Rocky_MK píše:já se taky nechtěl hádat ani vyvolávat hádky Jenom jsem chtěl zjistit,čím a jak pájí Syneda,abysme věděli,proč má studeňáky já taky nikomu nic nevnucuju
Jo a problém se závitem jsem taky nedávno řešil už je pěkně vyjetý za ta léta
no jasný No flame
jak si to vyřešil ty stim očkem ? já sem tam naletoval vnitřek s čokolády a teď to letuje jako divý
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Rocky_MK píše:já se taky nechtěl hádat ani vyvolávat hádky Jenom jsem chtěl zjistit,čím a jak pájí Syneda,abysme věděli,proč má studeňáky já taky nikomu nic nevnucuju
no jasný No flame
jak si to vyřešil ty stim očkem ? já sem tam naletoval vnitřek s čokolády a teď to letuje jako divý
ještě nijak,řeším to delší dobou různýma kombinacema šroubků a podložek. Měl jsem v plánu teď o víkendu tam klempířskou páječkou naletovac závitovky a očka pak chytat mezi podložky a matky na těch závitovkách.
no jasný No flame
ještě nijak,řeším to delší dobou různýma kombinacema šroubků a podložek. Měl jsem v plánu teď o víkendu tam klempířskou páječkou naletovac závitovky a očka pak chytat mezi podložky a matky na těch závitovkách.
já to udělal takle http://core88.rajce.idnes.cz/junkyard/#IMG_0686.jpg je to sice prasárna těžkýho kalibru ale maká to. Ještě zkrátim ty šroubky. letoval sem to takovým hřákem na propanový bombičky strejda to má na měděný potrubí k topení. napřed sem to napatlal takovou šedou pastou co se po tahřátí změní na tenkej kovovej film a pak sem to přiletoval nějakou spešl pájkou s vysokým obsahem stříbra .
prasárna neprasárna,v téhle věci se to nějak elegantně moc řešit ani nedá...a co se s tím zbytečně s**t,když to je spolehlivé,hřeje to jak má a nějaký vzhled ti nevadí...a aj kdyby,do ti přece nikdo nemá co kecat,ne ?
můj postup je asi takovej že vyleptám plosnak, pretru ho takovou kalofunovou pastou a pajim mikropajkou,
mozna ze to ani nebudou studenaky protoze jsem vsechno mazal tou pastou spis si mislim ze to bude nejakej prerusenej spoj, mozna se mi nekde podleptala lihovka (to se mi stava celkem dost) akorat je blby ze kdyz dam na jedno misto ten multimetr a druhou nozicku prilozim nekam uplne jinam tak mi to pipne skoro vzdycky i kdyz je to na druhy strane plosnaku
jeste me napadlo esli to nemuze bejt jinak prohazenyma nozicka u toho tranzistoru protoze tam ma bejt 2n5088 ale ja tam mam nejakou nahradu je na nem napsano akorat 239 a jetste je pod tim takovy rozmazli cislo asi 0 nebo 6 to nemuze precist
no tak pokud používáš náhrady a nekontroluješ je s datasheety,tak se nediv trochu u toho přemýšlej a nespěchej...
nevím,co tam máš za tranďák,ale za 2N5088 se normálně zaměňují BC550C.
syneda píše:ja jsem mu dal seznam a on mi rek ze nema tenhle ze mi da nahradu kouknul to katalogu hodil to do pytliku a pic
Bavime se o tom sans ampu
jasný sem se tu v tom trochu ztratil .
jestli máš něco co by to zvládlo tak ten trand vyfoť aby na tom bylo to číslo vidět.
to že to nehraje může bejt tim trandem ale taky tim jak si psal že když se dotkneš jednou sondou nějakýho místa na tom tišťáku tak to píská všude prostě zkrat .
já sem ten sans amp taky jednou stavěl ale nemakal na 100% . ten efekt je hodně složitej a jako začátečník by sem se do něj určitě nepouštěl...
syneda píše:ja jsem mu dal seznam a on mi rek ze nema tenhle ze mi da nahradu kouknul to katalogu hodil to do pytliku a pic
tak to je pak blbé. V místní prodejně je to taky takové všelijaké,proto,než si tam jdu něco kupovat,si radši tu náhradu najdu sám předem
core88 píše:
jasný sem se tu v tom trochu ztratil .
jestli máš něco co by to zvládlo tak ten trand vyfoť aby na tom bylo to číslo vidět.
to že to nehraje může bejt tim trandem ale taky tim jak si psal že když se dotkneš jednou sondou nějakýho místa na tom tišťáku tak to píská všude prostě zkrat .
já sem ten sans amp taky jednou stavěl ale nemakal na 100% . ten efekt je hodně složitej a jako začátečník by sem se do něj určitě nepouštěl...
Co na něm nemakalo core ? Měl jsem ho do budoucna v plánu do cestovního zesáčku...
Rocky_MK píše:Co na něm nemakalo core ? Měl jsem ho do budoucna v plánu do cestovního zesáčku...
když sem tam nastavil určitou kombinaci přepínačů tak to prostě nehrálo. ale to sem tam asi něco pos*l já někdo tady psal že to postavil a maká mu to v pohodě . ale kddyž to hrálo tak to nebylo špatný ale je to ten ztěch efektů co sem si po vyzkošení řek "supr ale mít to nemusim" tak sem ani nezkoumal proč to nehrálo.
tak tady je ta fotka http://syneda.rajce.idnes.cz/kombo/#100_2442.jpg snazil jsem se to vyfotit asi ctvrt hodiny a lip uz to bez stativu fakt nedam jsou tam cisla 239 a to dolo je 0 nebo 6 nebo 9 nebo P
kus to porovnat s tutim možná je to vono BC239 . ale nejlepší by bylo se jít zeptat tam kde si to kupoval nebo ten prodavač je takovej blb že ti to neřekne ?
dneska jsem propajel vsechny cesticky, zapojil to a zacalo to trochu sumet, kdyz se toho dotknu někde z druhy strany tak to treba brucí, víc sumi, praska atd tady jsem to vyfotil, zejtra budou lepsi fotky http://syneda.rajce.idnes.cz/kombo/#100_2447.jpg