpravo nahore u inzeratu je stale zbytek z toho prouzku. Nicmene napadlo me tohle misto vyuzit a dat tam cas vlozeni, hm?
Trosku zvlastni je, ze zmena poctu inzeratu na stranku meni velikost pisma
Velmi chvalim to, ze pokud ma clovek vybrany nejaky omezujici filtr (prodej/koupe nebo region), polozka se zvyrazni.
EDIT: Jeste mala drobnost - kdyz da clovek vyhledat nejaky retezec a on se vyskytuje i v odkazu v ramci inzeratu, tak se odkaz rozbije (href plati jen po tu cast, ktera je vyhledana/zvyraznena). Snadno je to videt pri vyhledani napriklad ".cz", ale dela to samozrejme s jakymkoli vstupem (pokud to nejakej relevantni odkaz najde).
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Zcela správně. Upravil jsem to.Wohma píše:Uzivatel vlozil 4 inzeraty je podle me nesmysl - logictejsi by bylo v zavorce treba (4 aktivni inzeraty)
Zajímavý nápad. Zkusím si to na nečisto a uvidíme, zda to bude přehledný. Dost možná by podle toho mohly oči lépe "vyhledávat" dle času. Zatím jsem to odstranil.Wohma píše:Vpravo nahore u inzeratu je stale zbytek z toho prouzku. Nicmene napadlo me tohle misto vyuzit a dat tam cas vlozeni, hm?
Tak už to je dlouho. Když vybereš 50 inz. na stránku tak je to lepší zmenšit.Wohma píše:Trosku zvlastni je, ze zmena poctu inzeratu na stranku meni velikost pisma
Já věděl, že se to bude líbit.Wohma píše:Velmi chvalim to, ze pokud ma clovek vybrany nejaky omezujici filtr (prodej/koupe nebo region), polozka se zvyrazni.
Kouknu na to, ten regulární výraz kterej tohle dělá, je dost šílenej. Snad se v tom zorientuju.Wohma píše:EDIT: Jeste mala drobnost - kdyz da clovek vyhledat nejaky retezec a on se vyskytuje i v odkazu v ramci inzeratu, tak se odkaz rozbije (href plati jen po tu cast, ktera je vyhledana/zvyraznena). Snadno je to videt pri vyhledani napriklad ".cz", ale dela to samozrejme s jakymkoli vstupem (pokud to nejakej relevantni odkaz najde).
Díky za připomínky!
Co to reseni s rozbalovanim AJAXem primo v ramci klasickyho vypisu inzeratu?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nevím, jestli je to v souvislosti se změnami, ale bazar má teď nějaké problémy s funkčností. Co mi přišlo mailem:
Nelze mi dnes celý den vkládat inzeráty na bazar, jako datum vložení se mi objevuje r.1970...?? poraďte..
Zdravim,
chtel jsem se jen zeptat, jestli ste me nejak vypnuli nebo zakazali pristup.
Moje inzeraty totiž zmizely a nejdou editovat.
Zdravím administrátora,
tento inzerát jsem se pokusil vložit již potřetí a nikdy se na bazaru nezobrazí - dříve se mi u Vás nic podobného nestalo - co dělám špatně?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Určitě, nějakou dobu to bylo nefunkční - lehce nakriplený, cca do 15hod. Pokud by měl někdo něco konkrétnějšího, co se dálo po uvedené době, tak sem s tím.Nero píše:Nevím, jestli je to v souvislosti se změnami, ale bazar má teď nějaké problémy s funkčností. Co mi přišlo mailem: ...