Investice do nákupu hardware
Pravidla fóra
Investice do nákupu hardware
Jelikož jsem konečně získal finance, a po radách a konverzaci s Mončou a s Kajdou jsem se rozhodl investovat nejříve do blan(vyřešeno) a teď do dvojšlapky a stoličky. Jelikož mám peníze na oboje, tak bych chtěl poradit ještě jednou od holek
. Měl bych se vlézt do 11.tísíc. A jelikož počítám že to budu investovat do stoličky a dvojšlapky, na činely a ostatní věci žřejmě nevyjde, pokud nebudu brat v úvahu levný hardware..Určitě si to budu kupovat z tohohle obchodu jelikož tam mám výhody a další věci, týkajicí se dálky atd.. http://www.audiotek.cz/bici .Přemýšlel jsem o dvojšlapce, kterou vlastní Kajda. Je to už ,,vyšší'' cenová kategorie, ale očekávám i po jejich recenzích, že by měla stát za to. viz odkaz http://www.audiotek.cz/product-39786-ma ... on-p1000tw ,,promiň jestli jsem se zpletl a není to ona''
. Jelikož počítám s tím, že kvalitní dvojšlapka je základ v docílení úspěchu hry. Tak si myslím že se určitě vyplatí zainvestovat...
Když si to tak vemu, budu to mít ,,dost dlouho'' . Jinak přemýšlím ještě o té konkrétní stoličce. Vím že asi záleží na zvykua a tady je to názor každého, ale i tak bych chtěl doporučit něco abych si to mohl na prodejně konkrétně vyzkoušet co mi padne..Jinak je to asi vše.. Děkuji holkám a všem kdo přispějí do tohodle tématu 
Re: Investice do nákupu hardware
Ahoj ... k té dvoušlapce, ano, je to ona, na kterou hraji já! Rozhodně ji doporučuji!!! Nebo jinak ... rozhodně doporučuji a schvaluji koupi rovnou už profi dvoušlapky. Jsou dvě možnosti, buď koupit dobrou dvoušlapku kolem cca 5 000,-, ale s tím, že tě třeba bude lákat koupě něčeho lepšího ... a nebo si připlatit a koupit rovnou profi pedál, který Ti poskytne vyšší komfort a nebudeš muset přemýšlet, jestli sis neměl rovnou koupit lepší 
Já to takhle měla ... nejprve jsem si přes inzerát koupila nějakou starší dvoušlapku (nějaký levný Gibraltar), ale po pár měsících jsem si ušetřila (i z peněz od našich za maturitu) na mou vysněnou Tama Iron Cobra (kupovala jsem novou za 10 500,-). To bylo najednou naprosto úplně o něčem jiném
Pak jsem ji po letech vyměnila právě za Falcona, který mi perfektně ve všem vyhovuje
No a stolička ... osobně ze své zkušenosti doporučuji semišový povrch (potí se na něm o malinko méně zadek) a trojnožku - 4 nohy už mohou dělat trochu neplechu na nerovném "terénu". Osobně preferuji motosedák, ale to je nejlepší si ozkoušet, co Ti bude vyhovovat. Sama mám přímo tuhle http://www.mapex.cz/hardware/sedacky/ T765ASER je výborná, pohodlná, ale trošku "rozkejvaná", prý jsou takové i ostatní od Mapexu.
Já to takhle měla ... nejprve jsem si přes inzerát koupila nějakou starší dvoušlapku (nějaký levný Gibraltar), ale po pár měsících jsem si ušetřila (i z peněz od našich za maturitu) na mou vysněnou Tama Iron Cobra (kupovala jsem novou za 10 500,-). To bylo najednou naprosto úplně o něčem jiném
Pak jsem ji po letech vyměnila právě za Falcona, který mi perfektně ve všem vyhovuje
No a stolička ... osobně ze své zkušenosti doporučuji semišový povrch (potí se na něm o malinko méně zadek) a trojnožku - 4 nohy už mohou dělat trochu neplechu na nerovném "terénu". Osobně preferuji motosedák, ale to je nejlepší si ozkoušet, co Ti bude vyhovovat. Sama mám přímo tuhle http://www.mapex.cz/hardware/sedacky/ T765ASER je výborná, pohodlná, ale trošku "rozkejvaná", prý jsou takové i ostatní od Mapexu.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Kajda píše:....Já to takhle měla ... nejprve jsem si přes inzerát koupila nějakou starší dvoušlapku (nějaký levný Gibraltar), ale po pár měsících jsem si ušetřila (i z peněz od našich za maturitu) na mou vysněnou Tama Iron Cobra (kupovala jsem novou za 10 500,-). To bylo najednou naprosto úplně o něčem jiném
Pak jsem ji po letech vyměnila právě za Falcona, který mi perfektně ve všem vyhovuje![]()
Co se týče stoliček, tak souhls..3 nohy, samozřejmě dvojité, kvůli stabilitě, jsou dokonalé, ale sedák aději kulatý aten mikroplyš moc v lásce nemám. Protože všelijak na židli poposedávám a při kšeftech obvykle "neposedím" a neustále někam courám v pauzičkách ve svém partu, tak nějaké pocení prdelky nehrozí
Kolegovi bych poradila se rozhlídnout v oblasti slušného HW ve výrobcích TAMA, PEARL, MAPEX a GIBRALTAR. Tyhle firmy obecně mají stabilní a nepředražený kousky!!
Za svoji oblíbenou značku bych poradila kouknout po tomhle http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Hardwa ... tar-6600PK což už je slušné!! Pochopitelně koupit to jako pack je kapku klevnější ale zase pro tebe nepotřebné, takže nejspíš rozklikej ten e-shop a skoukni jednotlivé komponenty zvlášť.
Jinak už řada 56xx ujde, ale jasně že tam je potom ještě 96xx a ta je naprostý luxus
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
K té stoličce bych dodal, že lepší bude stolička s klavírním šroubem. Já sedím na téhle http://kytary.cz/basix-stolicka-pro-bic ... /HN085883/ a nemůžu si stěžovat. Polstrované sedátko - luxus pro zadek 
- Monikad
- Rádce
Tak to určitě ano, pokud tedy někdo opravdu výšku nastavuje. Já sedím na spodní hranici nastavení, tedy nějaké vysunovní do výšky opravdu neřešímošťa píše:K té stoličce bych dodal, že lepší bude stolička s klavírním šroubem. ...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Z gibraltar hardwaru bych například hajtku určitě doporučil, pokud na to člověk chce věšet další věci (splash, efekťák). Je to vážně masivní kus železa
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Když už jsme u kvalitního hw, chci se zeptat. Basix sama o sobě je značka taková nevábná, ale co jsem koukal na ten nejvyšší hw co vyrábějí, tak se mi hodně líbí. Je masivní, má mnoho vychytávek a je o dost levnější jak jiné značky. Co si o tom myslíte?
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- Monikad
- Rádce
BASIX je solidní značka, tak trošku "bratránek" od Pearlů, tedy alespoň od nich hodně opisují... a musím říct, že hodně dobře opisují. Vyšší třída HW basix je určitě velmi slušná volba. cena je levnější jen proto, že basix prostě není "světově zavedená" značka, ovšem nelze říct, že by to byl nekvalitní šunt!! To ani omylem!!stinm píše:Když už jsme u kvalitního hw, chci se zeptat. Basix sama o sobě je značka taková nevábná, ale co jsem koukal na ten nejvyšší hw co vyrábějí, tak se mi hodně líbí. Je masivní, má mnoho vychytávek a je o dost levnější jak jiné značky. Co si o tom myslíte?
- Monikad
- Rádce
Ono když jsme u toho kvalitního HW "nekvalitních" značek.....jeden čas jsem měla možnost používat víc než rok hh stojn z nejvyšší řady zavrhovaného STAGG a musím před tím smeknout. ten stojan byl cenově hodně nízko a kvalitou i komfortem obsluhy a nastavovacími možnostmi prostě luxus. Otočné dvojité nhy s vytahovacími bodcy, pevná podstava pod pedálem se suchým zipem, řetězový převod s nastavením tahu i sklonu pedálu, masivní provedení, paměťové objímky ve všech spojích, trubky vyložené plastem,.... prostě na co si vzpomenu, to tam bylo.
Holt nejde šmahem házet vše od jedné značky do jednoho pytle....tenhle stohjan se jim povedl!! nepřecházet se vším komplet na Gibraltar, určitě bych neměla ještě dlouho důvod jej posílat do světa!!
jen ze zájmu, je to tohle http://www.staggmusic.com/products/prod ... oneid=1475
Holt nejde šmahem házet vše od jedné značky do jednoho pytle....tenhle stohjan se jim povedl!! nepřecházet se vším komplet na Gibraltar, určitě bych neměla ještě dlouho důvod jej posílat do světa!!
jen ze zájmu, je to tohle http://www.staggmusic.com/products/prod ... oneid=1475
Stagg je bohužel z 95% na nic. Ale těch zbylých 5% za to stojí!! Hrál jsem na nějaké činely (china a crash) a mě se to sakra líbilo.
Mám dva činely od Staggu (Black Metal 14" Crash a Vintage Bronz 16" Crash) a oba jsou super...ale kamarádova sada Tim...to byla noční můra...ošťa píše:Stagg je bohužel z 95% na nic. Ale těch zbylých 5% za to stojí!! Hrál jsem na nějaké činely (china a crash) a mě se to sakra líbilo.
Ale zpátky k hardwaru...mám dvě činelová ramena od Basix a jsem nadmíru spokojen...navíc jsem je kupoval kdysi dávno ještě v akci, takže jednoznačná spokojenost v poměru cena/kvalita (respektive užitná hodnota). Rameno se dá v případě potřeby zasunout dovnitř. Funguje...
- Monikad
- Rádce
STAGGácké věci jsou opravdu kus od kusu jiné. Taky jsem měla spoustu věcí k osahání od tý značky, a třeba vedle toho stojanu hajtky mě dostala ještě 18" DH Briliant china. lepší zvuk tříštivé číny jsem neslyšela ani u mnohokrát dražších špičkových modelů renomovaných značek.
Druhý stejný kus jsem ale nenašla, ani u nehjvyšší Stagg řady Furia, natož u druhé nejvyšší DH.... je to o tom, že na výrobu výrobků Stagg nemá žádné přesné standardy a taky je tam velký podíl ruční práce, tedy co kus to originál, ale krutě rozdílný originál!!!!!
Bubny jako takové bych nebrala žádné, u HW nebo plechů bych hodně vybírala, ale třeba jejich futrýly nejsou zlé. Mám dva bagy Stagg na HW a tahám v tom svoje cajky po kšeftech už asi 5 let a bez problémů!! A to je fakt nešetřím. je v tom hromada těžkých želz, kluci s tím hází, šoupou po zemi a vše stál drží, zipy fungují, nic se nepáře, ucha drží....prostě kvalitka za pár kaček
Druhý stejný kus jsem ale nenašla, ani u nehjvyšší Stagg řady Furia, natož u druhé nejvyšší DH.... je to o tom, že na výrobu výrobků Stagg nemá žádné přesné standardy a taky je tam velký podíl ruční práce, tedy co kus to originál, ale krutě rozdílný originál!!!!!
Bubny jako takové bych nebrala žádné, u HW nebo plechů bych hodně vybírala, ale třeba jejich futrýly nejsou zlé. Mám dva bagy Stagg na HW a tahám v tom svoje cajky po kšeftech už asi 5 let a bez problémů!! A to je fakt nešetřím. je v tom hromada těžkých želz, kluci s tím hází, šoupou po zemi a vše stál drží, zipy fungují, nic se nepáře, ucha drží....prostě kvalitka za pár kaček
Já, když jsem si dříve pořídil bubny tak mi nezbývali peníze na hw. Šáhl jsem na kytarách po nejlevnějším stojanu od basixu(řada 100, ta nejnižší) řikal jsem si že časem koupím lepší, ale ted si řikám že vlastně ani lepší potřebovat nebudu. Stojan, co se týče nastavení mi vyhovuje dokonale a dvojité nohy zaručily že stojan je jak přibitýJoe86 píše:...ošťa píše:Stagg je bohužel z 95% na nic. Ale těch zbylých 5% za to stojí!! Hrál jsem na nějaké činely (china a crash) a mě se to sakra líbilo.
Ale zpátky k hardwaru...mám dvě činelová ramena od Basix a jsem nadmíru spokojen...navíc jsem je kupoval kdysi dávno ještě v akci, takže jednoznačná spokojenost v poměru cena/kvalita (respektive užitná hodnota). Rameno se dá v případě potřeby zasunout dovnitř. Funguje...
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
přednosti značkovýho HW oceníte po pár letech častýho tahání na kšefty = skládání a stavění třeba i několikrát do týdne - HW bude už možná podřenej, orezlej, ale pořád bude fungovat jako novej. čínský napodobeniny se rozpadnou ještě za plnýho lesku
závity, hliníkový odlitky atd.
úplně chápu to nadšení z masivního HW, když přejdete z HW Amati
taky sem si to vyzkoušel svýho času s HW Great Century, po pár měsících bylo jasno, že tudy cesta nevede. Raději míň masivní značkovej stojan ze střední řady (za mě Pearl nebo Tama) vyrobenej z kvalitního materiálu než megamasivní čínskej noname z pochromovanýho bláta
a takovej rozdíl v ceně už tam zase není.
ale jestli to jen postavíte do zkušebny, nebudete už nic nastavovat a budete to balit až se budete ze zkušebny stěhovat, tak je to fuk
úplně chápu to nadšení z masivního HW, když přejdete z HW Amati
ale jestli to jen postavíte do zkušebny, nebudete už nic nastavovat a budete to balit až se budete ze zkušebny stěhovat, tak je to fuk
-
woro90-1
Moje řeč, neplatí to jen pro bicí. Kytary na h***o, u příslušenství je potřeba se dívat očima (klička na struny odešla ukrutně rychle, nevhodný materiál, kapodastr za 25Kč drží jak helvétská víra), pytle jsou za ty prachy perfektní. Už jsem jeden jejich obal utahal, ale choval jsem se k němu dost hrozně a za 250 peněz odvedl dobrou službu.Monikad píše:Bubny jako takové bych nebrala žádné, u HW nebo plechů bych hodně vybírala, ale třeba jejich futrýly nejsou zlé. Mám dva bagy Stagg na HW a tahám v tom svoje cajky po kšeftech už asi 5 let a bez problémů!! A to je fakt nešetřím. je v tom hromada těžkých želz, kluci s tím hází, šoupou po zemi a vše stál drží, zipy fungují, nic se nepáře, ucha drží....prostě kvalitka za pár kaček